Mim: Seni Tanıyabilir miyim?


Blog Mim Etkinlik
Mim:Seni Tanıyabilir miyim?

Seni Tanıyabilir miyim?

1-Kaç yaşındasın,mesleğin nedir?

Yaşımı söylemekten kaçınmam, zira doğru birdir, değişmez ki... Altmış yedi yaşımdayım. Bir mesleğim olmadı, ev hanımı olarak sürdürürken hayatımı, birden bir olaydan tetiklenip yazma isteği doğdu içimde. Yakınlarıma anlatılacak, dertleşilecek konu değildi. Ancak yazarak rahatlayabilirdim ve öyle yaptım. Bir kitabım çıktı. Bazı şanssızlıklardan dolayı basım durdu. Şimdi ikincisi geliyor ama "Ben yazarım..." diyebilmek için daha erken.

2-Nerede yaşıyorsun en sevdiğin yerin fotoğrafını paylaşır mısın?

İstanbul'da yaşıyorum. Bir kaç senesi hariç totalde elli küsur senedir buradayım. Tabii ki paylaşırım.

Milas/Boğaziçi Köyü

3-Günlük hayatta seni mutlu eden şey nedir?

Sevdiğim birkaç kişi var, uzaktalar. Onlar beni ararlarsa çok mutlu oluyorum.

4-En sevdiğin meşguliyetin/hobin nedir?

Şiir yazmak. Diğer yazın çeşitlerini de seviyorum ama varsa yoksa şiir...

5-Evinin en sevdiğin köşesinden bir fotoğraf paylaşır mısın?

Tabii ki de. Resimli mim... Çığır açtın bence. İşte bu köşemde ben çok mutluyum.

Çalışma Masam

6-En sevdiğin kitap ve ondan bir bölüm paylaşır mısın?

Suç ve Ceza- Dostoyevski 
Şu cümle, Raskolnikov hakkında:"Hiç değilse… hiç değilse pişmanlık duyabilseydi! Öyle bir pişmanlık ki, yüreğini yakıp kavursun, uykularını kaçırsın; öyle bir pişmanlık ki, düşlerini darağaçları, suda boğulmalar doldursun! Ah! Böyle bir pişmanlık nasıl, nasıl sevindirirdi onu! Acı ve gözyaşı da bir hayattır! Ama o işlediği cinayetten dolayı en küçük bir pişmanlık duymuyordu."

7-Şahit olduğun bir mucize var mı?

Mucize olayını hepimizin algılaması farklıdır. Ben; şimdi rahmetli olan oğlumun doğum gününü bilmiştim. Ve bu beni çok etkilemişti. 

8-En çok görmek istediğin ülke hangisidir?

İrlanda'yı merak ederim. Fırsat olursa görmek istiyorum.

9-Sana göre en büyük başarın nedir?

Hayata karşı kuvvetli duruşum, pes etmemem.

10-Ölmeden önce mutlaka yapmak istediğin şeyler nelerdir?

Tanınmış bir şair ve yazar olmak.

Sorular ilginçti, ben listede olmasam da yaptım. Zaten bu durumlarda alınganlık yapmak lüzumsuz. Hepimizi nasıl sığdırırız ve mutlaka unuttuklarımız olabilir. 


Sevgili Kiremithanem, mim için kutlarım.

Sevgili Daha Mutlu Yaşam, Yurdagül'ün mimi burada

Herkes yapsa ne güzel olur. Sevgilerimle. 

Mimlediğim bir kaç kişi olacak







Ece Evren/İstanbul 17.12.2017

45 yorum:

  1. Sorular da cevaplar da insanı tanıtacak cinsten oldukça güzel. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım. Ben de beğendim soruları. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Süper bir etkinlik ablacığım :)
    Ayrıca kırıldım sana haberin olsun resmen unuttun beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre, güldürdün beni. Şaka yaptığını biliyorum. Eskiden biz mimlenmeyi başka manada kullanımını bilirdik. En güzel burada anlam kazanıyor. Hadi sen de yap, seni tanıyabilir miyiz Emre? Gözlerinden öperim oğlum. Sevgilerimle.

