Bir Ayrılık Daha...


Ayrılık
Veda                  


Bir Ayrılık Daha...


Böylesini yaşamamıştım hiç hayatta...
Kaldıramıyorum başımı, inandıklarım kıyımda
Anlamak nasıl şeydir, bir anlatsanıza bana
Biriktirmek midir en olumsuz şeyleri?
Vurmak mıdır en acıtan yerinden?

Hayata bakışım değişmez asla…
Ben aynıyım, o kuytu köşemdeyim hâlâ...
Görmeyin beni, kusurlarımla bu benim
Ama yapma, bambaşka şeylerle vurma!
Ne acı bana, ne de acıtma acımasızca

Hatalar vardır, kiminin sorun etmediği
Suçmuş gibi, üstüne süsler yapanlar bir de
Derlenip, toplanan, savunma gibi iddialar
O kadar geniş tutarlar, baştan bellidir niyetleri
Köprüyü yıkmışlardır zaten, en son duyururlar seslerini

Kırılır kalbin, hatta güldür güldür kanar da
Başını çevirir, dönmez hiç senden yana…
Hayat böyleydi, dersini almıştın ya kaç kere zaten!
Aynı yerinden daha kaç yara bekliyorsun ki sen?
Pireler için yakacak yorganları birileri sürekli
Anlaşmayı bir beceremedik hâlâ…
Böyle metalik bakamam ben dünyaya.

Ece Evren 16.08.2018

29 yorum:

  1. Muhteşem! Eline, yüreğine sağlık Ece'ciğim, ilk dörtlüğün son hecesi vurmak mıdır en acıtan yerinden? demişsin ya..bugün bir söz okudum aklıma o geldi, "asla sızlanma, sızlanmak bir zalime, etrafta bir kurban olduğunu haber verir" diyordu. Maya Angelou'ymuş söyleyen, güçlü olalım ki, zalimler acıtacak yerimizden vurmasınlar. Biz kadınlar hepimiz güçlü olalım...:)
    Sevgilerimi bıraktım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü olalım Müjde'ciğim. Özellikle şiirlerime yaptığın yorumlar beni o kadar mutlu ediyor ki... Ne anlamlı sözmüş, iki kere okudum. Zalimlere fırsat vermemek lazım, haklısın.Sevgiyle kucaklıyorum arkadaşımı :)

      Sil
  2. Merhabalar Efendim.
    Şiirinizi okudum. Dizelerde sıralanan sözcüklerin gücü karşısında insan lal oluyor. Ve en çok da başucuma koyacağım bir dize yakaladım, dizeler arasında: "Ne acı bana, ne de acıtma acımasızca" Bu nasıl güçlü ve etkili bir dizedir. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygı ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş gelmişsiniz Recep Bey.Yorumunuz ve dizelerimi beğenmeniz beni gururlandırıyor, zira siz çok değerli bir insansınız. Çok teşekkür ederim. Ailecek sağlığınıza duacıyım. Selam ve saygılarımla.

      Sil
  3. Bazen hayattan dersimizi alsakta tekrar aynı yerden kanamalarımız kanamalarımız oluyor maalesef. Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Ebemkuşağı, aynı yerden acıtılıyoruz, bazen kerelerce. Ama acının alışkanlığı olmuyor, her defasında bir değişik acı oluyor sanki. Kimse kimseyi acıtmasın dilerim. Teşekkürler canım.

      Sil
  4. Aynı yerden yaralıyorlar insanı. Çünkü insansın. Çünkü güveniyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka çaren kalmıyor bazen, tepki bile veremiyorsun, kaybederim korkusuyla... Alışmak kötü bir şey. Karşı koyamıyorsun bile :( Teşekkürler yorum için Cem :)

      Sil
  5. En güzeli beklentisiz kendin için sevmek ve yaşamak... Az beklenti az hayal kırıklığı git gide azalıyor yaşanacak günler tadını çıkarmak gerek... tebrikler👏👏👏👏👏

    YanıtlaSil
  6. Ece Abla ne guzel bir siir yazmışsın.Misralarin ,kelimelerin insani cok etkiliyor.Yuregime dokundun💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,çok teşekkür ederim. Şiir yazmayı çok seviyorum.O duyguyu veriyorsam sizlere, ne mutlu bana.Sevgiyle kucaklıyorum.

