Dedektifin Hüsranı... 2.Bölüm

Sevgi, Aldatma, Takip
Endişe  Kadın 


Dedektifin Hüsranı... 

“Bunların dışında bazı bilgilere ihtiyacım var Aslı Hanım”  “Sorun…“ dedi Aslı, bedbin bir tavırla… Suat Bey nedense zorlanacağını hissetti bu olayda. Doğrusu, kendisinden herhangi bir olayı aydınlatmasını talep edenlerin hiçbiriyle böyle gergin bir görüşme yaşamamıştı. Aslı hiç sır vermeyecek bir görüntü sergiliyordu, “Dikkatli sormalıyım” diye düşündü. Bu vakada başarısız olursa, bunun duyulması hiç gecikmezdi. Böyle sessiz görüntü veren Aslı hanımın bile, hırslanırsa neler söyleyeceği kestirilemezdi.’Ilımlı yaklaşayım’ diye düşündü Suat. Merak etmişti, bu kadar soğukkanlı duran Aslı’nın özel hayatında nasıl biri olduğunu. Küçük de olsa ipuçları yeterdi. 'Onun için de ayrı bir araştırma yapmam gerekebilir' diye düşündü.”

Aslı, eşini ifşa ve dolayısı ile rezil etmek için mi takip ettirmek istiyordu, yoksa benim sunacağım rapordan sonra, onun hesabını kendisi mi kesecekti? Bu taviz vermez duruşun ardındaki Aslı nasıl biriydi? Neyse, fırtına gibi geçen düşünceler bir dakikasını almadı ve ilk sorusunu yöneltti. Aslı’nın, o kocaman kara gözlerini dikmiş ve “Hadi ne soracaksan sor da gideyim” bakışından ürken Suat, “Kocanızı seviyor musunuz?” dedi. Aslı adama uzun süre boş boş baktı, sonra, “ Bunu öğrenmek ne işinize yarar ki?”  “Peki, siz karınızı seviyor musunuz?”diye sordu Aslı zamanı kesip. “Mevzu ben değilim, bunu size söylemem gerekmez “ “Kim bilir?” dedi Aslı” Belki de bu soruya vereceğiniz cevap, tüm araştırmalarda başarılı olmanızın şifresidir!” 

Tek gerçek ve edinebildiği tek ipucu, onun çok gizemli bir kadın olduğuydu. Aslı’dan daha birinci sorunun cevabını alamamışken ikincisini sormakta tereddüt ediyordu. O ise hâlâ, anlaşılır bir cevap vermediği gibi, neredeyse sorunun tüm versiyonlarını Suat’a yönlendirmekte kararlı görünüyordu. Böyle zor bir müşteri görmemişti. Dosyasını açtı ve bir şeyler yazarken Aslı devam ediyordu. ” Size şöyle bir cevap vereyim öyleyse, belki bir fikir verir size… Siz eşinizi ne kadar seviyorsanız, bende o kadar, sevmiyorsanız da yine aynı duygulardayım.” “Sevginin tarifi nedir Suat Bey?” 

“İşim zor Aslı Hanım…” dedi Suat Bey. Duymamışçasına devam etti Aslı, “Hatalar…” dedi. Benden size, ona, diğerlerine ve böylece zincirleme devam eden nefsî zaaflar bizi bu hâllere düşürüyordur ve kurbanlar şimdi bizizdir, kim bilir? Toplumdaki ahlak anlayışı, değerler, nice erdemler; faili meçhul sert ve kararlı bir vuruşla domino taşları gibi yıkılmadı mı? Öğrendiklerimizin, doğruysalar bile tersini yapmakta direndik. Yanlışsa eğer, bulunduğumuz ortam bize bunları doğru olarak göstermekte diretti. Sevgi de öyle. Ben hiçbir sorunuza cevap vermek niyetinde değilim. Bana bu aldatma olayının sonuç raporuyla geldiğiniz gün, son görüşmemiz olacak. Ayrıca, lütfen elle tutulur bir şey olmadan beni aramayın!” dedi. Vakur ama mütevazı bir tavırla kalkarken bir an durakladı. Suat Beye dönerek, “Sevgi yalnız kalmaktan nefret eder!”dedi. Elini hafifçe sıkıp, sık adımlarla uzaklaşırken bukleleri savrularak gözden kayboldu. 