      Sil
  4. Maşallah ablacım ne güzel enerjin var :)💕 inşallah dileklerin isteklerinde gerçek olur ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Amin, dilerim hepimizin hayal ettikleri hayırlısı ile olur. Gerçekten blog dünyası bana yeni bir bakış açısı ve kendimi kazandırdı. Aranızda çok mutluyum. Sevgilerimle kızım.

      Sil
  5. Cok hoş birmim olmuş, 🤚🏻😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de yap Şeyda kızım. Ben mimlenmeden yaptım. Hoşuma gitti. Sevgilerimle Şeyda. Yeni yıl huzurla gelsin kızım sana.

      Sil
  6. Cok severek,heyecan duyarak yaptigim bir mim oldu benim de.Basli basina Yazi konusu gibi oldu hatta😊Rahmetli oglun icin de bolca dua gonderiyorum Allah'a ece abla🙏💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun Büşra, şimdi sana gelip okuyayım mimini, günün telaşı çelmesini takmadan. Teşekkürler Büşra kızım. Sevgiyle gözlerinden öperim.

      Sil
  7. Ay ablacığımmmm,çalışma masanla bütünleşmiş gördüm seni😘😘😘 Sen zaten iyi yazıyorsun,dilerim ilerde kitaplarını imzaladığın bir imza gününde sırada bekleyenlerden biri de ben olurum😘😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy, bunlar çok güzel dilekler, sağ ol canım benim. Bak, sanki iş kadını gibi nasıl da ciddi ciddi oturuyorum... Seni sırada bekletir miyim öyle bir imza gününde? Başımın üzerinde yerin var. Teşekkürler Yurdagül'üm. Sevgiyle kucaklıyorum.

      Sil
  8. Vayy yaşadığın yer çok güzel Ece abla. Çok güzel cevaplar olmuş :) İyi, ki yaptın bu mimi. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'cığım. Yetişmeye çalışıyorum o hayran olduğum enerjilerinize. Elbet bir gün görüşeceğiz seninle canım. Evet son gürlüğü de diyebiliriz, sanırım ödüller geliyor büyük güçten. Teşekkür ederim kızım. Sevgiyle kucaklıyorum seni ve yavrunu.

      Sil
  9. Ne güzel bir mim olmuş. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yavrum. Ben kendiliğimden yaptım, çok hoşuma gitti zira.

      Sil
  10. Tatlı ablam benim! Yine döktürmüş tüm samimiyetiyle :)
    Ben bu tarz sorularda biraz sıkılıyorum sanırım. Ne cevap vereceğimi şaşırıyorum. Sen yine tecrübeni konuşturmuşsun.
    En sevdiğin yer muhteşem! Çalışma köşendeki o muhteşem kadına bayıldım!!!! Nasıl güzel bir fotoğraf o!! Bin maşallah (Ama ne olur elindeki o düşündüğüm şey olmasın?).

    Ayrıca sen ‘yazar’sın. Yazıyorsun ve bunu çook güzel yapıyorsun! Neden böyle düşünüyorsun bilmiyorum. Eline aldığın her kelimenin etrafında sanat eseri oluşturabiliyorsun. Daha kaç eser gerekiyor acaba yazar olduğuna inandırmak için seni?
    Şair mi yazar mı ikisinden birini seç deseler şair’i tercih ederim o ayrı :) Şiir için yaratılmışsın sanki :)
    Velhasıl seviyorum seni ❤️
    Dağınık kızın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim; nasıl derler; süt olsa sevgim, kaymağı senden olurdu herhalde, canım kızım gelmiş. Adın aklımdan geçmedi sanma. Nedense sana yük bindirmek gibi geliyor mimlemek, aklım sıra kolluyorum Elif'im.Elimdeki düşündüğün şey ama dalga geçer gibi içerim. Birden çekti Şeniz, bırakmak aklıma gelmemiş...
      Sen benim yazılarımı, şiirlerimi hep sevdin, ben de dağınık kızımı çok sevdim. Allah'a emanet ol kızım. Hep, bir gün kapımı çaldığını hayal ediyorum. Dilerim görürüm seni ve oğluşunu bir şekilde. Atakan'ı ve seni sevgiyle kucaklıyor, öpüyorum kızım ❤️❤️❤️

