Geç Kalan İtiraf 21.Bölüm

Pişmanlık
Bitkin Adam             

Geç Kalan İtiraf 21.Bölüm

Tam da bu günlerde Levent'in İstanbul'a tayini çıkar. Aslında Levent, epeydir bunun için elinden geleni yapmıştır. Ama Hacer hiç memnun kalmaz. Yeni bir yer, yeni bir çevre. Hiç kolay değildir. Üstelik Ankara'da eğitimini ve stajını yaptığı için, bütün işlerini daha çabuk hallederdi. Levent'in ailesi de üzülür. Her şeye yeniden başlayacaklardır. Hazırlıklar tüm hızıyla sürer. Lale'den ayrılma fobisi Hacer'i çok etkiler. Lale'ye onlarla yaşamasını, bir iş bulup hayatına İstanbul'da devam etmesini teklif eder. Levent Hacer'in Lale'ye ne kadar düşkün olduğunu bildiği için bu fikre karşı çıkmaz, hatta teşvik eder. Yurt hayatı, askerlik gibidir. Anılar unutulmaz. 

Lale ailesine danışıp onlara haber vereceğini söyler. Bu bile Hacer'i umutlandırır. Hacer'i ağlama nöbetleri tutuyor ve Lale onu yatıştırmakta güçlük çekiyordur. Levent önceden gidip adliye sarayına yakın bir yerde hem bir ev satın alır, hem de Hacer'e bir büro arayışına girer. Bulur da. Her şey sil baştan olmuştur. Nihayet taşınma gerçekleşir. Bu yorgunluklar Hacer'i çok etkiler. Evlenme, tayin, taşınma üst üste gelmiştir.  
Levent evleriyle adliye arasında mekik dokuyordur. Onlarca dosya incelenmeyi bekliyordur. Bir yandan da Hacer dava alsın ve oyalansın diye elinden geleni yapıyordur. Zira Hacer'e değişikliklik hiç iyi gelmemiştir. Levent ona son derece anlayışlı davranır. 

Çalışırsa daha çabuk adapte olur diye düşünür. Hacer'e dava aralarında onu yalnız bırakmayacağını söyler durur. Bir yandan da Hacer'in neden bu kadar hassas olduğu aklına takılmıyor değildir. Ama karısını çok sevdiği için sorun etmez tüm olanları...
Hacer şimdilik bir iki dava teklifi almıştır ama bunları Leventle değerlendirmek ister. 
-Zor davalar istiyorum Levent, der kocasına sık sık. 
-Zaten bu tip davalar girifttir Hacer...

Bir ay geçer. Hacer İstanbul'a alışmaya başlamıştır. Lale ailesinden onay alıp Hacer'in evine yerleşmiş, okuluna naklini yaptırmıştır. Zira Hacer'den bir sene geriden okuyordur. Belli bir düzen oturmuştur nihayet. Lale evde yemek yapmayı üstlenir ve Hacer'in mesleği nedeniyle ev işleri için bir yardımcı da ayarlanmıştır. Herkes hayatından memnun görünüyordur. 

O gün adliyede aldığı davanın ilk celsesi vardır. Ama biraz vakti var diye pencere kenarına dayanmış, son olarak dosyasını inceliyordur. Aslında hazırladığı savunmayı Levent'e göstermeyi her nasılsa unutmuştur. Ama her zaman da ondan destek almaması gerekiyordur. Birden Cumhuriyet savcısının kapısının önünde bir hareketlilik ve olağan dışı bağırmalar duyar. Haliyle merak eder. Yaşlı bir adam yüksek sesle 
-Benim yüzümden oldu! dedikçe kızı ağzını elleriyle sıkıca kapamaya çalışıyordu
-Saçmalıyor, yok öyle bir şey, diyordu. Ama nafile... Adamı savcının odasına alırlar, girmesiyle yine bağırmaya başlar. 
-Savcı Bey, suçluyum, kabul ediyorum. Benim yüzümden öldü, onu mahvettim. En son ona çok acı şeyler söyledim, telefonunu açmadım, habersiz bıraktım...  