Ece Evren/İstanbul 13.01.2018


22 yorum:

  1. Dedektifin işi zor. Bakalım nasıl sonuçlanacak? Merakla bekliyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Hiç yardımcı olmuyor Aslı.

      Sil
  2. Bu bölümü de zevkle okudum, 3. bölümü merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın geliyor Sinan. Teşekkürler izlediğin için.

      Sil
  3. Vaoovv müthiş bir konuşma... kadının replikleri muhteşem yazılmış sevgili Ece :)) bu tarz sana çok yakıştı, devam et bravo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım :) Teşekkür ederim. İlk defa böyle bir öyküye soyundum. İnşallah zorlanmam. Sevgilerimle...

      Sil
  4. Suat beyin işi zor vallahi :) Aslı sır küpü. Bakalım neler olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım Umman'ım? İnan yarı yarıya bana da meçhul. Düşünmekteyim canım. Teşekkürler...

      Sil
  5. dedektiflik,aşklar,sorular,entrikalar..pembe dizi izledim sanki..🙂 şu son cümle hoşuma gitti; "Sevgi yalnız kalmaktan nefret eder!" ne kadar doğru ve güzel bir cümle..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul, o nerden aklıma geldi? ben de beğendim o sözü. Yalnızlık fobim var, hep istediğim, anladığım ya da ihtiyacım olan sevgileri onlarda bulduğum insanları kaybettiğimden olmalı, bu ifade de böyle çıktı diye düşündüm.
      Bakalım neler olacak? Çok teşekkürler Ertuğrul.

      Sil
  6. Nede güzel yazıyorsun Ece abla kalemine sağlıkk 3. bölümü merakla bekliyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Didem. Bu tarz ilk deneme gibi bir şey. Dilerim başarırım. Teşekkürler, sevgiler canım...

      Sil
  7. Dedektif kadına kocasını sevip sevmediğini niye sordu merak ettim, acaba bir şeylerden mi şüphelendi, gerçi dedektif işi şüphelenmek:) eline sağlık ablacığım, üçüncü bölüme gidiyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde'm, hoş gelmiş benim arkadaşım. Dedektif "sevmiyorsanız beni yormayın "mı demek ister, kim bilir. Aslı zaten dedektiften akıllı. Adam çok yorulacak ama vücudu değil, kafası daha çok, zaten bırakmak istiyor işi 😎 Emojilerime kavuştum. Sibel yaptı sağ olsun, ben de seviyorum Ertuğrul gibi. Teşekkürler canım. Sevgilerimle💙

      Sil
  8. aslı karmaşık bir müşteri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Aslı, nereden aldım başıma 😥 benim bile kafamı karıştırdı deep, kadın replikleri de beğenmiyor...

      Sil
  9. "Sevgi yalnız kalmaktan nefret eder." Umarım aklımda kalır. Instagram da fotoğraflarımdan birisinde kullanmak isterim.
    Hikaye sanki toparlama istiyor. Biraz ben de pembe diziye benzettim. Bilemedim hareket verip canlandırsanız daha mı iyi olur? Bir ara okurken "dedektifle hırsından bir ilişki mi" diye düşünmeden edemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel tespit, toparlanma istiyor. Zamanlama hatası Safiye'ciğim. Kızım rahatsız onunla çokça ilgilenmem gerekiyor. Ama kaliteli zaman ayırıp, toparlamak niyetindeyim. Aslında şu anda bildiğim, ortada işler bir aşk yok. Bunu emin olarak 😊 yazıyorum. Aslında biliyor musun, bu iki bölümde bitecekti ama arayı doldurmak istedim birden. Artık çok geç, biraz renklendirmek ya da heyecan yaratmak gerek. Yorumun çok hoşuma gitti. Samimiyetin için teşekkürler. O yazıyı kullanabilirsin canım. Sevgiyle kucaklıyorum seni...

      Sil
  10. Aslı Hanıma bak sen. Çetin bir müşteri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet... Gizemli kadın o. Teşekkürler Cem 😊

      Sil
  11. Aslı Hanım çok zorlayacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı zaten hikâyenin ta başından beri tüm gerçeği biliyor. Susmak zorunda, son bölümü bekliyor. Bihaber olanlar hâliyle zorlanıyorlar. Teşekkürler Arif 😊

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la