#Dürüst müyüz? Mim yazısı- Cevaplarım

Samimiyet, Doğruluk
Manzara


#Dürüst müyüz? Mim yazısı- Cevaplarım


1- Dürüstçe fikirlerinizi söyleyecek yapıya sahip misiniz? Bu mecrada da öyle miydiniz? Kırılmasın diye geçiştirdiğiniz yorumlar oldu mu? Bazı yorumlar vardır, karakterlerimizden tüyolar verirler. Ben bunlara çok dikkat ederim. 

-Belli bir yaşa kadar gayet suskun biriydim. Bende  kabul görmeyecek hareket, söz ve hiçbir şeye tepki vermez; içime atmayı seçerdim. Keşke öyle olmasaydı da her düşündüğümü söylemeseydim diyeceğim -bir hastanede eşime on sene bakma dönemim- oldu. Benim en güzel çağlarımı çaldı o seneler. Haliyle, yanlışlıklara  tepkilerim ve haksızlıklara savunmalarım sert oldu. Eşimin ailesi, kendi ailem ve hastane personeli buna dahildir. Yardım beklemediğim gibi, köstek olmaları beni çileden çıkarttı. Savaşmayı öğrendim. O günlerden sonra Ece  ablanız, terbiye dahilinde her düşündüğünü söyledi. Ters  düşmek pahasına da olsa...
Burası sanal alem. Aslında çoğumuz birbirimizle iletişim kurduğumuz yolların diğer ucunda kanlı, canlı birer insan olduğunun bilincindeyiz. Buna göre de, ölçülü olmaya azami gayret sarf ediyoruz. Ama öyle bir şey oluyor ki sığdıramıyoruz içimize. Tepki veriyoruz. Çok kırıcı olmadıktan sonra, uzatmaya gerek yoktur diyorum. Çünkü soğuk savaş ve muhatapsız tartışma çok yıpratır. Yazı dili, iletişimde soğuktur. Söz rahatlamayı  sağlar. En azından sesin tınısından tüyo alırsın. 
Ezcümle normal hayatımda nasılsam burada da öyleyim.

2- Blog tutmaktan sıkıldığınız oluyor mu? Zaman zaman çekilmeler hissediyor ve üzülüyorum. Hani, sevdiğin komşundan uzak kalmışsın gibi… Aynı coşkuyu yakalayamadığımız zamanlar da oluyor. O zaman açıkçası eski hareketliliği özlüyorum. Hele alıştığım bir arkadaşım “şak”diye ilgisini kesince, normal yaşamımdaki kadar üzülüyor, nedenini anlamaya çalışıyorum. Siz sadece soru kısmına odaklanın lütfen…

-Bazen o kadar bunalıyorum ki, kes yayını serbest yaz diyorum. Ama bizim misyonumuz çok değerli. Bu konuda cimrilik  yapmaya hakkımız  yok. Belki haberimiz yoktur, birileri okuyup takip ediyorlardır bizi. Bundan daha güzel ne olabilir bu konuda? En güzel yorumları yapmasalar da, nedeni vardır. Yorum beklediklerimiz kim bilir neden birden yorumu keserler? Kulis yok mu sanırsınız bu alemde? İleri geri konuşan, sizi tanımadan ahkam kesen? Asıl dürüstlükten söz etmemin nedeni bu zaten. Her  konuda dürüst olmak. Arkalardan iş çevirmemek. Az bir zeka bile yeter olanları anlamaya. DÜRÜST OLMAK VİCDANIN NEFESİDİR... Ne yazdığım romandan ne de burada paylaştıklarımdan pişmanım. Vicdanım tertemiz benim.
Tabu, zaten manası itibarıyla da katı bir kelimedir. Gerçek bakış açısına engeldir. Esnek ve hoş görülü olamazsınız tabuların esiriyseniz... Ve ben tabulardan uzağım.

3- Yazdıkça rahatlıyor musunuz? Yani yazmak sizin için bir ihtiyaç mı?

