Bir Kaplıca Hikâyesi

           Termal otel                               

Bir Kaplıca Hikâyesi

Hapishane gibiydi. Hava, içimdeki karamsarlıkla yarış edercesine kapalı, nemli ve pusluydu. Bu geldiğim yerdeki ilk iki gün hissettiklerimdi. Hayatım hep böyle memnuniyetsizlikle mi geçecek diye düşündüm... Ben hayatı basit bir yanılsama gibi görsem de; bununla çelişen belki tek şey canın ne kadar tatlı olduğuydu. Yaşamaktan vazgeçemediğime göre onu seviyordum. Bunları düşünecek fırsatım oldu bu yerde. 


Hayatımda ilk defa bu yaşımda arkadaşımla bir kaplıcaya geldim. On beş gün önceden rezervasyonumuzu yaptırmıştık. Bu yeni inşa edilmiş ve hizmete girmiş bir oteldi. Aydın'a bağlı Kuşadası'nın, Güzelçamlı beldesindeki ASAYRA OTEL idi. Başta otelin fotografını paylaştım. Otel odaları üç katta olmak üzere sıralanmış. Süit odaya gerek yoktu, zaten normal odalarında bile dizayn mükemmeldi. Kaç kişiye iş imkânı olan bu yeri çok beğendim. Temizlik ve servisler şahaneydi. Lobinin olduğu katta kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı hazırlanmış termal havuzlar vardı. Alt katta da SPA merkezi. Önce her şeye olduğu gibi buraya da adapte olmam biraz güç oldu. Daha ikinci gün erkeklerin havuzunda yaşlı bir bey fenalık geçirdi. Hepimiz yakınımız mı diye oraya koştuk. Sporla sürekli meşgul olan bu abimiz havuzda fazla kalmış, onu uyaranlara da "bana bir şey olmaz" diyerek karşılık vermiş. Hayatla ölüm arasında gerçekten ince bir çizgi var. Dün gece karşımızda yemek yiyen bu bey, ertesi günü vefat ediyor. Tabii arkadaşımın ve benim tadımız kaçtı, iki gün tesirinde kaldık. Hele o bey orada vefat etti diye arkadaşımın morali çok bozulmuştu. Neyse sonra toparlandık. İlk geldiğimdeki sıkılmamı da bu olaya bağladım sonra.

Termal Havuz 
Gelelim sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerine. Arada acıkırsak kafe harcamalarımız bize aitti. Benim Türk kahvem ve masaj bedelim dışında bir masrafımız olmadı. Kahvaltı ve akşam yemeği açık büfe idi. Ne zamandır ilk defa sabah-akşam hazır yemek yedim. Öyle iyi geldi ki... Yemek çeşitlerini anlatmam imkansız. Et,balık, tavuk, salatalar ve tatlılar standı. Taptaze pastalar, revani vs. bir yığın tatlı çeşidi. Bir an düşündüm, arta kalanlar ne oluyor acaba diye. Ama otel Çinli turistlerle dolup taşıyordu. Bu mevsim onlara daha ekonomik geliyordu galiba. Ben hayatımda Çinli gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Karınca gibi hareketliler maşallah.. Ama garsonlar onlardan biraz müşteki idi, gülüp geçtik... Bir de Çinceyi hiç sevmedim. Türkleri gördükçe otelde sarılasım geldi inanın. Her şeyden az yemeğe çalıştık yaşımız itibarıyla. Kahvaltıda ise belki sekiz-on çeşit peynir, sosis, salam vs. mükemmeldi işte. Daha ne yazayım bilemedim.

Restoran   


Su ile masaj  
Bir Kırgız hanıma masaj yaptırdım. İşin tekniğini çok iyi biliyorlar. Bir kerecik yaptırdığım halde hâlâ ne ağrım, ne sızım var. 
Uçağım İzmir'den kalkacaktı. Arkadaşım arabasıyla beni götürdü.Adnan Menderes Hava Limanı çok güzel. Uçağa binişler hep körükle. Benim için çok iyi. Zira uçağa götüren otobüsler de yorabiliyor. Biletimi önceden aldığım için çok da pahalı değildi. Sonradan kalkış saatini değiştirmek istediğimdeki fiyat farkı, yeni bir bilet kadardı. Tabii ki değiştirmedim. Otele odayı biraz geç boşaltacağımızı söyledik ve sorun çıkmadı. Onlara, otellerinden bloğumda bahsedeceğime söz vermiştim. Onu da gerçekleştirmiş oldum. 