-Tamam beyefendi, daha ne gibi kötülükleriniz dokundu o kadıncağıza, böyle kendisini öldürmeye sebep olacak kadar?
-Kandırdım savcı bey, oyaladım, hep ümit verdim. Beraber yaşarız, boşanacağım dedim. Sabırla bekledi beş sene ama sürekli ağlıyordu. Kızdım ona, azarladım, yeter bıktım dedim, yapmadığımı bırakmadım. O buluşmak istedikçe erteledim. Dürüst olmadım hiç...
-Bu vicdan azabı size yeter zaten de, karşı taraf size dava açabilir. Bu yaştan sonra ne diye rahatsız ettiniz o kadını. Bakın hayatına mâl oldunuz! Adam,
-Biliyorum, ölmek istiyorum, ben ne yapacağımı bilemiyorum, hayatım zindan oldu, çok seviyordum onu, çok nezih bir kadındı...Tutuklayın beni savcı Bey, onu göremiyorsam, hiçbir yakınımı da görmek istemem artık. 
-Karar vereceğiz, sakin olmaya çalışın, kızınızı dinleyelim şimdi.
-Onun yüzünden oldu zaten, anlatmaz olaydım, onun söylediklerinden etkilendim. Ben karımdan hiç yakınlık görmedim hiç sevmedim onu. İşte seneler sonra sevdiğim kızı buldum ve onu ben öldürdüm. Kızı içeri alırlar. Makineli tüfek gibi konuşuyordur. 
-Savcı Bey, bu yaştan sonra sevgi mi olur Allah aşkına, bütün huzurumuzu kaçırdı o kadın.
-Ne yaptı size?
-Babamın dostu olması yetmez mi?
-Hayat sürprizlerle doludur hanımefendi. Belki anneniz ve babanızın beraberliğinden daha çok hakları vardı beraber olmaya. Ama sizin etkinizde kalıp, zavallı kadının intihar etmesine sebep olmuş. Bu bir kamu davasıdır Nihan Hanım. Karşı tarafın beyanına göre sonuç alınacak. İstanbul'da bir yakınınızda ya da otelde kalmanızı tavsiye ederim. Tekrar sorgulanabilirsiniz...Adam perişandır, kızı onu kolundan sürükleyerek dışarı çıkarır. 

Hacer o kadar merak etmişti ki, adamın" onu ben öldürdüm" demesine takılmıştı aklı. İlginç bir hikâye vardı bunun altında. Ne demekti bu? Kızın suratı berbattı. 
-Nereden geldi başımıza bu iş, manyak kadın zaten melankoliğin tekiydi... diye bağırdı, Hacer ona susmasını söyledi. 
-Burada söylediğiniz her şeyde dikkatli olmalısınız, nihayetinde bir can gitmiş, yaptığınız hiç hoş değil, dedi Hacer. 
-Siz avukatı mısınız ölen kadının? dedi kız.
-Elimden geldiği kadar davayı almaya çabalayacağım, dedi Hacer. 

Birazdan salona esmer bir kadın, sarışın masmavi gözlü bir kız ve onları omuzlarından tutan bir adam girdi. Esmer kadın ağlıyordu. Kızının ise mavi gözleri dopdolu ve üzgündü. Adam ise onları sakinleştirmeye çalışıyordu. Savcının odasına girdiler. Kadının elinde bir dosya vardı. Sanırım onlardı. Yani intihar eden kadının yakınları. Kim bilir ne zordu onlar için. 
O sıra Hacer'i celseye çağırdılar. 'Hay Allah, keşke onlarla irtibat kurabilseydim' diye düşündü. Davanın birinci celsesiydi, sanık ve tanıklar dinlendi. Hacer savunmasını sundu ama aklı hâlâ o ana-kızdaydı. Hakim duruşmayı diğer tanıkların dinlenmesi gerekçesiyle ileri tarihe attı. Hacer uçar gibi çıktı dışarı. Savcının odasının önündeki görevliye, son girenlerin ne zaman girdiğini sordu. O da 
-Yarım saattir içeride ana kız, bir de adam var dedi, derin bir nefes aldı. O kadınla konuşmayı kafasına takmıştı zira.  

Ece Evren/Milas 09.10.2018

8 yorum:

  1. Davanin taraflarini tanidim sanki 🤔

    YanıtlaSil
  2. Harikasın:) Aynen öyle canım. Teşekkürler yorum için :)

    YanıtlaSil
  3. Mahkeme de yaşananlar bu bölümü aksiyonlu(hareketli) yapmış..😊 Yaşlı adamın dedikleri yasak bir ilişkiyi gösteriyor gibi ama mahkemeye gelenler işin seyrini değiştirir mi acaba? 🤔 Bakalım avukat Hacer,bu işin altından nasıl kalkacak? ✔🙂

    YanıtlaSil
  4. Hikâyeye biraz koyu renk katayım dedim Ertuğrul 😊 Günümüzde kim bilir bunun gibi neler yaşanıyor? Adam kendi cezasını verecek zaten,çünkü suçlu. Diğerleri mağdur. Hacer bakalım davayı alabilecek mi?
    Çok teşekkürler yorum için. Sağ ol,okununca çok mutlu oluyorum 😊

    YanıtlaSil
  5. Bu davayı ben de çok merak ettim, neler oldu acaba. Mavi gözlü kız adamın kızı mı? Hacer davayı alabilecek mi? Kadını intihara sürükleyen baskı neydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi gözlü kız, ölen kadının torunu. Belirsizlik çok zordur. İntihara götüren de buydu zaten...

      Sil
  6. Vay sayın yazarım vay... ne kadar sürükleyici.. alkışliyor ve diger bolume gidiyorum. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım :))) Estağfurullah, biraz hayatımdan kopya çektim :) Teşekkürler, çok mutlu oldum seni burada hissedince 😊

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la