2018 Yaklaşırken...


Yeni Yıl, Yeni Umutlar,
2018

2018 Yaklaşırken...

2017ye veda etmeye sayılı günler kala; hepimizce öneme haiz konular hakkında izlenim ve düşüncelerimi şöyle bir toparlayıp, sizlerle dertleşmek ihtiyacı hissettim. Dün gibi sanki değil mi? Çabucak geçti mevsimler, aylar ve koca bir yıl... Genelin düşünceleri nedir bilemem ama bana öyle geliyor. Gittikçe yaşlanıyorum falan diye asla tasam yok. Ancak şükrediyorum Allah’a. Ben yaşımdan da, getirilerinden de memnunum. Blog yazmanın çok faydasını gördüm. Çok mutlu oldum hem yazmaktan, hem de blogdaşlarımı takip edip yorumlar yapmaktan. Çeşitli konuları işleyen blogların bana katkılarını yadsıyamam. Kitap okumaya özendirenler, ayırt edebildiğim sevimli hâlleri olanlar, aralarda kırılmalar, barıştırma çabaları… Yani tüm insani durumlar. Bir de hem kırmamayı, hem de affedebilmeyi öğrensek… İlk yazdığım günden bu yana, zaman zaman çok üzüldüm. Her konuda anlaşmamız zaten mümkün değildi. Fakat benim en çok kırıldığım, samimi bir dil kullanmamın, bazılarına inandırıcı gelmemesi. Peki, kızdığım zaman niye dürüstçe ve ters düşmeyi göze alarak sert yazıyorum? Yumuşatarak yazamaz mıyım? Yazmam, zira o anki duygularım neyse öyle yazarım. Lütfen dışarıdan hiç güzel görünmeyen bu hâllerden uzaklaşalım. Düşman mıyız arkadaşlar? Aynı vatanın evlatlarıyız. Fahri girişimlerden kaçınıp, birlik için uğraşalım.

Bu arada başta felsefe olmak üzere, insan psikolojisine dair birçok kitap okudum. Dünyaya bakış açım değişti, yaşamın tadını en çok da bu zamanlarda aldım. Tavsiyelerden, önerilerden ve öyle olması gerektiğinden değil ama yaşayarak, belki de hırpalanarak ancak güçlü olup olmadığını kavrıyorsun. Bu âleme dair, dönüp ardıma baktığımda, yaşandığı zamanlarda çok üzüldüğüm çatışmaların bile, artık beni üzmediğini ve kimseye kızgınlığımın ve kırgınlığımın kalmadığını fark ettim. Hatta kendi payıma “Saçmalamışım, çocuk gibi alınmak, kızmak, hatta atışmak sana hiç yakıştı mı” diye kendimi eleştirdim.  Zira hepsinden hayli büyüktüm. Hırs onlara yakışırdı belki ama benim ciddi yaşanmışlıklarımın yanında, bu olanlar çok basit durdu. Herkesi affediyorum. Onlar kendilerini haklı buluyorlarsa affedip, affetmemek tasarruflarında zaten. 2017nin son kullanma tarihi yaklaştı. Gelin yeni yıla pozitif düşüncelerle ve umutla girelim. 

Onlarca sonu sekiz ile biten yılları sürdüm. En temiz heyecanlar içinde olduğum 1968, tüm yaşantımın favori yılıydı. Genç olmanın avantajlarını yaşadığım gibi, çok da mutlu oldum o sene. Sayılara takmıyorum, ben o senelerden sonra ilk defa bu sene, tüm tersliklere rağmen inatla ve azimle hayata bakış açımı değiştirdim. Zorlamadım kendimi, biraz terapi yaptım kendi kendime o kadar… Hem yaşamın, hem insanların değerini hissettim.  Biliyorum çok kişi benim sıcak hitap tarzlarıma belki inanmadı ama samimi olduğumu ben bilsem yeter; bir de yüreği açık, sevildiklerini bilen ve bana inandıklarını hissettirenler… Bugün var, yarın yoğuz. Bu sondan kimse kaçamamış. Sizlere verebileceğim mesaj, hep iyiden, anlaşmaktan yana olmanız yönünde. Eğer vaktim olacaksa gelen senede, aynı sıcaklıkta yorum yapacağımdan emin olun. Zira bu bir oyun değil, gerçeğin ta kendisi…