      Sil
  11. Ablacığım bence ünlü olmak önemli değil, kriter değil, sen gönlümüzde yer etmiş bir şair ve yazarsın.
    Ben ancak gelebildim, bloğumda resmini çekip koymuştum bilgisayarımın çerçevesi, menteşesi kırıldı, çatır çatır...:( cuma, cumartesi, pazar üç gün internete giremedim (telefondan beceremiyorum ) pazartesi yani bugün ancak tamirden geldi, çok keyifle okudum mim cevaplarını, en sevdiğin köşene ve resmine bayıldım, beni de mimlemişsin, Arkası Yarın' larım az kaldı, 2- 4 bölüm sonra final yapıyorum, sonra ilk iş senin mimin olacak:)
    Sevgiyle kucaklıyorum, öptüm canım. :) ♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Müjde'm. Senarist kardeşimiz bizim. Haklısın, önemli olan sana bunu birilerinin hissettirmesi. Ama ailemde bir kaç kişi beni bir de dışarıdan gözle tanısın ve onlara" O bendim işte" demek istiyorum. Arkası yarınlar o kadar güzel ki, en çok da merak ettiğim için uçarak gelmek istiyorum sayfana. Akşama sendeyim. Ponçiği de alıp gelirim. Bücürük ile karşılaşmalarını düşünemiyorum. Nasıl tıslarlar kim bilir? Ponçik Şeniz'e hayran, dün direnini boşaltıyordum, o da bizi seyrediyor. Şeniz iş bitince çıktı banyodan, sonra yanıma zıpladı, bir vurdu resmen koluma patisiyle, Şeniz'e zarar verdim sandı galiba, resmen korktum Müjde...
      Bilgisayar elimiz ayağımız, lütfen bozulmasınlar ya. Sevgiyle kucaklıyorum seni canım ❤️❤️❤️

      Sil
    2. Ablacığım, mimini yaptım, biliyorsun Arkası Yarın bitti, Hanife'ye sözüm vardı iki aydır kız bekliyordu onun kitabını okuyunca, yorumumu yazarım demiştim, onu yaptım, çok özlemiştim şarkı paylaşmayı iki de şarkı paylaşayım dedim, senin mimini de az önce yaptım, haber vereyim dedim.:)
      Sevgilerimle ♥

      Sil
    3. Aaaa, Müjde'm gelmiş. Yayın girmek için açtım bilgisayarı. Şimdi uçarak geliyorum kardeşime. Kocaman sevgilerimle kucaklıyorum seni canım.

      Sil
  12. Bazılarıyla gerçekten tanışmayı isterdim sende bunlardan birisin. Ve ben olgun özellikle annem gibilerle cok güzel anlaşabiliyorum Ece ablacim. Biliyorum eşimden dolayı bloga resimde koyamıyorum görüsemiyorum da kimseyle. Ama hayat bu belli olmaz belki bir yerlerde denk geliriz 💞

    Bu mimi bende yaptim siparis vardi :) senin de beni mimlemene ayrica cok sevindm. Cok tesekkr ederim.

    Bence de hayattaki en büyk basari Senin durusun. Umarim senin kadar azimli kuvvetli ve sabirli olabilirim insanlara karsi 😘 öpüyorum ellerinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Özlem, ailenin huzuru her şeyden önemli yavrum. Nasibimizde varsa tanışırız zaten ❤️❤️❤️

      Ben kızımın ameliyatı nedeniyle birçok yayınınızı kaçırdım yavrum. Özellikle bakacağım şimdi. Bazen de baktığım hâlde unutabiliyorum. Gerçekten hem üzüldüm kızıma, hem yoruldum. Kusuruma bakmayın canım.
      Duruşumu takdir etmen beni çok mutlu etti. Özlem'im, o dediğin ve olmak istediğin durumlar sadece zamanını bekliyor. Karakterlerimizden ödün vermemiz de, yanlış yapmadıkça bence sakıncalı. Hata tek taraflı olmaz ki, kendini çok sınama canım ama seni huzura kavuşturacak her şeyi dilerim senin için. Sevgiyle seni ve Esila'cığımızı öpüyorum kızım 😘

