Anılar

10 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir müzik eşliğinde bu şiir...Emeklerinize sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Nasıl ve neden oldu anlayamadım ama, büyük bir ihtimalle benim internet bağlantım yüzünden tam 3 kez yazdığım yorumu size ulaştırmam mümkün olmadı. Çünkü yorumunuz iletildi, ya da her neyse o sonuç bilgilendirme etiketini göremedim. İnşAllah bu dördüncü kez yazmaya çalıştığım yorumu bir aksilik yaşamadan göndermeyi becerebilirim.

    Siz de bilirsiniz ki, nasıl bir ilham gelir de oturur bir şiir yazarsanız, okuduğunuz ya da dinlediğiniz bir şiir için de yorum yazabilmek için, aynı ilhamı almak durumundasınız. İlk yazdığınız yorum bir kazaya uğradığı zaman, ikinci ve daha çok kereler tekrarlarınız da ilk yazdığınız yorumu tekrar yakalamanız ve yazmanız mümkün değildir.

    Dinlediğim "Anılar" başlıklı şiirinizde aklımda kalan ve öne çıkarttığım "Bu sevgi, toprağı asla sensiz tatmayacak!" dizesini ele alarak yazdığım yorum özetle şöyleydi. Sevgi üzerine kurulu, Allah vergisi olan bu manevi duygunun paydaşları; yaşanılan acıları, kederleri ve sevinçleri asla tek taraflı yaşamazlar. Siz bunu şiirinizde öyle güzel işlemişsiniz ki, işte onu en iyi anlatan dize de yukarıda öne çıkarttığım ve üzerinde durduğum dizedir.

    Yaşanılan her anın bir ya da birden çok paydaşları vardır. Tek başına olsanız, ya da tek başına olduğunuzu hissetseniz bile, yaşadığınız her an da asla tek başına değilsiniz. Yaşanılan her anın bir ya da birden çok paydaşları vardır. Bu paydaşlar, sevginin ortağı olan canlı bir varlık olduğu gibi, bize göre cansız kabul ettiğimiz, aslında hiç de öyle olmayan etrafımızı kuşatan tüm varlıklardır. Odamızın içinde bulunan ahşap bir masayı fıtratına göre tarif ederken cansız eşya gurubuna sokarız. İşte cansız olarak nitelediğimiz o ahşap masa bile canlı bir varlıktır. Dili yoktur, hareket edemez ama, onun içindeki sayısız atomlar bir çekirdek etrafında döner durur.

    Sesli şiir dinletiniz çok güzeldi. Önce o güzel şiiri kaleme alan ve seslendiren yüreği kutlarım. Daha sonra onu aranje eden, klibini hazırlayan ve o güzel müzikle destekleyen tüm emeği geçenlerin emeklerine ve yüreklerine sağlıklar dilerim.
    Esen ve sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhterem Recep Bey. Merhabalar. Öncelikle şiirimi beğenmeniz beni çok memnun etti. Kendi şiirlerimi okumak gerçekten çok istediğim bir şeydi. Bana yardımcı olan kardeşlerime minnettarım. Zira böylelikle daha anlamlı oluyor şiir.
      O yorum meselesi benim de çok başıma geliyor. İnsan ilk yazdığı gibi tekrar yazamıyor ve ben şahsen üzülüyorum bu tür tersliklere. Ben çareyi şöyle buldum. Bilgisayarımda hemen yeni bir sekme açıyorum. Bir de world dosyası, orada yazıyorum önce ve kaydediyorum. Eğer bir aksilik çıkarsa dosyadan kopyalayıp yorum yerine yapıştırıyorum.
      Beğeniniz ve yorumunuz için çok teşekkürler. Geçmiş Mevlit Kandiliniz mübarek olsun. Allah'a emanet olun. Selam ve saygılarımla...

      Sil
  3. Siirlerin kralicesi cok güzel olmus yine 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu ettin beni Derya.Teşekkürler ve sevgiler canım :)

      Sil
  4. Ece Ablacığım yazdığın ve güzel sesinle yorumladığın bu şiirlerin çok güzel, yüreğine sağlık. Sevgiler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Tuğçe kızım. Öğretmenler günün kutlu olsun canım.Sevgilerimle :)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la