Hayatın bu yaşımdaki hediyeleri devam ediyor. Döndükten sonra bu tatilin bana çok iyi geldiğini fark ettim. Hayata bakış açımı değiştirdiği için, bundan sonra bu tür değişiklikler yapmaya karar verdim. Sizlere de böyle tatiller dileklerimle.

Ece Evren/İstanbul 25.10.2018 

31 yorum:

  1. Ece hanım ne iyi etmişsiniz. Sizin namınıza sevindim. Ölüm her yerde diyoruz ama olduğunda da çok etkileniyoruz. Tesirinde kalmanız çok normal. İyi akşamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Rabia kardeşim. Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.Çok düşüncelisiniz, sağ olun.
    Gerçekten bir tatilin faydasını dönünce görüyoruz galiba. Yorumunuz için ayrıca teşekkürler ve sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi yapmışsın Ece'ciğim, insan arada kendini böyle ödüllendirmeli aslında ödül değil ihtiyaç, sıcak su, masaj oh mis. İyi gelmesine de çok sevindim. Sevgilerimle...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol arkadaşım. Önce anlamadım ama eve gelince ne kadar yararlı olduğunu fark ettim. Çok teşekkür ederim canım. Sevgilerimle :) (Bücürük nasıl canım? İyileşiyor mu,ne olur bana yaz.)

      Sil
  4. Bir sonraki termal tatilinizde memleketim Afyon'u tercih etmenizi öneririm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce Oruçoğlunu seçmiştik Recep Bey :) Milas'tan bayağı uzun bir yolculuk olacaktı.Yoksa ben orayı çok istedim. Ben Uşakta büyüdüm. Afyon komşu şehirdi, sempatim vardır. Demek oradasınız :) Teşekkürler. Belki kızımla da oralara geliriz. Selamlarımla :)

      Sil
    2. Ben aslen Afyonkarahisarlıyım ama Kütahya'da büyüdüm ve sizin büyümüş olduğunuz Uşak'ta 3 sene yaşadım ve 3,5 sene önce de taşınıp Bursa'ya geldik. :)

      Sil
    3. Aslen Kütahya'danmış soyumuz. Konya'lıyız. Soy adım Simav. Ama hiç görmedim Kütahya'yı. Bayağı dolaşmışsınız Recep Bey :)

      Sil
    4. Konya'ya damat olmak iyidir :) Selamlarımla...

      Sil
  5. Arada gerekiyor böyle etkinlikler Ece Hanımcığım. Elin adamı nerelerden geliyor bizim burnumuzun dibindeki yerlerimize. Çok iyi etmişsiniz. İşte her ne kadar ölüm yanıbaşımızda diye düşünsek de hiç tanımadığımız birinin ölümü bile etkilenmemize sebep olabiliyor. Sevgiler size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Hanife'ciğim. Seni merak ediyordum. İyi oldu inan.
      İnsan yakınındayken erteliyor böyle fırsatları.
      Evet, o beyin vefatı çok etkiledi bizi :( Çok teşekkür ederim canım. Sevgilerimle :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Ece Hanımcığım, ben son iki yıldır bloğumla eskiden olduğu gibi ilgilenemiyorum. Yeni bir kitap çalışmasına başladım. Orhan Veli'nin biyografik romanını yazmaya başladım. Bu sebepten dolayı çok okumak ve araştırma yapmam gerekiyordu. Ama bloğuma öyle bağlandım ki bir türlü tamamen kopamıyorum. Fırsat buldukça şöyle bir bakıp geçiyorum. Bazen yorum yazıyorum,bazen de okuyup çıkıyorum... Gönülden sevgiler..

