Dünün Hikayesi - MİM

Gün,Anlatmak
Mim             

Dünün Hikayesi - MİM

Bir gün öncesinin gülümsemesi yüzümde uyandım. Artık mutlu olmayı öğreniyorum sanırım. İnsanın ailesinden daha değerli ne bir şey, ne de kimse olamaz. Epeydir yazamıyorum ama nedenini biliyorum. Vatanımda takılı aklım ve çok üzülüyorum. Hiçbir konu vatanımdan önemli değil. Anladığım şeyler beni sonsuz üzüyor. Neyse sizin de keyfinizi kaçırmayayım. Zaten bu konuda donanımlı değilim ama başlıklar bile beni karamsarlığa ve umudumu kaybetmeye itiyor. Dilerim hiçbir şey korktuğumuz gibi olmaz.

Ben dün yerine Pazar günümü anlatacağım. Sabah kalktığımda hemen kahvaltımı ederim. Sonra kızım kalkar, bazen kahvaltıma yetişir, beraber ederiz. Kızımın arkasından peşine takılan kedimiz türlü şaklabanlıklar yapar, belli bir süre öyle geçer. Bu defa kızım bana Sabancı Üniversitesi’nde Görsel Sanatlar İletişim Tasarım Bölümü son sınıfında okuyan torunumun benim önerilerime ihtiyacı olduğunu söyledi. Bir an şaşırdım, ben ne anlardım ki onun aldığı eğitimden? Derken mevzu anlaşıldı. Bu onun ödeviydi, dışarıdan esin almanın hiçbir sakıncası olmazdı. Kelimelerle dans eden anneannesine ihtiyacı olmuştu ve ben buna nasıl sevindiğimi anlatamam... 
Vakit gelmiş ve torunumun sağı ve solundaki yerlerimizi almıştık. Açıkçası çok heyecanlanmıştım, zira mahcup olmaktan korkuyordum. Ama mutlaka bir şeyler bulurum, boşuna mı yazdın sayfalarca diyordum içimden…

Ödev için "önce bir konu belirleyin" demiş hocaları. Torunum cam olarak belirlemiş. Sonra da yapısında cam objeler olan ona  yakın resimler. Ve bunlara bakarak bize neleri anımsattıkları... Onlar annesiyle bayağı bulmuşlardı. Ama ben fırtına gibi girdim olaya. İsim hafızam yok ama kelime dağarcığımın bu kadar yüklü olduğunu bilmezdim.  Torunum bulduğum şeylere bayıldı. Bazılarının İngilizce karşılıkları bile yoktu. Zira ödev İngilizceydi. Nihayet tüm resimler için ilginç şeyler bulmanın gururuyla odadan çıktım. Torunum çok teşekkür etti. Zaten bu yardım ilk oluyordu, zira ihtiyaç duysa da edemeyeceğim kadar karmaşıktı eğitimini aldığı bölüm. Bugün ise o ödevinden A aldığını öğrendik ve çok mutlu olduk. Bir anne ve anneanne için bundan yüksek mutluluk olur mu?
Bir mim de burada sona erdi. Beni mimleyen sevgili Yıldız kızıma çok teşekkürler...

Mimi başlatan sevgili Umman’ın mimi burada, beni mimleyen sevgili Yıldız kızımın mimi ise burada.Hepinize  mutluluklar dileklerimle…

Ece Evren/İstanbul 06.11.2018

30 yorum:

  1. Çok güzel bir mim olmuş Ece ablacığım. Eline yüreğine sağlık. Ayrıca beni kırmadığın için çok teşekkür ederim. Büyüklere onların tecrübelerine bilgilerine her zaman her yerde ihtiyaç var. Torunun başarıları daim olsun inşallah. Kucak dolusu sevgiler 😀🌷🤚

    YanıtlaSil
  2. Ece ablacığım çok güzel bir mim olmuş gerçekten. Eline yüreğine sağlık. Ayrıca ricamı kırmadığın için çok teşekkür ederim. Büyüklere onların tecrübelerine bilgilerine her zaman her yerde ihtiyaç var. Torunun başarıları daim olsun inşallah. Kucak dolusu sevgiler 😀🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız kızım. Çok teşekkür ederim. Zevkle yaptım. Birbirimizi daha güzel nasıl tanırız ki uzaktan? Tabii yardımlaşmak kadar beni mutlu eden bir de sevgi var. Amin canım. Çalışıyor harıl harıl,inşallah başarılı olur. Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  3. Güzel bir dün geçirmişsiniz :) Ve katılıyorum sevgili Ece Hanım. Mutlu olmayı bilmek gerek, değiştiremeyeceğimiz şeylere kafayı taka taka sahip olduklarımızı da kaybediyoruz. Ailemiz, evimiz, kendimiz için bin bir emekle kurduğumuz o küçük; ama güvenli sığınağımız, dünyamız... Kaybetmeden önce değerini bilmek gerek. Kaleminize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Fidan kızım. Hayatı neresinden yakalarsak tutunmalı ve mutlu olmaya çalışmalıyız. Bakış açısını değiştirmek kolay olmasa da, yine de başarılıyormuş...
      Ankara'da çok mutlu olman dileklerimle. Teşekkürler ve sevgiler kızım :)