-Eskiden vaktim yoktu ama olsaydı yazar mıydım bilmem. Eşim hasta iken yazmaya başladım. Vefat edince kestim. Kocaman on altı sene geçti, ben sadece metrelerce örgü ördüm. Hayatıma kimseyi almayı istemediğim halde, büyük sözlerimin hışmına uğradım. ihtiyacım olan sevgi ve dürüstlüğü tam bulamadığım için o günlerden beri hem acı çekiyor, hem de yazıyorum. Artık durduramıyorum kendimi. Her  duygumu paylaşmak istiyorum. Fikirleriniz  benim için çok önemli. Bazı yazdıklarıma yorum yapılamaz biliyor ve beklemiyorum da zaten. Bu konuda hiç sıkıntım yok. 

4-Geçiştirmek için yazdığınız oldu mu? Ya da bloğumu ihmal etmeyeyim diye demek daha sıcak bir ifade olur…

-Asla...

5-Yorumların niteliklerinden memnun musunuz? Yapay olduklarını düşündükleriniz oluyor mu? Burada ferdi bloglarız, hep aynı yere yüklenip, abone gibi sürekli oraya yorum yapmanın altındaki sebep ne olabilir sizce? O kişi; elliye varan yorumlardan memnun olur mu ki?

-Yorumlardan çok memnunum. Çocuk değilim, yorum olmasa da etkilenmem ben. Varsa cevap vermek boynumun borcudur. Selam verilip almamaya benzetirim ben cevapsız bırakmayı. Benim tanıyıp sevdiklerim zaten samimi yorum yapıyorlar. Bu elliye yakın yorumun cevabı bende yok. Zira çok nadirdir, cevabımla birlikte otuzu geçmez bana gelen yorumlar. Ona onlar cevap verecekler, nasıl bir duygudur? 

6-Bir bloğu nesine göre değerlendirirsiniz? Tema ve blog düzenine mi, yazdıklarına mı? Ya da hepsi mi önemlidir?

-Tamamen yazım dili ve samimiyetine göre değerlendiririm. Görselliğin benim aklımdaki ve uygulamadaki yeri sadece -düzgün- kelimesinde hapsolmuştur. Ukalalığı, büyüklenmeyi, şımarıklığı çok çabuk fark ederim. İlgim de ona göre olur. 

7-Antipatik bulduğunuz bloglar var mı? Buna rağmen onlara da yorum yapar mısınız, eleştirel de olsa? Zira buna da ihtiyacımız var…

-Öyle  kayda değer sıkıntı duyduğum bir blog  yok. Herkes iyi niyetiyle açmış.  Tecrübeleniyoruz hâlâ birbirimizden. Ancak destek olmalıyız  yine birbirimize. Düşünsenize, sizin bloğunuz hakkında biri "dank" diye bir şey yazsa, üzülmez misiniz Allah aşkına? Ayrıca ben okuduğum her yazıya yorum yaparım. 

8-Aramızda olmaktan mutlu musunuz?

Çok mutluydum.Ta ki bayağı bir güven kaybı yaşayana kadar. Sebebi bende mahfuz. Artık hastalanmayı göze alamam, kumar olur bundan sonrası... Bana çok özür borcu olanlar var. Onları zahmete sokamam. Artık memnun değilim...

9-Zaman zaman ters düştüklerimiz oldu. Bunu uzun sürdürür müsünüz? Yani büyük bir sorunmuş gibi mi algılarsınız? 

-Ben en son tecrübelerimi bu ters düşmelere borçluyum şahsen. Payıma düşeni aldım. Artık dingin yaşımdayım. Çok etkilendiğimi söyleyemeyeceğim doğrusu..
Hani derler ya "pişmiş tavuğun başına gelenler geldi başıma" aynen bana da öyle oldu. Resmen aşağılandım. Ama gerçekten artık umurumda değil...

10-Blog tutmanın sizce yararları nedir?

-Bizlerin tuttuğu manada; çok yararlı işler yapanlar, köklü bloglar var. Tıpkı meslek icra eder gibi  bir ciddiyetle blog  tutuyorlar. Ben ise, bu yaşımda  başa  çıkabildiğim için kendimle  gurur duyuyorum. Hiç alçak gönüllülük yapamayacağım. Gerçekten çok dikkat ve zaman isteyen bir uğraş. 

Ülkemizde  yararlı şeylerin değeri bilinmiyor. Bir şey başlasa da sonu gelmiyor. Hani Blog Çalıştayı yapıldı. Ne oldu Allah aşkınıza, bir adım mı atıldı? Bize bildirimler mi geldi, ne durumdayız? Zaten biz vatandaşlar olarak organize olmayı; birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi bilemedik ve galiba hiçbir zaman da bilemeyeceğiz...

