Yoncalı Şalın Sihri 6.Bölüm

Ağlayan Kız
Ağlayan Kız     
Yoncalı Şalın Sihri 6.Bölüm

    Toprak yutmaya, anneler eksilenleri tamamlamaya devam ediyorlardı. 

Her gün eksilenler ve yeni doğanların arasında bir orantı var mıdır acaba diye düşündü Ceyda. Bir iki söz daha mırıldandı ve tavanın bembeyazına dikti  gözlerini. Kardeşini hayal ederken yavaş yavaş içinin geçtiğini fark etti. Bir boşlukta uçar gibiydi. Allah'ın yardımı idi herhalde… Nesli sabaha kadar bölük pörçük uyudu. Ceyda'nın kardeşinin bu evde ölmüş olması onu çok huzursuz etmişti. Bu evde nasıl yaşayacaklar diye düşündü. Arada bir Ceyda'nın iç çekişleri arasında uyumaya çalıştı...  Gelecek günlerde bakalım Ceyda’yı neler bekliyordu?

     Aradan kocaman on beş gün geçmişti. Umut; Ceyda’yı sürekli düşünüyor ama nerede oturduğunu bilmediği ve bir telefon numarası bile olmadığı için hayıflanıp duruyordu. ‘İlk karşılaştığın birinden de telefon numarası istenmezdi herhalde’ diye düşünüp teselli oluyordu. On beş gün içinde arkadaşlarının aramaları hiç kesilmedi. Bir erkeğin istese de bu tip arkadaşlıklardan kolaylıkla vazgeçebildiği nadirdir. “Hayır” diyemeden iki kez onlarla çıktı, fakat hiç mutlu olmadı eskisi gibi. Onlara ciddi bir ilişkisi olduğunu söylediğinde ise kabaca gülmeleri ve dalga geçmeleri onu çok kızdırmıştı.

     Artık kampüse yakın yolları arşınlama zamanıydı. Arabasını uygun bir yere park edip etrafı gözleriyle taramaya başladı. İlk bir, iki ve üçüncü gün… Hâlâ Ceyda’dan eser yoktu. Dördüncü gün onu bitkin bir hâlde karşıdan gelirken gördü. Bu yaşına gelene kadar hiçbir kız onu böylesine heyecan içinde bırakmamıştı ve Ceyda bunun için hiç gayret sarf etmemişti. Çok güzel bir kızdı. Yanına temkinlice yanaştı.
-Merhaba Ceyda…
-Aaa, merhaba… Siz?
-Evet benim. Adımı hatırlıyor musun?
-Umut’tu değil mi?
-Evet, Umut ben… Söylemek hayli zor ama başın sağ olsun Ceyda…
-Nereden öğrendiniz? Sorarken Umut’a diktiği gözleri yaş içinde kaldı birden.
-Lütfen anlayın, söylemek çok zordu. Hatırlatmak ki, unutmanız mümkün değil, sizi üzmek değil amacım…
-Üzülmek? Neye yarar ki… O artık yok… Hepsi bu.
 (Yan taraftaki bankı işaret eden Umut)
-Biraz oturalım mı?
Sadece başıyla tasdik etti Ceyda ve oturdular. Uzunca bir sessizlik girdi araya. Ceyda Umut’u gördüğüne çok sevinmişti. Kardeşinin cenazesini kaldırdıkları gün bile onu hep yanında hayal etmişti. İçinden Allah’a şükretti. Ama sakinliğini muhafaza etmeliydi. Kardeşinin yasına olan saygısını koruması gerektiğini düşünüyordu sık sık.
Oturduğu bankın kenarına tutunan elini, Umut'un  şefkatle uzattığı eli  kapadı nazikçe. Biraz irkilerek döndü Umut’a ve ona diktiği gözleri sorularla doluydu.
-Neden benimle ilgileniyorsun? Seninle bir kez karşılaştık ve elimi tutuyorsun?
-Bir tepki veremedin, belli ki sen de nedenini anlıyorsun der Umut. Öyle güzel bakar ki Ceyda’nın gözlerine. Ceyda
-Artık üzülmek istemiyorum. Benim de o günden  beri sık sık aklıma geldin. Acılarımın arasında bile sanki teselli eden fısıltıların vardı. Ama üzülmek istemiyorum Umut… Üst üste tekrarladı bu cümleyi. Bunları söylerken Ceyda, gözlerini ilk defa bir erkeğe kaçırmadan dikmişti… Ona güven duyuyordu nedense. Yanılma ihtimalini aklına getirmiyordu.
-Sevgilin olmak istiyorum… dedi Umut. Kabul eder misin?

    Ceyda’nın içinde bir yanardağ varmış da; sakince durmuş bugüne değin ve ateşinin yüreğinden dışarı çıkmaya çalışan alevi birdenbire sarar sanki tüm vücudunu. Derince bir nefes alır.
-Düşünmeme izin verir misin? Beni anlayabilirsin umarım…
-Tabii, dedi Umut. Sadece telefon numaramı vermek isterim sana. Acın hafiflemeye başlayınca ararsın. Olur mu Ceyda?
-Arayacağım, dedi ve ayağa kalktı Ceyda. Umut ise sevincini gizlemeden kollarını kibarca yana doğru açtı, sarılmak istiyordu adeta... 

Ece Evren 26.11.2018

6 yorum:

  1. Insallah artik güzel seyler yasarlar 🙂

    YanıtlaSil
  2. Sonunda inşallah canım :)

    YanıtlaSil
  3. Basit ve yalın bir dille yaptı teklifini Umut.Bakalım nolcak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epeydir ikisi de birbirini düşündükleri için pek ters durum olmadı. Bence benziyor halleri :)

      Sil
  4. İkisinin de buna ihtiyacı var. Birbirlerine iyi geleceklerdir.

    YanıtlaSil
  5. Evet, paylaşmak sevgiyi de beslemektir. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la