      Sil
    2. İnşallah :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Merhaba Ece abla. Dün geceden beri bu bıraktığım üçüncü yorum olacak. Denetime mi takıldı acaba? Herneyse öncelikle çok teşekkür ederim ricamı kırmadığın için. Büyük bir keyifle okudum. Büyüklere onların bilgi ve tecrübelerine her zaman ihtiyacımız var. Sevgili toruna sonsuz başarılar diliyorum. Kucak dolusu sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız kızım, dün internete giremedim. Bugün gördüm yorumları canım. Ayrıca yorumlarına sevindim canım :)

      Sil
  5. Merhaba Ece abla. Dün geceden beri bu bıraktığım üçüncü yorum olacak. Denetime mi takıldı acaba? Herneyse öncelikle çok teşekkür ederim ricamı kırmadığın için. Büyük bir keyifle okudum. Büyüklere onların bilgi ve tecrübelerine her zaman ihtiyacımız var. Sevgili toruna sonsuz başarılar diliyorum. Kucak dolusu sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım. Ben de seni sevgiyle kucaklıyorum. Torunuma ödevinin mim konusu olduğunu anlatacağım hafta sonu :)

      Sil
  6. Torunun çok şanslıymış :)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel... Tabii ki sizin katkiniz olur, siz kelimelerin sihirbazisiniz 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oluyorum Derya benim için böyle yazdığında. Çok teşekkürler canım. Sevgilerimle :)

      Sil
    2. Aa gercek tabii ki ben hayatta bu kadar kelime bu kadar duygu bulamam 😘😘😘

      Sil
    3. Canım, sağ ol. Düşünmeye devam edeyim o zaman.İsim hafızam yok ama iyi ki kelimelerim duygularımı aktarabiliyor 😘

      Sil
  8. Seni hep mutlu görmek istiyorum Ece Abla. Zira senin sağlığının yerinde olmasına ve uzun yıllar bize de annelik yapmana ihtiyacımız var. Sen hep mutlu ol. Günün birinde belki bende sana oğlumun ödevleri için fikir danışırım. Belli mi olur? Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm :) Biliyorum. Yazmakta duraksamamın nedeni de bu. Tarzımı değiştirmek için hayatımı tekrar gözden geçiriyorum. Bakalım neler bulacağım? Teşekkürler canım, sevgiyle kucaklıyorum :)

      Sil
  9. Ne kadar mutlu olmuşsun Ece Ablacığım, hep böyle gülsün yüzün. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe'm,evet çok mutlu oldum gerçekten. Hepimizin yüzü gülsün inşallah kızım. Yorum için teşekkürler. Sevgiyle kucaklıyorum :)

      Sil
  10. Ne kadar güzel bir günmüş.Torunun da kimden yardım alacağını biliyor.Tebrik ederim hem seni hem de torununu :) Daim olsun başarıları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllı kız. Onun benden epeydir ilk yardım istemesi. Küçükken çok evcilik oynadık onunla ama bu bambaşka bir zevkti. Amin, tüm evlatlarımız başarılı olsunlar inşallah.Teşekkürler Yurdagül'üm :)

      Sil
  11. Çok güzel bir mim olmuş Ece Abla. Demek ki, üretken düşünebilmek için kelime haznesi çok önemli. Kelime haznesinin ve sanatsal düşünmenin avantajlarını kullandınız sanırım.
    Güzel günler geçirmeniz dileklerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Arif, hem de benim için küçük bir sınavdı. Yorum için çok teşekkürler :)

      Sil
  12. Çok anlamlı, çok güzel çalışma olmuş torununuzla. Kimbilir ne keyifli ve gurur vericidir. İnşallah bize de bir gün bu duyguları tatmak nasip olur. Benim oğlum da ilkokulda iken ödevi için babaannesi ile röportaj yapıp kayıt çekmişti. Annemin gurur ifadesi gözümün önünde hala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel anlar ki... Oğlunuz muhakkak ki başarılı olacaktır. Zira çok akıllı ve çok güzel bir ailesi var. Dilerim siz de bu duyguları tadarsınız. Ziyaretiniz için çok teşekkürler :)

      Sil
  13. Mimi yaptığınızı görmek çok sevindirdi beni Ece ablam. Çok çok teşekkür ederim. Ne güzel torununuzu mutlu etdiğiniz bir gün olmuş. Sevgiler.❤

    YanıtlaSil
  14. Rica ederim Umman. Ben de böyle bir mim başlattığın için sana teşekkür ederim. Sevgilerimle kızım :)

    YanıtlaSil
  15. Kelime dağarcığın çok iyi senin.

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la