Hepinize mutlu,sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.

Görsel İstanbul'da oturduğum sitedendir. 

Ece Evren/Milas 11.09.2018

40 yorum:

  1. Hangi güneş varki.? Ağaca; ışığına gölge yaptı diye kızsın.?
    Hangi ağaç var ki.?
    Gölgesinden ve meyvesinden faydalanan insanlara kızsin.?Dalinda ötüsen kuslarla sohbet etmesin.? Ya bu agaci besleyip büyüten toprağa ne demeli.?Ne güneşe ne yağmura kizmaz hep onlarla kardeştir,vermeyi sever,istemeyi bilmez.?İşte bazı insanlar da toprak gibidir.!Kraliçe ablam Ece Evren sen toprak ol.!?Yağmurlar rüzgarlar güneş hepsi sende batsin,sende bitsin.?SEVGİLER SAYGILAR D.U

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz için aynı dileklerim. Anlayan kalbinin önünde saygıyla eğilirim. Bana en güzel, içten yorumlar yaptın kardeşim benim. Seni iyi ki tanıdım. Çok teşekkürler, sevgiler,saygılar.

      Sil
  2. canım bizde seni okumaktan çok zevk alıyoruz, ama ben okuduğum her yazıya yorum yapamıyorum ne yazık kiii... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğun için teşekkürler canım. Yorum konusuna çok da takmadığımı yazdım zaten. Benden de sevgiler :)

      Sil
  3. Cevaplarınız oldukça dürüst ve samimi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle hissettirebildiysem ne mutlu bana... Teşekkürler Turgay Bey,sağlıcakla kalın :)

      Sil
  4. Sorular o kadar bir blog yazarının kendisine tüm samimiyetiyle sorması gereken sorular ki, yazı olarak paylaşamayacak olsam da bir bir kendime soracağımdan eminim her soruyu.
    Blogunuzda yeni olduğum için cevaplarınızdan yenice öğrendim eşinizi kaybetmiş olduğunuzu: Umarım uzun, sağlıklı ve güzel bir ömür yaşarsınız. Yazmak bir ilaç gibi benim için de, yazmaya hep devam edebilmeniz ve yazdıkça huzur bulabilmeniz dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam Karga; ilgimi çeken bir blog yazarı oldunuz hep. Hatta ziyaretinize gelmiş bile olabilirim :) Evet; hayat çeşitli oyunlar oynadı bana, zaten kime oynamadı ki?
      Dilekleriniz için sonsuz teşekkürler. Her zaman sağlıklı, huzurlu ve mutlu olursunuz inşallah.
      Sanırım yazmaya devam edeceğim :)

      Sil
  5. Biz terapilerde örgü örmeyi de öneriyoruz danışanlara.Annem çok sevdiği için ona bolca şipariş veririz.Böylece de kafası dağılır.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni mimledim canım. Evet o ara çok iyi gelmişti örgü. Keşke rahatsız edilmeseymiş ve örgülerime devam etseymişim :(

      Sil
  6. Ece abla, soruların kadar yorumların da dobra dobra olmuş .o yüzden çok sevdim..
    yazdığın iki şey var ki beni derinden etkiledi. Dürüst olmak vicdanın nefesidir demişsin ya o kadar doğru ki..
    Ve en son cümlelerin, birlik beraberlik içinde hareket etmeyi hiçbir dalda beceremiyoruz ne yazık ki.. Bu beni en çok üzen şeylerden biri, umudumu yitirmiyorum yine de.. Belki bir gün başarırız ne dersin ?
    Sevgilerimle

    Bu arada örgü olsun diğer el işleri olsun en güzel terapi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarırız yavrum. Hele siz gençlerin selamet ve güvenli bir geleceğiniz olması için kim, elinden ne geliyorsa yapmalı. Umudumuzu yitirmemeliyiz.Vatanımız cennet gibi. Ama...
      Örgülerini instagramda görüyorum, beni özendiriyorsun. Yeniden başlayacağım galiba :)
      Yorumların için çok teşekkürler. Gözlerinden sevgiyle öpüyorum kızım :)