      Sil
  6. Kutusuna sokamadığım için (çok korkuyor)doktora gidemedik, sirkeli su doğal antibiyotikmiş idrar yolu iltihabını geçirir diye okudum tüylerine sürüyorum, bir de idrar yolu macunu var neyse onu birazcık verebiliyorum, idrar yolu için mama filanla iyi etmeye çalışıyorum inşallah iyi olur ama hala çok az miktarda idrar yapıyor:(
    Sorduğun için sağol canım....bu sene gerek ben, gerek abim kedilerinin hastalıkları, ameliyatları, bir tanesi kayboldu, gerek kardeşimin taşikardisi filan yani anlatamam çok gerildik....:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Müjde'm.Üzüldüm inan.Veterinerler de eve çok pahalı geliyorlar. Dilerim Allah'tan şifa bulur. Bizimki de döndükten sonra depresyonda gibi,sürekli uyuyor. Allah acılarını göstermesin. Kardeşinin taşikardisi oldu demek.Benim kızımın da oldu.Bir ilaç verdi doktor,üç ay içecek.Allah şifalarımızı versin dilerim. Öpüyorum kardeşim :((

      Sil
  7. Kırgız masajcı ve Çinli turistlerle karşılaşmanız..🤔 Vardır bir hayır,belki size Asya'yı gezip görme yolculuğu gözüküyor olabilir..🙂 Bu arada Hotel'de iyiymiş,bence de iyi yapmışsınız..Biraz kafa dinlemeye ihtiyaç var herkesin..Sağlıcakla kalın efenim..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Ertuğrul, artık bir müddet Çinli falan görmeyeyim.😊 Kırgız masajcı küçücük bir kızdı ama kemiklerimi birbirine geçirdi. Yanlış bir şey yapmamış ki hâlâ iyiyim.Allah herkese nasip etsin.Teşekkürler kardeşime 😊

      Sil
  8. Ne iyi yapmışsınız.Tatil gibisi var mı?sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ne iyi yapmışsınız ne güzel olmuş ablacığım. Gider gitmez öyle bir olayla karşılaşmanız kötü olmuş ama neyse ki sonrası güzel geçmiş. İçinin sıkıntısı ondanmış demek ki, ne kadar güçlü hislerin var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm, hoş geldin ablana.
      İyi oldu valla Özlem. Sonradan faydasını daha çok gördüm. Teşekkürler kızım.Sevgiyle kucaklıyorum seni 😊

      Sil
  10. Arada böyle kaçamaklar çok iyi geliyor. Benim de ailemle gittiğim bir kaplıca var, Balıkesir Akçay Güre'de. Hattuşa. Kaz Dağları'nın eteğinde... Bol oksijenden bayılabilirsiniz dikkat :) Doğayla iç içe olmak o kadar iyi geliyor ki, bir dahaki sefere bu taraflara da yolunuzun düşmesini tavsiye ederim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye için teşekkürler. Altınoluğa geldim. Kaz dağlarının ününü duydum.Kim bilir belki oraya da gelirim. Sevgilerimle :)

      Sil
  11. Daha sıklaştır bu tür organizasyonları 😀

    YanıtlaSil
  12. Ah ne güzel olmus cok sevindim güzelbir tatil gecirmenize 🤗🤗🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi oldu Derya :) Bayağı yararı oldu. Çok teşekkür ederim canım 😊

      Sil
  13. İnsan kendine böyle zaman ayırmalı, çok iyi etmişsiniz. Ölüm yaşamın gerçeği, bir nefes uzakta sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kardeşim. Anı değerlendirmek gerek.Selamlarımla çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  14. Cep telinden ne kadar girilebilirse ziyaretlerimi yapmaya çalısıyorum Ececiğim. Bu tatilin aynısından bana da lazim valla.. inşallah diyorum.. sana da bu tatilin aynısından diliyorum en kısa zamanda canim. 😍😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmmmmm, gecemin sürprizi... Seni özledim ve çok merak içindeyim. Aynı yere gitmek istemem, zira o günleri hatırlar, üzülürüm. Her gün soğukluk biraz daha artıyor. Yapacak hiçbir şey yok bunca sene sonra. Artık münzevi bir hayat istiyorum. Sevgiyle kucaklıyorum seni canım :)Son şiir videomu dinlersen sırlar orada, akıllı kadınsın. Sondan bir evvelki sözlerim onlar. Adı :Kalem Kırıldı Artık. Kardeşini, onu dinledikten sonra anlayacaksın :(

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la