Geçen yılın son gününü düşündüm şimdi. Yeni bir yıla girmek… Dünya’nın yaratılışı zaten başlıbaşına bir mucizedir. Yılbaşı kutlamaları ülkemizde genelde eleştiri konusu olmuştur. Türkiye, çeşitli ırk ve inanışa sahip vatandaşların birarada yaşadığı bir coğrafyadır. Müslüman vatandaşlar olarak bizlerin, istek ya da tercihe göre yılbaşı kutlamaları, aşırılıklar olmadıktan sonra kimseyi dinden çıkartmaz. Tabii ki, Hıristiyanların kutladıkları gibi değil ama yeni bir yıla sevinerek, coşarak girmenin neresi günah Allah aşkına? İnançta ezberlere karşıyım. Hiçbir kul diğerini yaftalama hakkına sahip değildir. Allah’tır her şeyi değerlendirecek olan büyük güç. Sevinçle karşılayalım yeni yılı. 

İşte, geçen yılın son günü sürerken, o geri sayım başlamadan birkaç dakika önce; üç nesil yan yanaydık ve birbirimizi kucaklayıp, güzel dilekler dilemek üzere beklemiştik. Sitemizde çok coşkulu kutlandığı için, ister istemez heyecanlanıyorsunuz. Havai fişekler eşliğinde yeni yıla girmiştik. Çok değil, daha yirmi dakika geçmişti ki terör yeni yıla soğuk damgasını vurdu. Televizyon o gece, her günün aksine yılbaşı nedeniyle açıktı. Azrail İstanbul’un tanınmış gece kulübü Reina’ ya girdi ve taramaya başladı. Anında duyduk ve kahrolduk. Sonra terör olayları mesaiye başladı. İnternetten 2017 nin şehit sayısını sorguladığımda, sadece şu cevabı aldım. Terör bilançosu: 7 Haziran 2015’ten bu yana 596 sivil, 580 asker, 311 polis hayatını kaybetti. Yani iki senede 1487 kişi… Bunların ise, hayatları darmaduman olan aileleri. Onlar aramızda yaşıyorlar. Ben onlardan bir aileyi tanıyor ve kaybettikleri yakınlarından sonra onlardaki menfi etkilerini ve düşüncelerini biliyorum. Çok yazık…

Kaynar kazan siyaset, hırsından ödün vermeden, hatta ivmesini yükselterek devam ediyor. Hikâyeler anlatılıyor hiç anlamak zorunda olmadığımız, oldukça rahatsız eden bizleri… Meclis ahalisi; terbiye sınırlarını zorlamaya, öğretmenler hâlâ atanmayı beklemeye, çiftçisi, bir dünya çalışanı sorunlarının çözülmesini umut etmeye devam ediyorlar. Daha birçok sorun, halledebileceklerin akıllarına gelmeyi bekliyor. Türkiye ise sabretmeye ya da uyumaya devam ediyor…   
Bizler öyle ya da böyle yaşıyor, kâh zorlu, kâh oldukça rahat hayatlarımızı sürdürüyor ve maalesef, bazılarının başına gelen olaylara sadece duyduğumuzda üzülüp akabinde unutuyoruz. Ateşler düştükleri yeri yakmaya devam ediyor. Tek kerelik yaşam hakkı ellerden kayıp gidiyor...

Vatanımızda güven içinde yaşamak en tabii hakkımız. Dilerim topraklarımızda ve tüm dünyada bu hırslı güçler insafa gelir. Dünyanın kaderi değişir. Ataları katliamlarda ölüp giden ve bu hikâyelerle içleri sızlayan nesiller olmaz artık. Tüm dünyanın; sadece iyiye, güzele, dürüstlüğe ve huzura ihtiyacı var. 

Tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Yakınlarına sabır ve kolaylıklar diliyorum. İnşallah her geçen sene dünyaya barış hâkim olur. Hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum. 

Ece Evren/İstanbul 18.12.2017

40 yorum:

  1. Huzur içinde geçecek bir yıl diliyorum. Umarım herkes için güzel bir sene olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım canım, yeni yıl hepimize huzurla gelir inşallah.

      Sil
  2. ben zaman geçtikçe üzülenlerdenim. yaşlanıyorum, bitiyorum ve her şey daha kötüye gidiyormuş gibi geliyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra kızım. Ben de sürekli hayıflandıkça yaşadığım ortamda bayağı sıkıntı yarattığımı gördüm. Bu nedenle, durumuma şükretmem gerektiğine inanıyorum. Aşırı duygusalım, ince bir çizgi var eski hâlime aramda, onu aşmamam lazım, bundandır iyi davranmaya çalışıyorum kendime. bilhassa toplumsal olaylara aşırı üzülüyorum. Sadece her şeyin düzeleceğine inanmak istiyorum o kadar yavrum.
      Lütfen kendini üzme canım.

      Sil
  3. Ben samimiyetinizden burada bulunduğum, yazılarınızı okuduğum süre boyunca asla şüphe duymadım. İnsanlar birbirlerine kötü ve kırıcı şeyler söylemeyi neden bu kadar seviyorlar bilemiyorum. Birbirimize, dünyaya sevgi ve saygı ile yaklaşabilsek, dünyada çok büyük değişiklikler uyanacak inanıyorum ki. Keşke, tam anlamıyla, hakkını vererek yapabilsek bunu.
    Hayat adına öyle güzel tecrübeler paylaşmışsınız ki, kendi adıma çok şey fark ettim okurken, teşekkür ederim. Son kısım ve okuduğum rakamlar ise gerçekten canımı yaktı. Birçoğumuz her gün bunları görmezden gelmeye çalışarak yaşıyoruz, unutuyoruz ama sayılan rakamların dört-beş katı kadar da geride kalan insanların, ailelerinin, çevrelerindeki insanların yaşarken ölümü var. Cinayetler, tecavüzler, şiddet, nefret, açlık, savaş ne yazık ki hala ve hala milyonlarca can götürüyor aramızdan. Sadece topluma değil, hiçbir suçu olmayan çocuklara, hayvanlara, doğaya karşı da nefret ve zararla dolu davranışlar devam ediyor. Anlaşılması için, anlamamız için illa ucunun teker teker hepimize mi dokunması lazım? Keşke bir kıvılcım çaksa, sihirli bir değnek yeryüzüne dokunsa ve bütün kötülükleri, bütün nefret duygularını; sevgi ve güzelliğe çevirse. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Umarım (ki tek yapabildiğimizin bu olması gerçekten üzücü) artık durur bu kan. Artık nefretle değil de barışla, sevgiyle başlarız günlerimize. Çok uzun bir yorum oldu ama tutamadım kendimi okuyunca. Umarım hepimiz için, dünya için, sizin için barış, huzur ve sevgi dolu bir yıl olur Ece abla. Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alice, sevgili yavrum. Yorumunun uzun olması beni sevindirir ancak. Evet, bilanço bundan ibaret değil. O kadar çok ve çeşitli nedenlerle mağdurlar var ki... Birazdan, dün bir şiir seslendirdim, onu yayınlayacağım. İnsan ve hayvan kıyımlarına çok üzüldüğüm için yazmıştım. Aklım, havsalam almıyor vatanımda ve dünyada olan biteni. Eskiden bu tür üzüntülerimiz çok olmazdı sanki. Zaten diğer insanlar mutlu olmadıkça, yapım nedeniyle benim olmam mümkün görünmüyor. Sadece kendimi onarmaya çalışıyorum, bol dualar ediyorum insanlık ve tüm yaratılanlar için.
      Keşke yavrum, bir mucize olsa da gönül gözleri açılsa, sevgi kadar, anlayış kadar güzel hâller varken, bu hırs ve nefret neden? Nasıl da sari hastalık gibi sardı insanlığı...
      Çok teşekkür ederim kızım. Yeni yılda umutlarımız kırılmasın diliyorum. Sevgiyle gözlerinden öpüyorum Alice.