      Sil
  7. Ece Ablaa, verdiğin cevapları okuyunca sanki karşılıklı oturuyormuşuz da seninle öyle konuşuyormuşuz gibi hissettim. Bloguma her yorum yazdığında hissettiğim o samimiyet, sıcaklık ve yüzümde bıraktığın tebessüm için teşekkür ederim. Yazmayı hiç bırakma ve bizimle hep ol!
    Seviyorum seni,sevgiler! :)
    Müsait bir günümde fazlaca bir vakit ayırıp bu mimi cevaplamak istiyorum. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe'm, sana sarılasım geldi. İstanbul'da seni tanımak istiyorum.Şu an Milas'tayım.Kızımın terapiden sonra biraz ferahlamaya ihtiyacı vardı, geldik.
      Ben de seni çok seviyorum. Yüzünü güldürdüysem ne mutlu bana.İnşallah hep gülersin yavrum. Çok öpüyorum seni :)

      Sil
    2. Ben de tanışmayı çook isterim. 🙈
      İyi dinlenmeler diliyorum size🌸

      Sil
    3. Teşekkürler canım :)

      Sil
  8. Ece Abla sorular ayrı cevaplar ayrı tatmin ediyor insanı vallahi. Bu denli özenli olduğunuz için ayrıca teşekkür etmek isterim..
    Bence sizin burada ve yazıyor olmanız -bilen için- değeri büyük bir mevzu. Hem de dediğiniz gibi, gerisi umurumuzda olmamalı.
    Bir vakit bulup mimi yapmayı bekliyorum ben de, sevgilerimle.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet moral tazeleyici ifadeler. Mim, bir olay üzerine birden geldi aklıma,sorular peş peşe dizildiler hemen. Çok teşekkür ederim Herteldenşef. Yazmayı seviyorum,devam ederim belki.Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  9. Yazılar okunacak gibi olsun, tema o kadar da önemli değil. Neysen o olman önemli. Sende öyle birisin.

    YanıtlaSil
  10. ben pek mim yapmayı sevmiyorum ama sizle birlikte kelebeketkisi'de aynı mimi yapmış ve özellikle de beni mimlemiş..😁 daha başka mimleyenler var mı bilemiyorum daa gezemedim blogları ama bu mimi yapmaya gayret edicem tabii ilk ve son mimim olucak çünkü dediğim gibi mimlerden pek hoşlanmıyom..🤔 bence mimlere verdiğiniz cevaplar içtenlikle yapılmış,bakalım ben de böyle içtenlikle yapabilecek miyim?🙂 hadi ertuş işbaşına,seni bekleyen bir mim var..😁

    YanıtlaSil
  11. Sevindim Ertuğrul.Bak seni yine mimlemişler. Elmecbur yapacan 😁 kaçış yok... Ben de o kızıma gideyim bakayım nasıl yapmış. Haydi o zaman,eller klavyeye 😁😁😁

    YanıtlaSil
  12. Ece Ablacım bu Mimin soruları da senin cevapların da ne kadar güzelmiş, hepimizin kendimize sormamız gereken türden..Senin cevapların da hem dürüst hem içten:) Her zaman yazman ve mutlu olman dileğiyle Ablacım,sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hepinizi mimledim canım. Mimlediklerimden ses yok pek. Olsun, fark etmemiş olabilirler. Yazmak istiyorum tabii. Kısmetse zaten olur canım. Sevgilerimle Sevil'ciğim :)

      Sil
  13. En kısa zamanda yazacağım mimi :) Bilmiyorum nasıl bir yazı çıkacak?Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam Yurdagül kızım. O kadar meşguliyetin arasında uzunca bir mim oldu. Emeğin için şimdiden teşekkürler. Sevgilerimle kızım...

      Sil
  14. Güzel ve anlamli röportaj tadinda bir mim. Yazdiklarinizi o kadar iyi anliyorum ki, kimbilir belki bazi ortak yasadig imiz sorunlar ve hayatin yasanmisliklaridir. Zaman zaman soguyup biksak da bizler buralarda bulusuyor, paylasiyoruz. En sevdigim de bu iletisimimiz.😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de öyle Derya'cığım. Bir hareketlenme olsun istedim. Sevgiler canım :)

