Geç Kalan İtiraf 17.Bölüm

Yemek Yemek, İçecek
Restoran            

Geç Kalan İtiraf 17.Bölüm

Lale, bir filmin vizyona girmesini sabırsızlıkla gözleyen biri gibi bekledi Hacer'i. Nihayet karşısındaydı işte. O anlattıkça sevinçten dört köşe oluyordu. 
-Arkadaşım en iyilerine layıktır...
-Darısı başına, bak sen de hayatını düzene koy; belki bir hakim ya da avukatla karşılaşırsın beraber gezdiğimizde.
-Beni tanıştıracak mısın yoksa?
-Aşk olsun Lale, çok sevdiğim arkadaşımı tanımak en tabii hakkı onun. Sarılırlar, sonra da yine Lale'nin yaptığı güzel yemeklerle sofralarını kurup, neşeyle tüketirler. Hacer hâlâ heyecanla olanları anlatıyordur. Lale yarın bir arkadaşında kalmak zorunda olduğunu söyler ona.
-Nasılsa yemekteyim, sıkılmam der Hacer. İki arkadaş televizyon seyrederken uyuyup kalırlar. 

Ertesi sabah; bir daha eve dönemeyeceği için Hacer, yüzünde minik değişiklikler yapar. Hafif bir makyaj ve saçlarını maşalamak gibi... Yeni aldığı giysilerinden  birini giyer ve büroya doğru yola koyulur. Ehliyetini almış, trafiğe çıkmasında bir sakınca yoktur artık. Ev ile büronun arası bayağı mesafelidir. Aldığı araba için "Canım babacım, hiçbir şeyimi eksik etmedi" diye düşünür.  

Aynaya şu son günlerdeki kadar çok bakmamıştı herhalde. Akşam olsun diye sabırsızlanır. Nihayet olur. Gece çok güzel geçer. Minik bir kadeh beyaz şarap içmiştir Hacer. Sonra ilaçları gelir aklına, korkar ve Levent'in ısrarlarını reddeder.  
  
Hacer, ertesi sabah uyandığında çok mutluydu. Yatmadan önce perdeleri açmıştı; hep böyle yapardı o, gün doğar doğmaz uyansın diye. Yurtta ise böyle şeyleri sorun yapmazdı. Güneşe bakan bir katta değildi evi lakin güneşin doğup da, artık hangi yarım küreyeyse, bulut olmadıkça ulaşamadığı yer var mıydı ki? Anında Levent düştü gönlüne ve aklına. En çok neyinden etkilendim diye canlandırdığı hayalini süzmeye başladı. Cevabı orada değildi, bulamadı. Peki, görüntüsünden değilse neydi onu böylesine sarsan? 

Dün geceyi düşündü sonra; konuştuklarını, bakışlarını, duruşunu… Levent, geldiklerinde şöyle bir süzmüştü etrafı o kadar. Yemek yerlerken Hacer ve yemeği arasında gitti geldi gözleri. Hafif ciddi bir havası olmasına rağmen, onun ılımlı biri olduğunu anlamıştı. Hacer’den ona siz diye hitap etmemesini rica etti. Hacer ise -sen- demenin bir sakıncası olmadığını düşündü. Hem, birbirlerine yoğun ilgileri olduğunu, onları hiç tanımayanlar bile anlardı.Levent oturdukları süre içinde kendi hayatından bahsetti. Nereli olduğunu ve ailesini, hangi üniversiteden mezun olduğunu tek tek anlatırken Hacer, ‘ah sıra bana geliyor, sorarsa doğruyu söylerim’ diye düşünüyordu. Hacer'e sadece üç şey sordu. “Nerelisin?” diğeri “ nereden mezunsun?” sonra da “neden avukatlık, senden iyi hâkim olurdu” dedi.

-Niye öyle düşündün? dedi Hacer, bunu bana söyleyen ikinci kişisin. O ise Hacer’e dikti gözlerini ve 
-Kararlı bakışlara sahipsin çünkü, dedi. Bu bakışa sahip olanların verdiği kararlar da mantıklı olur ve çoklukla doğrudur. Bu cevaba gülümsemekle yetindi Hacer. Devirdiği onca kitabın ağırlığı, bu genç kızda çok güzel duruyor ve o da taşımasını gayet iyi biliyordu. 