      Sil
  4. Çok güzel bir değerlendirme yazısı olmuş 👍👏

    YanıtlaSil
  5. Şehitlerimiz... İnsanın içi parçalanıyor. Düşünüyorum, elimizden bir şey gelir mi diye? Bilemiyorum. Siyasilerin tamamına yakınının kendilerini aklama/kurtarma/makamlarını sağlama alma gibi konulara verdikleri önemi, memleketin meselelerine vermediğini görüyor, üzülüyorum. Saymakla bitmeyecek kadar çok problem var. Hangi partiden olursa olsun siyasetçilerimizin umrunda değilmiş gibi olan problemler bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arif kardeşim, üzülmemek elde değil. Hele seyirde kalmak insana çok zor geliyor. Bu yaşıma kadar vatanım için bu kadar dertlenmemiştim inan... Yorum için teşekkürler. Sağlıcakla kal.

      Sil
  6. Ece ablacığım, her şeyin aşırısı zarar zaten. Masumane şekilde beraberce vakit geçirmekten kimseye zarar gelmez diye düşünüyorum. İslam dini hoşgörüyü yücelten bir inanç sistemine sahiptir, ki bu nedenle diğer inanç şekillerine de saygı duymayı gerektirir. Haddini aşan hiçbir taşkınlık kimseye fayda getirmediğinden bakış açılarımızı ve tahammül sınırlarımızı genişletmemiz gerekir diye düşünüyorum.

    Bu vesileyle tüm temennilerinize katılıyor, 2018 yılının huzurla geçireceğimiz bir yıl olmasını diliyorum. Sevgi ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mukaddes, o kadar güzel yazıyorsun ki, sana hayranım. Ayrıca anlayışına, hoş görülü hâline, velhasıl gerçekten çok takdir ediyorum seni kızım. Yorum için teşekkürler. Dilerim 2018 tüm dünya için hayırlı olur. Senin de yeni yılın kutlu olsun canım. Sevgimle.

      Sil
  7. Ece ablacığım keşkesiz geçsin bu senen, zaman zaman bizi kızdıranlar hoş olmayan yorumlar yapan oluyor e insanlık hali sinirlenebiliyoruz, dediğin gibi önemli olan kırıcı konuşmamak, zaten gelip geçiciyiz bu hayatta neden böyle davranalım, ben çok seviyorum yılbaşı ayını her yer ışıl ışıl oluyor pek güzel, ben bu sene daha görmedim; ama çıkar yine birileri hristiyan bayramı kutluyorlar diye onlara kocaman bir AMAAAAAAAAN diyor ve konuyu kapatıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladılar bile canım. Okullardaki kutlamalar yasak. "Noel kültürü ile çocukların aklını çelmeyelim" gibi saçma sapan bir genelge. Yazık ya, nasıl bir yerde yaşıyoruz, ben de YETEEEEER! diye bağırmak istiyorum onlara. Çocukluğumuzdan beri yeni yılı kutlarız, neden kutlamayalım ki?

      Sil
  8. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu sene inşallah hayırlı, güzel ve bereketli bir yıl olur iyi insanlar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim kardeşim. Amin diyorum tüm yüreğimle. Allah hepimizi, tüm dünya vatandaşlarını kötülükler ve zalimliklerden korusun.Sağlıcakla kalın.