      Sil
  15. Merhaba, sizi deep'ten görüp de geldim. Çok samimi ve içten yazmışsınız :) Yazmak bir nevi içimizde kalanların dışa vurumu gibi. Ben de çoğunlukla konuşup tepki göstermektense içime atmışımdır. Kime faydası olu tartışılır. Burada biraz olsun içimdekileri dökebilme niyetindeyim. Umarım siz de yazmayı bırakmazsınız hiç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Sakura :) Ben yazma konusunda kaptırdım gidiyorum. Yani artık durduramıyorum kendimi. Sanki herkes kardeşim, yakınım gibi; bayağı samimi ve yazılması riskli şeyleri de yazar oldum.
      Yaz kızım. Takibe alacağım seni. Ziyaretin için çok teşekkürler. Sevgiler :)

      Sil
  16. Cevaplatırken kesinlikle düşündüren bir mim olmuş. Kolay değil cevaplamak. İnsanın kendine bile bazen bu kadar dürüst olması zorluyor. Beni gerçekten çok düşündürttü bu soruları cevaplamak. Ama teşekkür ederim bu mim için. Birçok şeyin de farkına varmamı sağladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun beni de hem düşündürdü, hem çok mutlu etti Deep. Teşekkürler canım. En çok da beni anladığın için.

      Sil
  17. Siz nasıl naif ve güzel bir insansınız Ece Ablacım. Bazen vakitsizlikten bazen de ihmalkarlıktan yazdıklarınızı okuyamıyorum ama bendeki değeriniz ve sevginiz her daim. Sizi blog sayesinde tanımış olmaktan çok mutluyum. Dilerim bir gün yüz yüze tanışma fırsatımız da olur.
    Siz hep yazın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nesli, güzel kızım. Seni instagrama girdikçe görüyorum "tatlı kızım" diyorum. İnşallah tanışırız, ben de çok sevinirim Nesli... Çok teşekkürler yorumun ve düşüncelerin için. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
  18. Ece ablacım öyle güzel yazmışsın ve sonunu birlik ve beraberlikle ilgili çok anlamlı bir cümleyle bağlamışsın ki. Sen hep yaz. Güzel yazıyorsun, ben senin yazılarını seviyorum:) Bu arada ben de sayfamda cevapladım Mimi. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canım :) Sevindim seni görünce. Bir ara İzmir'e taşınmayı düşünmüştüm,görürüm sizi diyordum.Bakalım ilerleyen günler neler gösterecek? Kader noktasını kimseye teslim etmez.
      Hemen mimine bakıyorum.Yaptığın için çok teşekkürler.Sevgilerimle :)

      Sil
  19. Zor bir konu, samimi cevaplar. İnsan için en zor olanı kendine itirafları. Günümüzün dünyasında bir ebeveyn olarak oğluma örnek göstermekte zorlandığım konu dürüstlük. Eskiden söz0n üzerine kanıt aranmazdı. Gelelim sanal dünyaya, hüç görmediğimiz kişilerle etkileşiyoruz bloglarda. Elbette arada samimiyetsizlikler oluyordur. Ben genel yaklaşımlardan hoşnutum. Sizin yorumlarınızı almak ayrıca mutlu ediyor beni. Ne siz yazmaktan vazgeçin ne de biz sizi okumaktan vazgeçelim.

    YanıtlaSil
  20. Özellikle bu yorumunuz ve bloğumda bayağı vakit geçirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Oğlunuz için çabalarınız mutlaka sonuç verecektir. Ayrıca insanlarla anlaşmak gittikçe zorlaştı. Evlatlara bazı taktikleri de vermeli artık :) Ben babamın baskılarını hâlâ unutamıyorum.

    Siz zaten örnek model oluyorsunuz. İnsanın kendisini tehlikeye atacak kadar dürüst olması da biraz sakıncalı bence. Ben yaşım itibarıyla birçok korkumdan sıyrıldım. Beş senedir bu mecradayım. Bazı terslikler olmuyor değil ama zaman burada da ilaç oluyor.Yazılarımız sergimiz, okuyanlar misafirlerimiz. Her şey bu kadar. Üzüntü yaratmak hoş olmuyor.
    Tekrar teşekkürler. Yorumlarda görüşmek üzere.Sağlıcakla kalın :)

    YanıtlaSil
  21. Harika bir mim olmuş.Ece Abla soruların çok güzel ve biraz,da üzeinde düşünülmesi gereken sorular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İnci. Kendimi de sorguladım bu arada kızım :) Sevgilerimle...

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la