Dünya Çocuk Hakları Günü

Çocuk Sevgisi
Anne-çocuk               


Dünya Çocuklar Günü

Çocuklar bizim en değerlilerimiz. Onlar bizim geleceğimiz, umutlarımız. Bugüne değin çok hırpalandılar. Aslında ailelerin bunda birçok ihmalleri olduğunu düşünüyorum. Ebeveynler dikkat! Kötü olanlarını da, iyi ve dürüst olanlarını da bizler şekillendiriyoruz. Lütfen duyarlı olalım. Çocuklarımız kaçırılmasın, tacize, tecavüze uğramasın. Sahip çıkalım onlara.
Dünyadaki bu zenginlik içinde hâlâ açlıktan ölen çocukların olması bir insanlık ayıbıdır. Çocuk  işçiler de çok büyük problemdir. Çocuğa karşı işlenen suç, suç değil caniliktir. Çok ağır cezalar gereklidir.

Tüm çocuklarımızın gününü kutluyor,onlara tehlikelerden uzak, aydınlık, güven içinde yaşayacakları ferah bir dünya diliyorum.Allah tüm dünya çocukları korusun. Amin. Hepinize sevgilerimle...

Ece Evren 20.11.2018

12 yorum:

  1. Tüm yil bu tarz günler kutlanacagina keske toplumlar olarak bilinclensek de cocuklara her gün bayram olsa 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Derya. Çocuklar başlarımızın tacı.Dilerim bundan sonra bu bilince sahip olur tüm dünya büyükleri.Tek gün onlara çektirilenleri anlatmaya bile yetmez.

      Sil
  2. Geleceğin büyükleri şimdinin küçüklerini en güzel şekilde yetiştirmek bizim vazifemiz olduğu gibi onları korumak da öyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları kendi çocuklarımız olmasalar bile her yerde ve her zaman sevmek, yardımcı olmak, koruyup kollamak görevimizdir.

      Sil
  3. Çocuk hakları sadece lafta. Olan çocuklara oluyor hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acımasız insanlar.Çocuk ya, bu kadar mı zor haklarını vermek... Çocuklar asla layık değiller tüm başlarına gelenlere :((

      Sil
  4. Keşke bütün çocukların yüzünü güldürebilsek,hepsini koruyabilsek..Biz büyüklere çok iş düşüyor gerçekten..Sevgilerimle Ablacım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kızım.Elimizden geldiğince yapmak lazım. Allah korusun onları hep.Sevgiler kızım 💖

      Sil
  5. Çocuklarımız geleceğimiz, dünyayı onlardan ödünç aldık. Umarım birey olarak hakkı gözetirler her daim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim dünya çocuklarının şartları uygun hale gelir ve gereken hassasiyet, idarecisinden halkına, ailesine kadar herkes tarafından gösterilir. Teşekkürler :)

      Sil
  6. Yetişkinler olarak çocuklarımıza güzel ahlaklı ve iyi bir eğitim vermek bizim elimizde yarınlarımızı en güzel şekilde yaşamak dileği ile. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileğinize içtenlikle katılıyorum.Bu arada bloğuma hoş geldiniz :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la