Hürriyetim...

Özgürlük, Boğulmak
Okyanus                  

Hürriyetim...

Hayallerimde okyanuslara dalmak
Korkunç dalgaların köpükleriyle önce savaşmak
Yenilmek istercesine hayata, sonra vazgeçmek
Karaya bile vuramamak
Hasbelkader 
koca bir geminin pervanelerinin arasına sıkışmak
Gömülmek, toprak yerine sularda parçalanmak
Kurtlar yerine balıklara yem olmak
Onların vücutlarında kalmak belki sonsuza dek...
Ya da
Olur ya, martıya yem olmak
Özgürlük bu mu demek?
Ve bir gün o martıyla ölmek...

Yalnızlık özgürlükse
Özgürlük boğar bazen
Döndüğünde bir dal bile bulamazsın oysaki...
Bellemedin ki o dalı, seni saracak...
Kanatların da yıpranır belki
Doyasıya uçtun ya...

Yabancı denizlerde misafir balıklar gibiyim
Tanıdık gelmiyor bana hiçbir şey
Size de gelmiyor, biliyorum
Boğulacağız hep birlikte
Bu bizim sularımız olamaz
Burada insanı bitiren
Burada güveni tükettiren
Burada canından bezdiren bir şeyler var...
Her gün biraz daha yükselen dalgalar var
Sonunda korkarım bizi yutacaklar
Her  hamlesinde biraz daha arsızlaşan
Burada çok yanlış giden şeyler var...
Yok hayır, bu bizim yerimiz olmaktan çıkmış
İçten içe çürüyen hürriyet var...

Ece Evren 07.11.2018

20 yorum:

  1. Harika bir şiir olmuş 'Hürriyetim' bugünlerin durumunuda özetlemiş gibi geldi bana. derLer ya Şiirler gündemin en anlamlı sözleridir. Yüreğine sağlık Ece anne

    YanıtlaSil
  2. Hemen okuyup,yorum yazmakla beni çok mutlu ettin oğlum. Evet bugünlere dair sızlanmalar da var. Ama gerçekten endişeliyim Ersin. Allah siz gençlerin yüzü suyu hürmetine huzur ve ferahlık versin ülkemize. Sevgilerimle oğlum :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir şiir Ece abla. Yüreğine emeğine sağlık. İnşallah herşey çok daha güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Yıldız'cığım. Dileğimiz bu... Sevgiler yavrum.

      Sil
  4. Merhabalar.
    Zor bir dönemin ağır sancılarının dayanılmazlığı karşısında, insan nereye dayanacağını ve nereye teslim olacağını kestirmekten çok uzaktır. İçten içe çürüyen hürriyet için, artık ne bağımsızlıktan ve ne de iradeden bahsetmek mümkün değildir. Esir olmaktan daha acı ne olabilir ki? Bu karanlık suların dev dalgaları arasında boğulup gideceğiz. Dizelerinizle şiirinizde çizdiğiniz tablo daha acıydı. Bu sıralar acılar, kanattıkları yaralara merhem olmaya başladı. Bu çaresizlik karşısında nereden medet umacağını bilmeyen, dolayısıyla dostunu düşmanını seçemeyen şaşkınlara döndük. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke böyle olmasaydı ve ipin ucu bu kadar kaçmasaydı Recep Bey. Bizler ancak seyirciyiz ve başka şansımız yok. Artık her şeyi tüm çıplaklığıyla görebiliyoruz. Ne durumda olduğumuzu gören ve yapılması gerekenleri uygulayabilecek yetkililere ihtiyacımız var. Dilerim sahne değişir ve güzel seyirlere gebedir vatanımız. Selam ve dualarımla...

      Sil
  5. Dalgaların durulacağı zamanlarda olur umarım...

    YanıtlaSil
  6. İnsanın benliğinden bir parça gördüğü aitliği bulamayışı hüzünlendirici, boşluğa atılmış adımlara dönüştürüyor ruhunu. Ablacığım yüreğinden geçenlere sağlık, uzun bir vaktin ardından okudum satırlarını yeniden; derinliği yine beni kendine çekti. Dilerim daha iyiye gider, büyüyen o dalgalar dinginlikle, huzurla kucaklanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River,seni burada görmek ve hissetmek ne güzel. Hoş geldin yavrum. Taşıyorum bazen ve olanca üzgünüm. Dilerim vatanımıza aydınlık günler gelir. Gözlerinden sevgiyle öpüyorum...

      Sil
  7. Özgürlük bir insanin en önemli hakki. Cok güzel olmus 😊

    YanıtlaSil
  8. Emeğinize sağlık, çok güzel bir şiir. Her karanlığın sonu aydınlığa çıkmaz mı. Çürüyenler onarılır mı? Umut vardır hürriyete dair, umut olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hürriyet kısıtlanır ama tabii ki çürütmeye kimsenin gücü yetmez. Haklar alınacak bir gün elbet. Buna inanıyorum. Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  9. Mesele hürriyet olunca akan suların önüne kimse geçemez! Bence imandan sonra insana verilmiş en yüksek en tatlı histir hürriyet. Ve belki çürüyor görünen aslında önümüze çıkan engellerdir. Umuyorum Gerçek hürriyet gücünü gösterir ve o sınırların hepsini dağıtır!

    Ece ablam geleceğim bi ziyaret edeceğim mutlaka demiştim. şimdi bir baktım da hikayelere en baştan başlamadan okumaya elim varmadı o yüzden şimdilik az bölümü yazılmış hikayelere bakacağım. Şiirler gayet tabii önceliğim. ne yapayım benim oyum hep şiirden yana:)
    Bu yazıları okuyunca diyorum ki "iyi ki dönmüşüm"
    Gülücüklü Kal!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki döndün ve bugün senin yorumların beni çok sevindirdi Talha. Sen şiirlere bak, hikayeler zaman alıyor,sen eğitim dönemindesin, zamanın kıymetli yavrum. Çok teşekkür ederim ziyaretin ve yorumların için. Gülücüklü kal oğlum :)

      Sil
  10. Ece hanım, bu güzel şiiriniz için teşekkürler..
    Günümüz duygularını çok güzel özetlemiş siniz.
    Umarım, şiirinizin finali gibi olmaz sonumuz.
    Müsaade eder iseniz eğer, Google + şiir sayfamda yayınlamak isterim bu güzel şiirinizi.
    Tekrar teşekkür eder, mutlu, güzel yarınlar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blus CUMblus kardeşim. Dilediğiniz gibi yayınlayabilirsiniz, ne demek :) Beğenmeniz mutlu etti. Finali ben çok merak etmekle birlikte, artık bunların üzerine hiçbir şey yazamaz oldum. Her gün üzücü bir olay oluyor Türkiye'de... Ben çok etkileniyor ve vatanımızda her şeyin düzelmesi için ancak dua edebiliyorum. Çok teşekkürler, selamlarımla...

      Sil
  11. ...İçten içe çürüyen hürriyet...çok anlamlı bir satır. Gerçekler hepimiz için üzücü ama bunları dile getirmeniz harika. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Rabia kardeşim. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmeyecek elbet. Bizler için bu hayal kırıklıklarının mutlulukla sonlanacağına ve güzel günlerin geleceğine inanıyorum ben. Yorum için teşekkürler ve sevgilerimle :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la