      Sil
  9. Şairin yürek kaleminde yaşananlar kağıda döküldüğünde bir başka oluyor,dizelere hayat veren güzel insan yaşamın yüreğin kadar güzel olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşılmak beni o kadar sevindirdi ve bu yorumunuz o kadar mutlu etti ki... Çok teşekkür ederim. Sizin de hayatınız sağlık, huzur ve mutlulukla geçsin dilerim. .

      Sil
  10. İnsanız elbet...Tabi ki hatalarımız da oluyor.Blog dünyasında olmaktan ve sizleri tanımaktan memnunum.Üzüldüğümüz ve üzdüğümüz zamanlar da olmuştur.Kusurlarımız olduysa affola.Ben herkese hakkımı helal ettim.Herkesin yolu da açık olsun.Üç günlük dünyayı cehenneme çevirmeye gerek yok.Mutlu bir yıla başlamak dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım. Seni çok sevdim ben. Aramızda kelebek gibi dolaştın, bilgiler saçtın hep. Zaman zaman şahlandığımız oldu, tabii ki insan olup da şaşırmayanımız olur mu? Yeni yılın herkese ve sana, ailene, tüm güzellikleriyle gelmesi dileğiyle, sevgiyle gözlerinden öperim.

      Sil
  11. şimdiden mutlu huzurlu güzel bir yıl dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yıla kavuşmamızı, tüm yüreğimle diliyorum kızım.

      Sil
  12. Ablacığım, senin bu olduğun gibi olma huyunu çok seviyorum, keşke herkes öyle olsa, sosyal medyada demişsin ya çok üzüldüm, yeri geldi kızdım, kırıldım. Evet sosyal medya da gerçek hayat gibi türlü, çeşitli insanlarla dolu, kırıyorlar, çok kolay insan harcıyorlar tıpkı apartman komşularımız gibi - bilsen ne komşular gördüm, halen de o komşularla aynı apartmanda yaşamak zorundayım ama kapımı kapatıyorum, işime bakıyorum, onları Allah'a havale ettim...çok çektirdiler bana, senin gibi affedebilmek isterdim ama üç tanesi var ki, mümkün değil affedemem. Neyse başını ağrıtmayayım. Yıllar önce seninle henüz tanışmamıştık, bloğumda yazmıştım uzun uzun, 'komşu mu, düşman mı?" diye bir yazımda...

    Neyse, öyle ufaktefek şeyler için ben de artık hiç tınmıyorum, bizim yaşımızdakilere gerçekten yakışmıyor böyle hırslar, çocuk değiliz ne güzel demişsin. Ama içimden geçeni dobra dobra söylerim. Kimsenin hoşuna gitmek için yalakalık yapamam kusura bakmasınlar değil mi?:)))

    Geçen seneki Raina olayına değinmişsin çok korkuyorum gerçekten..:( yanımızda yeni bir apt. yapıldı taşınanlar kara çarşaflıymış...korkuyorum, hemen önümüzdeki apartmanda ışıd tipli kara sakallı bir tip var korkuyorum valla bu ülkeyi bu hale getiren malum kişi beter olsun diyorum ablacığım ne can güvenliğimiz garantide, ne huzurumuz. :(( Korku içinde yaşıyoruz...:(((

    Kalemine, eline sağlık. Harika bir 2018 diliyorum, sevgiyle kucaklıyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde'm. Affetmeyi bilmezdim, zira o kadar kırılırdım ki bazen en yakınlarıma bile. Çok fazla göz yaşı döktüm. Ben affetsem bile Allah'ın affetmeyeceği muameleler gördüm. Tabii ki o yaralar kolay kapanmaz.
      O kadar güvensiz bir dünyada yaşıyoruz ki, sağımızda solumuzda, alt katta ya da üst katta kim var, başımıza ne gelir bilemiyor, hâliyle korkuyoruz. Bizlere bu güzel vatanımızda yaşamı dar edenler dilerim helak olurlar. Açık yara gibiyiz kardeşim.