      Sil
  7. Şiirin dokundu kalbime Ece Ablacığım..:') Bu şiirin çok dokunaklı ve duygu yüklü olmuş. Yüreğine sağlık! Sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,çok teşekkürler yorumun için. Her ayrılık acıdır bence. Kedimi bile özlüyorum ben. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  8. Anlaşmayı bir beceremedik hâlâ… Maalesef bunu hiç beceremiyoruz Ece Abla. Yine çok güzeldi. Yazmaya devam. Bunların da videosunu bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Beyda'cığım. Ben olayları biraz da fazla büyütüyor muyum ne? Çok değer veriyorum,sonu hep aynı oluyor :(
      Çok öpüyorum seni kızım :)

      Sil
  9. ah ayrılıklar,"ayrı" olmasaydı "ayrılık"da olmazdı herhalde..😀 elinize sağlık,ayrılık konusunda bir şiir okumuş olduk..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten ben bir tek mutluluk için yazamıyorum. Kendime kızmaya başladım artık. Mutlu olmayı öğrenmem lazım.
      Teşekkürler yorumun için kardeşim :)

      Sil
  10. "Aynı yerinden daha kaç yara bekliyorsun ki sen?" ahh o kadar doğru ki..Hep aynı yeri vuruyor kırgınlıklar..Ayrılıklar yoruyor insanı.Kalemine sağlık Ablacım yine duyarlı bir şiir olmuş.Sevgiler❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil kızım. Yorumun araya düşmüş.Bugün yeni bir yorumu okurken fark ettim canım. Ayrılık fobisi var bende. Ama sadece sevdiklerimden değil,hayvanımdan,oturduğum yerden vs.çok şey var böyle. Zor kaldırıyorum başımı.
      Yorum için teşekkürler canım.Sevgiyle kucaklıyorum seni ❤

      Sil
  11. Ece Abla şiirlerini hayranlıkla okuyorum. Bilhassa son kısımdaki 'Böyle metalık bakamam ben dünyaya' kısmı vurucu olmuş :)

    YanıtlaSil
  12. Beklentisizliği bir öğrenebilsek diyorum. Sonra dönüp kendime bakıyorum, hep bir beklenti hali. Nasıl olacak bilmiyorum.

    Affınıza sığınarak güzel bir mısra için küçük bir eleştiri getireceğim. "Ne acı bana, ne de acıtma acımasızca" dizesi Türkçenin kurallarına uymayan bir cümle gibi duruyor. "Ne... ne" bağlacı ile kurulan cümleler genelde olumlu fiil ile kurulur. Asıl önemlisi de her iki fiilin olumlu olmasıdır. Sanki dizeyi "Ne acı bana, ne de acıt acımasızca" şeklinde yazsanız daha doğru olurmuş gibi geldi bana.
    Kim bilir belki de ben mısrayı hiç anlamadım, kendime göre yorum yapıyorum.
    Kaleminiz ve kâğıdınız bol olsun.