      Sil
  13. Sizi takip ettiğim kadarıyla başarınızı ve enerjinizi taktir ediyorum😊 Harika bir mim olmuş.Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kızım daha oldu sanırım. Hoş geldin canım. Çok teşekkür ederim. Mimler birbirimizi daha iyi tanımaya vesile oluyor. Siz de yapın lütfen... Birazdan iade-i ziyarete geleceğim. Sevgilerimle 😊

      Sil
  14. Günaydın Ece abla..
    Mimi bu sabah okumafırsatım oldu gün içinde ayak üstü okuyup yorum yazmayı hiç sevmiyorum genelde dostların yayınlarına sessiz kalmamak ve onları okuduğuma dair bir iz olması bakımından yorumsuz koymak gönlüm izin vermiyor ama hızlı hayat çaresi artık pek yoktur hız başımızı döndürüyor..

    Mimi okudum..
    En çok neyi sevdim,hangi cevabı?..

    Bana göre (seni daha önce Değmesin Yağlı Boya blogumla da takip edip okumuşluğum çoktur,hatırlarsın belki)bana göre dediğim gibi senin en doğal halini resmeden köşendeki resmindir..

    Masa başında bilgisayarın karşısında trafına güzellikler serpiştirmiş bir kadın gördüm..emek vermiş emek beklemiş,yazmış ama tam olarak sanırım çoğumuz gibi kendini yazamamış anlatamamış yine de kendine bir mekan bir alan yani bir düyna kurmayı başarmış bir kadın ve evet,sen güçlüsün..tahmin ediyorum ki bu sözü duymak insanı her daim memnun etmiyor ama gücün de türleri vardır..
    Fazla uğramayacağımı peşinen söylemek isterim çünkü ben daha sen blogu açtığın günden beri senin yazdıklarından çok etkileniyorum..derinlerde bir şeylerin arayışına sürüklüyorsun beni ama isterim ki bir gün kitabın çıksın ve ben seni evimde,odamda sakin ve huzurlu bir gecede kelimelerimle okuyup hissedeyim..kendime yaklaşmak gibidir seni okumak ve bilirsin bazen insan en çok kendinden korkar..

    Sarıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değmesin Yağlı Boya... Sevgili yavrum. Bir sıcaklık duymuştum hemen. Çok sevindim, inan nerelerdesin diye düşünüyordum. Hayırlı olsun yeni bloğun kızım.
      Benim için düşüncelerin çok mutlu etti beni yavrum, teşekkür ederim. Kitap basıma hazır, çıkması an meselesi. Adı "Geçmişten Gelen Adam" Bana bastıklarından hatırı sayılır adet gönderecekler. Hep öyle yapıyorlar. Kabul edersen sana gönderirim canım. Ben gmailimi yazayım. Dilersen adresine sevinçle yollarım...
      Yazılarımdan etkilenmen hoşuma gitti ama bazen kızlarımı hüzünlendiriyormuyum acaba diye düşünmüyor değilim.
      Sevgimle kızım... eceevren20@gmail.com

      Sil
  15. Çok samimi yanıtlamışsın canım ablam. Rabbim hayırlı ömür versin İnşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım, ne sevgi dolu yorum bu. Çok teşekkür ederim. Allah sana, ailene hayırlı ömürler versin yavrum. Sevgilerimle...

      Sil
  16. Bu mim etkinlikleri sayesinde birbirimizi daha iyi tanıyoruz çok güzel bir etkinlik olmuş. Ece Abla bu sayede seni daha iyi tanımış olduk. Bu arada şiirleriniz gerçekten çok güzeller ayrıca sizin sesinizden dinlemek çok güzel oluyor ben özellikle "bembeyazdı ve tertemiz" olanı çok sevdim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atakan oğlum, çok teşekkür ederim. Bugünlerde blog okumalarım biraz aksıyor ama daha çok vakit ayıracağım inşallah. Sevgilerimle oğlum.

