Geç Kalan İtiraf 18.Bölüm

Birliktelik
Sevgililer        


Geç Kalan İtiraf 18.Bölüm

Aradan tam altı ay geçti

Levent'le samimiyetleri ilerlemiş olmasına rağmen, çok seviyeli bir birliktelikleri vardı. Hacer'in tek korkusu Levent'in gözleri önünde nöbet geçirmekti. Bu korkuyu yenmek için bir psikiyatra gitmeye karar verdi. Bu fikrini Lale'ye söyledi ve randevusunu aldı. Doktor kadındı. Uzun uzun konuştular. Hastalık hikâyesini ve tekrarlama sürecini; hastalıkla ilgili her şeyi atlamadan anlattı. Sıra sevgilisine söylemek zorunda olup olmadığına geldi. Aldığı profesyonel cevap onu çok üzdü. Doktor hanım" hiç bir şey gizli kalmaz, sonra aranızda aşamayacağınız sorunlar olur. Bence baştan söylemelisiniz" dedi. Lale'nin bile üzüntüsü yüzünden okunuyordu. Nasıl söylerdi ki? Soğurdu Levent ondan. Hem böyle kontrol altına alınamayan nöbetini görse, paniklemez miydi? Elini bile sürmek istemezdi belki. Doktordan; geldiği andaki halinden kötü bir şekilde çıktı. Arabada gözyaşlarını tutamadı. Lale de onunla birlikte ağlıyor ve arkadaşını çok iyi anlıyordu. 
-Eve gidince konuşuruz Hacer, ne olur sakin ol canım.

Gece epeyce konuştular. Hacer hayli üzgündü, Lale onu bir türlü neşelendiremiyordu. Durup durup ağlıyordu Hacer. Nöbet geçirmesin diye Lale ilaçlarını içirdi. Tam da o sırada Levent aradı, konuşacağı tuttu. Hacer öyle zorlanıyordu ki, belli etmemek için elinden geleni yaptı. Levent ona 
-Yarın bir sürprizim var sana... deyince daha bir fena oldu. O an sürpriz falan duyacak halde değildi. 
-Bugün erken yatacağım, yarın görüşürüz Levent, dedi ve kapadılar telefonlarını. 
-Ayrılmam gerek Lale, bu yalanla yaşayamam...
-Saçmalama Hacer. Açıkla istersen, çocuk bile doğurabilirsin, engel değil...
-Hayır, ben kusurluyum. Evlilik çok ciddi bir şey.
-O da kusurlu olabilirdi, belki onun da senden saklayacağı şeyler olacak.
-Belki ama benimki belki değil gerçek...

Ertesi gün buluştuklarında Levent evlilik teklifi yapmak üzere tüm hazırlıklarını tamamlamıştır. Onu ailesiyle tanıştıracaktır. Fakat isteme olayından hiç söz geçmiyordur. Ailem... Yoksa ailemi tanıyor mu diye bir korku düşer içine Hacer'in. İstemeden olur muydu, ne söylerdi anne ve babasına? Onlara böyle bir kötülük yapamazdı. 

Levent'in evi adeta bir saray gibiydi. Sanırdınız babası kral ve de annesi kraliçe. Tabii ki şaşkına döndü Hacer. Ellerine uzandı öpmek için, öyle bir adetleri yok olmalı ki, geçiştirir gibi hareketlerle karşılaştı. Sonunda yemek masasına geçerler. Hacer bir yığın çatal, kaşıkla ne yapacağını şaşırır. Hiç ödün vermeden bildiği gibi yer. Kendini beğendirme tasası yoktur ve çılgın bir cesaret gelmiştir birden. Aklına her geleni söylemeye başlar ve onların sorularına dürüstçe ve her şeyi olduğu gibi anlatarak cevap verir. Sonunda Levent'in anne ve babası aptallaşmış vaziyette Hacer'e bakıyorlardır... Ailesini, memleketini, babasını, annesini her şeyi anlatır. Sonra da "Oh be..." der. Levent kahkahalarla gülüyordur. 
-İşte anne, baba ben bu kızı bu hallerinden dolayı seviyorum. Sanırım istemeye gideceğiz. Artık günü siz ayarlarsınız. Hacer de ailesine haber versin. Ben bir an önce evlenmek istiyorum der. Sözün bittiği yerdir.    

