Geç Kalan İtiraf 20.Bölüm


Kahve Servisi
Kahve Servisi                     


Geç Kalan İtiraf 20.Bölüm

Birden Levent'in katılımıyla sohbet koyulaşır. Yemek vaktine daha vardır. Getirilen çiçekler bir vazoya yerleşmiş, çok şık çikolata kutusu masanın üzerinde, kahve ile ikramı beklemektedir. Hacer'in kasabasındaki sevdiği iki kız arkadaşı da gelmiş; mutfakta hummalı bir çalışma başlamıştır.

Adettendir, şimdi kahve zamanıdır. Hacer özenle hazırlar kahveleri. Yalnız Levent'in kahvesine tuz konacaktır. Bu da adettendir. Tuzlu kahveyi sol köşeye koymuştur.  
Sırasıyla dağıtırken kahveleri, sağ sol yapamaz birden ve sol köşedekini Necla Hanım aniden alıverir. Hacer hiç tepki veremez. Hemen içmediği için bir iki dakika sonra kadıncağızın içmesiyle, ağzından püskürtmesi bir olur. Her yanı kahve içinde kalır. 
-Ah afedersiniz, ben onu sol köşeye koydum ama sıra ile verdiğim ve siz onu aldığınız için böyle oldu, çok üzgünüm. Hacer çırpınıyordu adeta, Levent imdadına yetişti, bir yandan da gülüyordu. Necla Hanım Levent'e sert bir bakış savurdu. Sonra büyükçe bir bardak suyu içti. Kadının sinirleri iyice bozulmuştu, zaten zor duruyordu orada.  Kahve yeniden yapıldı ama Necla Hanım daha ilk günden kayınvalideliğini gösterip kahveyi içmedi. 

Nihayet yemek vakti gelmiştir. Günlerdir evde yapılan hazırlıklar da görücüye çıkacaktır. Hacer kız, çoğunu kendi elleriyle hazırlamıştır, arkadaşları da az koşturmazlar. Kalem gibi sarılan zeytinyağlı yaprak dolmaları, kuzu güveçler, iki çeşit pilav, çorbalar ve ayrıca hamsi tava. Tatlılar da arkadan sunulacaktır.
Yemek Necla Hanım'ın o tipik soğuk duruşunun dışında neşeli geçer. Levent aniden
-Yemek sorunumuz olmayacak galiba Hacer. Hepsi çok güzeldi de hangilerini sen yaptın?
-Yarısından fazlasını diyebilirim. 
-Gızım çok güzel yemek yapa Neclanım. Necla Hanım Hatice hanıma bakarak
-Maşallah efendim...

Levent'in babası ortamı çok sevmiştir. Neredeyse onları davet etmek için can atar. Bu insanlar çok doğal, temiz insanlardır. Hele Hatice Hanımın yayık ayranını içerken ona övgü dolu sözler söyler. Ne şirin ailedir bu böyle. Hacer'in terbiyesinin ve dürüstlüğünün ailesinden olduğu kesindir. Yaman bir Karadeniz kızıdır Hacer. Kayınpederler zaten istisnalar dışında, gelinlerini çok severler. 
'Oğlum rahat edecek bu defa' diye düşünür. Levent'in, şimdilik Hacer'e bahsetmeyi sakıncalı bulduğu bir sırrı vardır. Yine bir stajiyer ile yaşadığı ilişki sonunda kız hamile kalır ama Levent bunu emrivaki kabul eder. Çocuğu aldırmasını, onunla evlenmek istemediğini, zira onu sevmediğini söyler. Kız inatçı çıkar. Çocuğu doğurur, velayet davası açar ve kazanır. Levent çocuğu görmek bile istemez. Kendi rızasıyla olmamıştır ve kız ona türlü zorluklar çıkartmıştır. 
O gün köye gelirken arabada anne ve babasına sıkıca tembih eder. "Hiç sırası değil, ben gerekirse anlatırım der.

YALAN ÖYLE BİR OLGUDUR Kİ, ORTAYA ÇIKMAK İÇİN FIRSAT ARAR. EĞER HEMEN ÇIKARSA ŞANSLISINIZDIR. İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA ÇIKANI ÇOK KİŞİYİ, EN ÇOK DA YALAN SÖYLEYENİ YIKAR...