    YanıtlaSil
  13. "Önce acıtıp acımasızca, sonra da acıma bana" demek istemişim herhalde. Ama sizin kurduğunuz cümle gerçekten daha uygun. Edebiyatçı olduğunuz için de zaten eleştirinizi kabul etmemek diye bir şey olamaz.
    Son zamanlarda o kadar durgunum ki, şiir yazmayı çok özledim. Çok teşekkür ederim bana vakit ayırdığınız için. Sağlıcakla kalın :)

    YanıtlaSil
  14. Yüreginize saglik. Bugün ben de acikli bir yazi yazmisken üstüne tuz biber oldu bu siir 😪😪😪

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ayrılık çok ilginçti. Ama üzülmüyorum artık Derya. Ben de paylaşımına bakayım şimdi. Nedense tutuldum, yazamıyorum epeydir. İnşallah yine yazabilirim. Teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  15. Zayıf noktamızı yakaldı mı hayat, hep aynı yerden saldırır. Her saldırı güçlendirir o yarayı oysa ki. Bir süre sonra acıtamaz artık, işte o zaman kabuk bağlar o yaralar. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka,o an için hiç unutamayız sanırken,zaman hemen vazifesine başlıyor. Üzüntü az da olsa yavaş yavaş azalıyor. Olgunlaşıyoruz gitgide...
      Yorum için teşekkürler. Selamlarımla...

      Sil
  16. Merhabalar.
    Şiirlerinizi okuduktan sonra, bana ilham veren bazı dizeleri öne çıkartarak o dizeler üzerinde yoğunlaşarak yorum yazdığıma bakmayın. Şiir bir bütündür. Asla içinden sadece bir dize cımbızlanmak suretiyle ele alınmamalıdır. Şiiri öne çıkaran tek başına çok güzel dizeler olabilir. Ama asıl şiirde anlatılmak istenen, vurgulanmak istenilen duyguyu hissetmektir. İşte ben şiirde o duyguyu yakaladığımı hissettiğim dizeyi öne çıkararak yorum yazmaya gayret ediyorum. Belki yazdığım yorumlarda şiirdeki asıl can alıcı noktayı göremediğim, yakalayamadığım duygular olabilir. Bu nedenle tekrar şiirinize döndüm ve tekrar tekrar okudum. Zaten bir okumada şiiri çözmek mümkün değildir. Ben en azından bir şiiri beş ya da altı kez okuduğumu bilirim. Zaten her okuduğunuzda farklılıkları görüp yakalayabiliyorsunuz. Sonu gelmiyor zaten. Bu şiir sanatı öyle bir sanattır ki; bırakın şiirin tamamını bir dizesini bile tevil etmeye insanın ne gücü, ne de ömrü yeter.

    Küçücük bir nokta üzerinde bile anlaşmayı beceremediğimiz bu acımasız dünyada, tüm enerjimizi kaba kuvvete dönderip, o üzerinde anlaşamadığımız küçücük noktaya acımasızca defalarca vurmuyor muyuz? İşte bu ülkemin mi desem, yoksa tüm dünyanın desem, en büyük eksikliği bu değil mi? Yeryüzünde her yerde savaş var! Neden? İşte birbirimizi anlayamadığımız için. Birbirimizi anlayamadığımız zaman da toplumun çekirdeğini oluşturan en küçük birim olan aileden tutun da devletler arasına kadar sirayet eden bir savaş var. Hem de gücü güce yetene...
    Esen kalın, sağlıcakla kalın. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey, Bu şiirime yaptığınız ikinci yorumunuz. Beni onurlandırıyorsunuz. Kendi şiirimi tahlil etmeye çalışamıyorum bile. Siz değerli arkadaşlarımın fikirlerinizden sonra dönüp şiiri tekrar okuyorum. Yazdığım gün geliyor aklıma. Örneğin bunu oğlum gibi sevdiğim birinin bana yüz çevirmesi üzerine yazmıştım ve genç olduğu için onu eleştirecek gücü bile bulamamıştım kendimde. Hiçbir şey aslı gibi olmaz. Kan bağı olanlar bile birbirlerine insaflı olamayabiliyorlar bazen. Hikâyesi buydu şiirin ve günlerce üzüldükten sonra yazmıştım.Zaman ilaç olmaya hep devam ediyor.
      Çok teşekkürler.Selam ve saygılarımla...

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la