Yalan, En Acı Gerçektir...

Aldanmak
Resim yazısı ekle


Yalan, En Acı Gerçektir...


Ölümün sahilindeyim, hayli dalgalı deniz...
Yüzmeyi bilmem ben aslında...

Deniz,
Sanki içine çekmek ister gibi, sanki kucaklayıp beni teselli etmeye niyetli... Topraklar, hava, okyanuslar ve denizler; bizlere sürekli hizmette aslında. Sanki en büyük iyilik onlardan gelecek gibi... Hissediyorum bunu ama henüz erken... Belki bir gün, sen davet etmeden gelirim, kim bilir?

Amaçlı amaçsız; zorlanmalı, zorlanmasız yazabilmek, dışarı açılan tek penceresi dünyamın... Rızalarını aldım kırgın duygularımın. Nazlanmadılar, bana duyarsız olmaları imkansızdı, bensiz yok olurlardı. Afişe olmaları rahatsız etse de; bana tabi olmak durumundaydılar. Ben fışkırırken, önüme bir set koyacak güçleri yoktu onların. Küçüklükten beri ukteydi içimde yazmak, içimi dökmek. Mana kazandı artık yaşamım. Ama hâlâ mutsuzum. Eksik bir şeyler var hep, yıkık dökük mutsuz binamı onarmak için inanacağım bir umut gerek... 

İçimdeki çocuk ise epeydir uykuda. Rahatsız etmiyorum onu. Zira... Ona layık değilim, çok yanlışlar yaptım ortalarda...
Eğer kendiliğinden uyanırsa ve masum duygularımı sunarsa bana; teselli olurum belki. Bu yaşta, bu zayıflıkları hoş görmemiştir mutlaka...Onca yalanı tepkisizce dinlediğim için bile bunu kaldıramaz o. Kırgındır bana...

***

Hani birisi, mutsuz giden hayatından kurtulamasa da çıkışlar aramış ve yalan giysisini mecburen geçirmiştir ya üzerine... Çırpınarak konuşur durur. Zor gelse de size dinlersiniz. Aldanmayı seçersiniz. Kaybetmek istemez, nedenini de kendinize bile anlatamazsınız. 
Sizler
-Uzak dur! madem ki, dersiniz belki hadsizce.
-Kolay mı söküp atmak sevgiyi?

Azap çekmeye de alışılır Zira onun sürpriz ziyaretleri olur ve arsız bir misafir gibidir. Yine de ağırlarsınız. Misafirperverlik kanınızda vardır. 

Siz, buna talip görünen duygularınızı; aralarında mıknatıs etkisi yaratıp, acıların önüne atarsanız, hiç hayıflanmayın. Artık teslim bayrağını çekmişsinizdir. Acılar, aralardaki güzelliklere de kör eder gözlerinizi, size hissettirmez. Ona böyle tutkun olmanız ancak onu keyiflendirir. Bile bile ladestir...

Yarım kalan şeyleri sevmezsiniz. Hayatınızda bugüne kadar sadece ölümle olmuştur (bir manada) kayıplarınız. Siz, böylesine ancak baş eğersiniz. Zira ölümlere isyan olmaz, olsa da hiçbir işe yaramaz... Gözyaşlarınız kutsal ve acıtıcı bir kimyaya sahip değildirler. Ama dayatılmış ayrılıklarda?

Yanar gözleriniz, anlayamadığınız bir sıvı fışkırırken. Hiç mi hiç rahatlatmaz sizi ve ardı arkası kesilmez... Bazen hasrettir sebep, bazen aldatıldığınıza ve bazen de uzak tutulduğunuzu anlayınca yanarsınız. Gururunuz eşlik eder en çok da bu ağlamalara. Halbuki hiç gönüllü olmadığınız bir sonu, belki de siz yazmak istersiniz, ölümlere gösterdiğiniz ama bu savaşa benzer aşkta işletmemeye direndiğiniz sabırsızlığınızla...

Acı ruhun azabıdır, zehridir. En acısı da nedir bilir misiniz? Sevginizin, layıkıyla umursanmadığınız bir yerde, kendiliğinden gibi görünen, çıtır çıtır ezilerek can vermesidir. 
Acı bile acır sevginin düştüğü bu hâle...

***

Bir yanım hep eksik 
Hatıralarla yetinmiyor
Vuslat alırsa alır bizden, bu kederi ancak
Yaşayan ölüleriz artık biz...

Sevginde esareti
Olmayan cesareti
Söyle kim dar ediyor bize
Böyle kutsal sevgiyi?

Neden kaderime kattın
Bunca sene beklemeyi?

Ece Evren 

28 yorum:

  1. Neden kaderime kartın bunca sene beklemeyi.?
    Bazen ulasılamayanı özlemek güzeldir.?Bazenyolculuk varılacak yerden daha guzeldir.?
    Bazen insan kendi benliğinde başkalarını yargılar.?
    Ve bazen insan hak ettigini yasayamama nin acısını ömür boyu yüreğinde taşır.?EMEĞİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK SEVGİLER SAYGILAR KRALİÇE ABLAM DU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi var içinde Duycan kardeşim. Belki de bu aşkı cazip kılan sırf bunlardır. Belki de istediğim olsa hiç değeri kalmayacaktır. Ama bana yazdırdığı kesin. İşte bundan seviyorum aşık olmayı.
      Çok teşekkür ederim. Sevgiler ve saygılarımla...