-Benimle arkadaş olur musun? 
Teklif çok ani gelmişti. Hacer sıcacık olduğunu hissetti, 'yanaklarım beni inşallah ele vermez'diye düşündü.
-Levent, soruya soruyla cevap vermek gibi bir huyum olmasa da mecburum bunu sormaya. Benden önce arkadaşlıkların oldu mu?
-Konuyla alakası yok bence
-Bırak da ona ben karar vereyim, göze alarak soruyorum ve dürüstçe cevap bekliyorum.
-Kıskanç mıyız Hacer?
-Hayır, değilim. Sadece öğrenmek istiyorum.
-Evet birkaç arkadaşlığım oldu ama ben zor bir erkeğim Hacer, ciddiyetten hiç ayrılmam. Seni görünce "işte bu bakış" dedim. Tam bana uygun bir kız olmalı. Çarpıldım yani ve her zaman benden böyle ışıltılı sözler duyamazsın. Seninle evlenmek isterim, biraz arkadaş kalmamız yeter bence... 
-Daha beni tam tanımadan mı?
-Bakışların konuşuyor Hacer, ben altı senedir hakimlik yapıyorum. Bırak da bakışlarından bir şeyler çıkarayım.
-Kıskançlık dedin de, ben kıskanç değilim ama önceden yaşanmışlıklarımız bizlerde mutlaka izler bırakır diye düşünürüm. Erkeklerde de öyle midir bilemem tabii, sadece aldatıldığımı hissettiğim anda mücadele etmem bunun için. Şimdilik sana cevap vermiyorum. Sanırım anlayışla karşılarsın.
-Tabii ki Hacer, sana bununla ilgili fazladan bir şey söylemem gerekmez. Ancak beni aramanı bekleyeceğim... 

Dün gece olanlar bunlardı. Ayrılırken Levent, ona hafifçe sarılıp, yanaklarından öperken" O kadar güzelsin ki..." diye fısıldadı. Hacer bayılacak gibiydi artık bunca heyecandan sonra...
-Teşekkür ederim, görüşmek üzere Levent. 
Hacer bu genç hakime hayran olmuştu. Tanınmış bir ailenin çocuğu olduğunu öğrenmişti. Öyle olmasa da fark etmezdi ya. Duruşu sert, görgülü olduğu her halinden belli ve istemese de çok karizmatik bir görünüşü vardı. Nasıl olmuştu da kendisini fark etmişti? Ona cazip gelen yanı neydi ki? Belki doğalım, diğer kızlar gibi havalı değilim diyedir ve bir yığın sebepleri taradı. "Doğallığımı sevmiştir"de karar kıldı. Tanıştıkça tüm bunların cevabını bulacaktı.  

Ece Evren/Milas 26.09.18

8 yorum:

  1. İtiraf bölümleri başlamış yayına... ben geciktim tabii okumakta :) Harika gidiyor, heyecan ve ilgiyi ayakta tutuyorsun arkadaşım. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu hikâyeyi senin için yazdım canım arkadaşım. Zaman ayırabildiğinde okursun, hiç sorun değil. Zaten bölümleri tamamladım. Sadece bloğa geçiyorum. sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Levent'te de yüksek bir özgüven var.Hkim olması baya etkili sanırım özgüveninde.Bakalım bizi neler bekliyor?
    Emeğine sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yurdagül'üm. Öyle görünüyor. Bakalım neler olacak :)

      Sil
  4. Levent işini biliyor, hem özgüveni yüksek hem de karşı tarafa güven duygusu veriyor. Evlilik kararı erken olmuş Levent için , daha tanımıyor Hacer'i. İlk bakıştan çözülür mü insan, günümüzde hiç sanmam. bu kadar maskeler varken zor diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Levent hakim olmuş ama özel hayatında aynı başarıyı gösteremiyor. Maymun iştahlı olduğunu göreceğiz ileriki bölümlerde... Teşekkürler yorum için :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la