      Dikkat et Müjde'm, komşuluk falan artık piyango gibi. Allah korusun canım seni. Ben bu taşındığımız yerde meraklı bakışlara sadece bir gülümseme ile karşılık veriyorum, zira düşman oluyorlar hemen. Yan komşumuz evli genç bir kadın. Zaman zaman parmağı çıkardı, kızımdan yardım isterdi. Koşar hâllederdi benim kız. Yani komşu işte, sıkça karşılaştığımız ama samimi olmadığımız.
      Geçenlerde kızım hastanedeyken ben yanına gitmiştim, kargo gönderimizi onlara bırakmış, ben almak zorundaydım. Kapısını çekinerek çaldım, az sonra açtı, bir bebek var kucağında. "Aaa o kimin bebeği?" dedim. "Benim" dedi. Yani hamile olduğunu saklar mı insan? Çok şaşırdım, biz üç nesil hanımız, erkek yok ki evimizde çekinsin.Arada bir, ihtiyacı olunca bir malzeme rica ederdi, tabii ki gönülden verirdik, son zamanlarda çocuğunu yolluyordu, ondan fark etmemişiz demek ki. İnsanları anlamak çok zor, Allah muhtaç etmesin kimseyi komşusuna bile..
      Canım, yeni yıl dilerim hepimize sağlık, huzur ve bereketi ile gelir. Sevgiyle kucaklıyor, öpüyorum seni. Seni tanıdığımdan dolayı o kadar mutluyum ki...

      Sil
  13. Sonuna kadar haklısın ablacım! Senin dürüstlüğünü bilen zaten biliyor, tanıdık artık seni bence fazlasıyla. Sen konuşmazsan rahatlayamazsın :)
    Bense görünüş olarak ‘bıcır, sevimli, çocuksu... vs’ gözüken biri olsam da yapı itibariyle küçüklüğümden beri yaşımdan olgun denilebilecek bir çocuktum sanırım.
    Belki bu sebeple bilmiyorum ‘fevri’ olamadım. Bir olay olduğunda sakinliğimi mümkün olduğunca ‘an’lar içinde hapsedip korumaya çalıştım. Bu yüzdendir ki hep ‘değerlendirmeler’ yaparım. Öncesinde, sonrasında. Karar verene kadar... karardan sonra pişmanlığım nadir olsa da öncesinde daha çok yitip bitiriyorum kendimi sanırım :) Bilemedim şimdi... Ne yazacaktım aslında :D Cümlelerin beni aldı götürdü nerelere??? 8’lere 9’lara 5’lere :D Yıllar geçiyor ama dediğin gibi ben de rakamlara takılmıyorum :) Gönüller bir olsun değil mi ;)
    Sen hep yaz!!! Hep yaz!!! Hep yaaaz!
    Biz hep okuyalım!
    Takvimler rakam değiştirsin
    İnsanlar yüz değiştirsin
    Yürekler de değişsin ama çiçekler açarak!
    Kirlenen yürekler toprağa karıştıkça yenileri tertemiz gelsin!
    Yeni yıla sarılarak giren insanlar böyle haberler almasın! Anneler severek büyütsün evlatlarını!
    Evlatlar severek ve sevilerek büyüsünler!
    ‘Çocuklar gülerse dünya güler’
    Her şey onlarda biter.

    HEPİMİZİN MUSMUTLU ‘ANLARI’ OLSUN :)
    Sevgiler dağınık ve iyice dağılan kızından :)
    (Yorumda kelime limiti yoktur umarım? Ben buraya yayın gibi yorum bıraktım az önce affet ;S)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seni o kadar sevdim ki, başka bir sevgi, tadı değişik. Ne kadar güzel şeyler yazmış benim dağınığım. Aslında sen de yaz, ne kadar manalı satırlar onlar bir tanem...
      Amin tüm dileklerine canım. Artık kimse üzülmesin, azıcık sevgi bile hayat kurtarır yeri gelince. Kelime limiti olur mu canım...Kızıma sayfalar helal olsun.
      Yeni yıl sağlık, huzur ve mutlulukla gelsin yuvana. Allah'a emanetsin canım. Yavrunu, seni tüm sevgimle kucaklıyor, öpüyorum. Çok mutlu ettin beni, iyi ki tanıdım seni Elif'im.