      Sil
  17. Benim yazıma yaptığınız yorum sayesinde sizi blogunuzu farkettim. Bu mim tanışmamıza vesile oldu, tanıştığımıza memnun oldum. Suç ve Ceza en sevdiğim kitaplardan biridir.
    Sevgilerimle
    Ezgi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ezgi. Hoş geldin kızım. Ziyaretin için teşekkürler. Suç ve Ceza'yı inan yeniden okuyasım var, zira suç ve vicdan arasında gidiş/gelişleri müthiş vermiş yazar. Beyin jimnastiği için de gerekli bence. Yeni yılın yaklaştığı bugünlerde, 2018 vatanımıza, dünyaya; sana ve ailene kutlu olsun kızım. Sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu olması dileklerimle.

      Sil
  18. Merhaba 😍 ne kadar samimi ne kadar güzelsiniz öyle hayran kaldım doğrusu 😇içimde öyle yakınlık duydum ki size keşke tanıma fırsatım olsa bol bol sohbet etsek 😇 umarım tüm istekleriniz gerçekleşir çok güzel bir mim olmuş yüreğinize sağlık ❤ sizi yakından tanıdığıma çok memnun oldum 😍 kızınız için bir kez daha geçmiş olsun 🙏 kendinize iyi bakın sevgiler 😊

    YanıtlaSil
  19. Tatlı kızım. Ben de seni sevdim. Neden olmasın canım? Dilerim tanışırız. Gmailimi vereyim, yazışırız arada belki 😊 Çok güzel bir yorum bu, beni çok mutlu ettin canım. Sen de hep sağlıklı ve mutlu ol. Betül, iyi ki tanıştık. Paylaşımlarda görüşmek dileğiyle gözlerinden sevgiyle öperim kızım ❤️❤️❤️ eceevren20@gmail.com

    YanıtlaSil
  20. İzmirdeyken bir İrlandalıyla karşılaşmıştım,adı sanmıyorsam nancy'di..yine galiba sizin yaşlardaydı ama tabii çok uzun zaman oldu,az çok hatırlıyom şimdi bazı şeyleri.."irlandayı görmek istiyorm" diyince aklıma bu geldi birden..😁 dilerim görme fırsatı bulursunuz..elinize sağlık,güzel bir mimdi..🙂

    YanıtlaSil
  21. Sağ ol Ertuğrul. İrlanda'da beni çeken ne var bilmem ama genç kızlığımdan beri isterim. Hiç yurt dışına çıkmadım, çok da beis değil ama ille de İrlanda. Dur kopya çekeyim emojinden 😁😁😁😁Ancak rahat ettim. Sağ ol, helal et bu gülen suratları😁😁 İzmir'de misin hâlâ Ertuğrul?

    YanıtlaSil
  22. Özellikle çalışma odan harika ablam.Herşey gönlünce olsun <3

    YanıtlaSil
  23. Yeni gördüm. Sanirim beni baskasi da mimlemis söz yapacagim en kisa zamanda 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptın Derya'cığım, hem de çok güzeldi❤️❤️❤️

      Sil
  24. Ece ablacıım, beni de mimlemişsin teşekkür ederim.Uzun zamandır mim yapmamıştım.Hem fotoğraflarla süslü değişik bir mim olmuş, hem de mimleyen sensen yaparım ben de o zaman ;)
    Köşen de, sen de çook tatlısın, şiir kadınsın sen :)
    Kardeşimize çok geçmiş olsun ablacım.Sevgiler en kocamanından...

    YanıtlaSil
  25. Canım kızım, hoş geldin. Yaparsan tabii çok mutlu olurum canım. Şiir kadın tamlaman çok sevindirdi beni. Teşekkürler Aytül'üm.
    Yeni senenin, seni ve aileni, tüm güzellikleriyle karşılaması dileğimle, sevgiyle öpüyorum canım ❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
  26. Ece Ablacım öncelikle yeni yılın size tüm istediklerinizi getirmesi dikerim.
    Harika bir mim de beni de sonelediğiniz için çok teşekkür ederim.
    Siz gönlümüzün en ünlü şairisiniz. Neden bunu herkes bilmesin ki 😉😘
    Görevimi en kısa zamanda yapacağım. Malum yeni yıl yazıları (araya reklam almak zorunda kaldım )🙈
    Sevgilye, huzurla, mutlulukla, aşkla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Tigris'im gelmiş. Teşekkür ederim yavrum. Müsait olduğunda yaparsın canım. Sevgiyle kucaklıyorum seni❤️❤️❤️

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la