Her şey usulüne göre olur ve nihayet Levent'in ailesi, Hacer'i anne ve babasından isterler. İyi yürekli aile güzel temenilerle "sevmişler gençler, bize vermek düşer" diye malum sözleri söylerler. Levent'in aldığı sade yüzükleri takarlar ve böylelikle nişan yapılmış olur. İki genç çok mutludur. Büyüklerinin ellerini öperler, bu defa Necla Hanım da elini lutfedip uzatır ve o da Hacer'i tebrik edip öper. Artık Ankara'ya dönme zamanıdır. Celal Bey, Karadeniz turunu ileride çocuklarla yapmak üzere erteler. Bir an önce Ankara'ya dönme vaktidir. Hacer de onlarla döner. Zira artık gerçek bir avukattır. Ve ona gelecek davaları bekleyecektir. 
Dönüşte Lale'ye olanları anlatırken, bir yandan da fotoğrafları gösterir. Lale Levent'in annesiyle, Hacer'in annesi arasındaki bariz farkı hemen anlar. Arkadaşına bunu sorun etmemesini salık vererek "Bir daha ne zaman görüşürler kim bilir?" teselli sözcükleriyle rahatlatır. 

İki ay sonra sade bir nikâhla evlenirler. Lale Hacer'den de heyecanlıdır. Sosyeteden kimse yoktur. Nikâh sakin geçer, hiç sorun çıkmaz. Levent'in korktuğu başına gelmez...
Levent Hacer'e avukatlık bürosu açar. Hacer çalışmalarına başlar. Yanına stajyer alır, kendi çektiklerini çekmesin diye ona çok yardımcı olur. Artık dava beklemekte ve hukuk bürosundaki diğer işlerde faal olarak çalışmaktadır. Dava dilekçeleri, hangi yollar izleneceği, tüm bunları danışanlarına anlatır, dilekçeler yazar. İşinden çok memnundur. Eski evinde Lale kalıyordur, o biraz mahzunlaşsa da, Levent Lale'yi, Hacer onu çok sevdiği için sık sık davet eder. Hatta kendilerinde kalabileceğini bile söyler. Hacer ile Lale yalnız kaldıklarında hep Hacer'in hastalığından ve duydukları endişeden söz ederler. Ama yapılacak tek şey, Hacer'in moralini yüksek tutmasıdır. Lale ona hep destek olur.

Ece Evren/Milas 06.10.2018 

9 yorum:

  1. Necla hanımın tuzlu kahveyi içmesine güldüm..😀 Yalan konusunda da çok haklısınız,tez çıkarsa ne ala çıkmazsa hem hem yalan söyleyenin hem de çok kişinin canı yanabilir,bence de.. Hacerle Levent sonunda evlendiler ama Lale evde kalacaksa ,bu ilerde sorun olabilir gibi geliyor bana..Bakalım hikayenin sonunda nasıl bir durum çıkacak..Emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ertuğrul.Yeni evliler yalnız olmalı. Ama Hacer'in korkusundan oluyor her şey. Yalan hele, buradaki olayı saklama gibi görünse de yalandan pek farkı yok. Çok teşekkür ederim😊

      Sil
  2. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma alışkanlıkları vardır. Bakalım neler okuyacağız. Necla Hanım da haketmişti bu arada, ülkem insan hemen mağdurun yanında. Sonuçta anneler de çocuklarının her şartta iyi olmasını arzu eder. Çok kızmamak lazım Necla Hanım'a.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii,haklısınız. Çocuklar bazen büyüklerini harcama eğiliminde olabiliyorlar. Anne, baba nimettir... Teşekkürler yorum için :)

      Sil
  3. What a wonderful post, dear! I really enjoyed reading it!
    A big hello from Germany!
    Hugs ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much! I really appreciate your sweet comment. Sending love you to you :)

      Sil
  4. Yalan üzerine evlilik kurulmaz keske bastan söyleselerdi 😑

    YanıtlaSil
  5. Evet Derya, sonlarını getirecekler belki de:(

    YanıtlaSil
  6. Allah allah.. ben evlenince hemen anlatır diye bekliyodum.. bakalım yazar ne zaman açıklatacak bu gizi..

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la