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kardeşim. Sağlıcakla kal...

      Sil
  15. ne güzel tarif etmişsiniz.. "Bugün var, yarın yoğuz." işte tek gerçek bu..emeğinize sağlık..🙂

    "Tüm dünyanın; sadece iyiye, güzele, dürüstlüğe ve huzura ihtiyacı var. " 👍 Yeni yılınız,mutlu,huzurlu ve sağlıklı geçmesi dileği ile..sağlıcakla kalın..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kardeşim. Senin de yeni yılın her türlü güzelliklerle dolu geçsin. Sağlıcakla kal.

      Sil
  16. Çok dolu dolu, yaşanmışlıkları içerisinde sindiren bir yazı olmuş. Çok da güzel dilekler dile getirmişsiniz.

    Gökkuşağı da farklı renklerin bir araya gelmesiyle oluşur. Onu gökkuşağı yapansa bu farklı renkleridir. Farklılıklarımızı güzellik olarak sayıp birbirimizi daha fazla anlamaya çalıştığımız günler diliyorum ben de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin diyorum Zafer, yorum için çok teşekkürler.

      Sil
  17. Çok ilginç buldum senin cümlelerini yapmacık bulanlar mı varmış? Bence yazdığın tüm kelimelerin samimiyeti yazıya yansıyor. Kelimesi kelimesine katılıyorum Ece ablacım yazdıklarına umarım yeni yıl herkes için tüm güzellikleriyle gelir...
    Sevgilerimle ♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii kızım ama ben buyum ve devam edeceğim sevgimi saçmaya. Dilerim yavrum, dilerim hepimiz vatanımızda sağlık, huzur, mutluluk ve özlediğimiz hoş görü ve samimiyetle yaşarız. Teşekkürler canım. Sevgiyle kucaklıyorum, yavrularını ve seni. Yeni yıl ailene, sana sağlık ve bol kısmetiyle gelsin canım ♥♥♥

      Sil
  18. Yeni sene sana güzellik getirsin... Kızınla torununla Her şey gönlünden geçtiği gibi geçsin Abla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım. Sağ ol Mayıs'ım. Kavuşmak ne güzel seninle. Benim için dileklerine çok teşekkür ederim. Dilerim yeni senede her şey gönlünce olur kızım. Sevgiyle kucaklıyorum seni.

      Sil
  19. Siz blog dünyasi için bir deger bir zenginliksiniz. Mutlaka her blogun seveni sevmeyeni olacaktir ama sizin sevenler kisminiz agir tartiyordur eminim. Tartismalar keske hiç olmasa ama bu ancak iki tarafin da digerinin fikrine saygi duymasiyla olur. Umarim ilerde bu konuda daha dikkatli oluruz. Ben kendi adima hayatin cok kisa olduguna ve bizi sevmeyenlerle ugrasmaktansa sevenlerimize o degerli zamani ayirmayi tercih ediyorum. Çok cok mutlu ve saglikli bir yil dilerim. Sizi cok seviyorum iyi ki varsiniz 😍😍😍

    YanıtlaSil
  20. Derya, bu senenin son günlerindeyiz, beni mutlu eden bu yorum için gerçekten çok teşekkür ederim. Sevenlerimize zaman ayırmak, en güzeli de bu. Fikirlerin uyuşmaması normaldir ama imalar, göndermeler ve kırıcı yorum yapanları da hırslarıyla baş başa bırakmak gerektiğini iyice anladım...
    Ben de seni çok seviyorum Derya, tanıdığım için mutluyum ve şanslıyım. İyi ki sen, ailen varsınız ve sağlıkla geçireceğiniz, çok güzel bir yıl sizi karşılasın canım ♥♥♥

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la