***

Levent bu Karadenizli kıza hayrandır. Mahkemedeki ciddiyetinin aksine çok neşeli karaktere sahiptir Levent. Hacer'e çok sıcak davranıyor, jest üstüne jest yapıyordur.  O sosyetik yaşamdan hiç hoşlanmıyor, zaman zaman ailesine küçük eleştiriler bile yapıyordu,
-Neden siz böylesiniz? diye soruyordu mesela. Annesi cevap vermiyor, babası gülerek
-Ne var oğlum hâlimizde? Biz sadece dostlarımızla eğleniyoruz.
-Baba, koskoca profesör adamsın, ne işin var senin magazin sayfalarında?
-Leveeent, diye gözlüğünün altından kızgınca bakıyordu adamcağız. Levent
-Sıradan bir aile olsaydık keşke. Biliyor musunuz Hacer'in dayısı katilmiş...
Karı-kocanın duyduklarından gözleri fal taşı gibi açılır. 
-Ne oldu, niye şaşırdınız, Hacer de neden katil olduğunu bilmiyor ve çok merak ediyor. Onun memleketine gidince araştıracağız.Peki babasının çiftçi olması sizi rahatsız etti mi? Gerçi annem pek mutlu olmadı, anlıyorum da... Baba?
-Oğlum ne sakıncası olabilir ki, her meslekten insana saygı duyulur. Ama ailelerin irtibatı belli günlerin dışında olamaz, bunu kabul etmelisin.
-Tabii, saçma olur zaten. İşte ben de bunu söylemek istiyordum baba; sen bu konuya daha ılımlı bakıyorsun da, annem nedense utanç vesilesi olarak görüyor gibi. Bak tek kelime bile söylemiyor... Ben Hacer ile evleneceğim. Büyük ihtimal sadece nikah kıyacağız. 
-Ama oğlum, der annesi. Levent atılır hemen
-Anne ben onun ailesinin olmadığı bir düğünü kabul etmem, bunu bilin... Nikahla yetineceğiz o zaman. Zaten abartıdan hoşlanmadığımı bilirsiniz... 
   

Ece Evren/Milas  28.09.18



7 yorum:

  1. Büyük sorunlar çıkacak gibi hissettim.Aileler de çok farklı.Uçurumlar uçurumlar var.Bakalım ne yapacaklar?Emeğine sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yurdagül kızım. Bakalım ortayı bulabilecekler mi :)

      Sil
  2. Ufukta evlilik gözüküyor gibi..Bakalım evlenecekler mi? ✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben istersem neden olmasın? Ama bakalım evlilikleri uzun süreli mi? Şimdilerde biliyorsun çabuk bitiyor. Tahsilli olsalar da evlilikte başarılı olmaya yetmiyor. Onların duygularını anlamak çok zor. Sağ ol Ertuğrul yorum için 😊 (kopyaladım emojiyi)

      Sil
  3. Biraz zor olacak, ne kadar bireyler evlenseler de aileler de bu birliktelikte paydaştır. Umarım kısa sürede kaynaşırlar. Uzman haklı, Levent gerçeği bilmeli. Levent biraz da ailesinden farklı olduğu için mi seviyor Hacer'i, ya da sevdiğini sanıyor.

    YanıtlaSil
  4. Ah cok zor bu durumlar hem aileler hem hastalik 🙄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aileler Türkiye'de hep sorun olurlar zaten. Hastalık kötü şey ama saklamaması lazımdı.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la