      Sil
  2. Hayatımızdaki güzellikler keşke yarım kalmasa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat hepimize ayrı ayrı hüsranlar dağıtıyor. Bu huyundan da hiç vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Teşekkürler Cem :)

      Sil
  3. "Acı bile acır sevginin düştüğü bu hale"
    "Rızalarını aldım kırgın duygularımın "
    Ne kadar duyarlı bir anlatım...
    O kadar çok duygu var ki, beklemek ,sabır ,acı, yazmak ..Çok güzeldi 2 kere okudum :))
    Kalemine yüreğine sağlık Ece Ablacım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım. Benim kaderim bu... Acıları süsleyerek yazmak yapabildiğim ve teselli olduğum bir şey. Beğenmen beni çok mutlu etti.Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
  4. Ece Abla,
    Yazdıkların dışa açılan penceren gerçekten... Samimi, içten, yürekten gelen kelimeler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Arif:) İçimi dökebiliyorum, bu da benim sıkıntılarımı hafifletiyor. Teşekkür ederim kardeşim...

      Sil
  5. En acısı da sevginin ezilerek can vermesidir..
    Ece Abla, ah bu nasıl derin bir cümle böyle. İçsel çığlıkların can bulmuş hali.
    Yarım kalmalar, eksiklikler, hasretler, yıpratıcı şeyler hiç olmasa. Gerçi o zaman da bazı şeylerin kıymetini bu denli bilebilir miydik ya da anlayabilir miydik, kararsızım doğrusu..
    Kaleminize sağlık, arada açıp açıp okumalı bu satırları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdırıyor bazı duygular, bazen set çekemiyorum önlerine, aslında istemiyorum da onları hiç engellemeyi.Böyle paylaşımlar çıkıyor o zaman.Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için. Sevgiler kızım :)

      Sil
  6. Aaah ah yarim kalan yasanmamisliklar... Hep beklemek ve umut etmek 😪😪😪

    YanıtlaSil
  7. İçimizdeki acıları ancak yazarak azaltabiliyoruz. Ece Abla sende çok güzel belirtmişsin hislerini, yazmakta bizim sığındığımız bir liman. Kalemine sağlık Ece Ablacığım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş gelmiş oğlum.Acılar taşınca böyle oluyor. Beni anlıyorsun. Çok teşekkür ederim. Sevgiyle gözlerinden öperim Atakan...

      Sil
  8. Çok anlamli bir yazi ellerine saglik Ece abla 😚😚

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler biricik kızım 😚

    YanıtlaSil
  10. şiir gibi yazıdan "içini döküş,serzeniş" çıkardım..📝✔ canlı mısralarla "kederliyim ama yazıyorum öyleyse ben de varım" diyorsunuz..😁 emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  11. En güzel yorum seçtim yorumunu.Evet "ben de varım' ama sen de iyi ki varsın.Ve iyi ki varız.Teşekkürler kardeşime 😊

    YanıtlaSil
  12. Yüreğinize sağlık. Ne desem eksik kalacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Fazlasıyla anladım.Bazen yazacak bir şey bulamayız... Onlardan biriydi.

      Sil
  13. Merhabalar.
    "Yarım kalmaz sanırdım, yarım kalan işleri" Ama maalesef, hayat bu kadar acımasız olabiliyor.
    Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Duygu ve düşüncelerinizi gerek nazım, gerekse nesir de en iyi ifade edebilen bir blog yazarı olarak sizi kutluyorum.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar Recep Bey. Takdirinizden duyduğum sevinç anlatılır gibi değil ve beni; yazma konusunda biraz tutuk olduğum bu günlerden çıkaracak mahiyette.
    Hayat acımasız olmasaydı belki yazacak şey de bulamazdım. Acılar da mutluluklar gibi doğal gelir oldu artık bana. Her şeye rağmen şükrediyorum. Yorumunuz için çok teşekkürler. Selam ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
  15. Yarım kalan bir gün çıkar ve yaşamın cümlesine noktasını koyar. Ortaya çıkması için kendine uygun bir zamanı vardır, bizim bilemediğimiz. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, her şeyin gerçekleşmesi için zaman bellidir aslında. Ama bilinmezliklerle doludur hayat... Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  16. Ölümün çaresi yok ne yazık ki, hele de geride kalan için en büyük acı:( herkesin başka bir acısı oluyor şu dünyada, bari gençler, çocuklar onlar güzel günler görseler....eline sağlık, muhteşem bir yazı ve şiirdi. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  17. Bence de Müjde'm. Çocuklar ve hayvanlar. İnan aklım hep onlarda. Bugün Ponçiği bayağı yalnız bıraktık,dışarda işimiz vardı. Nasıl üzüldüm yalnız kalmasına.Ben ondan asla uzak kalamam. Bazı insanlardan daha değerli benim için. Allah hastalıklarını göstermesin. Yıkılırım inan. Dodişimi hâlâ ağlayarak anıyorum. Onlar masum.
    Teşekkürler Müjde'ciğim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  18. Senden neşeli yazılar okuyacağımız günlerde gelsin inşallah. Hayat sana hep gülsün. Güzel yüreğinin içinden geçenin kat kat fazlası senin olsun inşallah canım ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Beyda'm. Prensip kararı aldım, artık neşeli ve umut verici şeyler yazacağım. Kendime mutluluğu öğreteceğim sonunda.
      Çok teşekkür ederim kızım. Sevgiyle kucaklıyorum seni 😊

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la