Şikayetname 28. Bölüm

Sevgi Mucizesi
Kadın                               

Biz Kaybettik...

Ne kadar zaman geçti değil mi? Sen de beş sene, ben diyeyim ki beklediğim ölçüde uzun. Değişmedik, üstelik bunu istemedik. Ne de vazgeçtik. Biz hep aynı bizdik. Egoisttik, kızmaya hep hazırdık, inatçıydık. 

Kırılan gururlarımızın çıtırtılarını duyduk zaman zaman. Ama acımadık hiç birbirimize. Aldığımız yaralara kaderin müdahalesi olamadı hiç. Bizi karşılaştırırken gösterdiği iyi niyet gibi görünen katkısından başka. Belki bir sinyaldi sadece, yaşanacakların başlaması adına yanlış bir çıkış emri. Sonrasında bir vefa duygusu sarıverdi ikimizi. İhanet edemedik bu duyguya. Başa gelen çekilecek dedik. 

Aslında kendimizi bile tam tanımıyorduk, tanıdık bir denizde yüzer gibiydik önceleri. Dalgalarımız şiddetle çarpıştı ama son güne kadar birbirleriyle anlaşıp aynı yöne doğru yol almadılar. Daha sert ve çift yönlü büyük dalgalar vurdu bizi. Yorulduk, hırpalandık. Sabit fikirlerimize hep sahip çıktık. İlk adım her zaman en değerlidir güzellik adına atılan. Karşı adım için ise çok düşünmek gerekir. Peki bu çetin kapışmalar niye? Hayata bakış açısı ve -yanlış olsa da-ardında çok kararlı olarak durduğumuz değerlerimizdi bence. Belki birimizin penceresinde tül vardı, diğeri kalın storlarla kaplıydı. Anlayamadık. Ad koyamadık. 

Kısaydı ömür, tüm bu çatışmaların ona ihanet olacağı kadar kısa. Tıkanmış hayatlar bir çıkış yolu ya da sahte aldanışlar ararken bile masumdur. Her başlangıç, bitişe giden yoldur aslında. Doğum ve ölüm gibi. İkisinin arasına sıkışmış insanoğlu. Hayatı zorlaştırmaya hakkımız yok. En iyisi yerlerimize dönmeli. 

Merhaba şiir, merhaba hayatın yorumları, merhaba cana can katan sevgiler. Hayat herkese adil davranmasa da her şeyi göze alıp, yeniden merhaba yaşam...

Ece Evren/23.05.2019

30 yorum:

  1. Merhaba hayatın yorumları .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hayatın iyi ya da kötü tüm gerçekleri.

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Bu arada sizi takibe aldım. Sizide web sitemizde görmek bizi mutlu eder :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Teşekkür ederim. Tabii ki ziyarete geleceğim :)

      Sil
  3. Merhaba hayat değil mi Ece hanım. Kısa ama çok derin anlamı var. Düştüğümüz, pes ettiğimiz, yıldığımız, ümitsizliğe kapıldığımız, kaybettiklerimizden sonra her vakit usanmadan MERHABA HAYAT..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında her sabah "Merhaba hayat" Taner Bey. O bize armağan ve hepimizin hikayeleri kendimize özel ve anlamlı :) Çok teşekkürler, selam ve sevgilerimle :)

      Sil
  4. ''Her başlangıç, bitişe giden yoldur aslında. Doğum ve ölüm gibi.'' Bu cümle beni can evimden vurdu. Kusura bakma anne. Öyle yoğun ve güzel duygular var ki, yazılarında bazen anlamam bile bayağı zaman alıyor. Bundan dolayı az uğruyorum size. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumların beni nasıl mutlu ediyor bir bilsen oğlum. Çok teşekkür ederim. Kendine iyi bak :) Sevgilerimle...

      Sil
  5. Merhaba diyecek kadar hiç uzak kalmadım hayattan... Hep içindeyim, bazen üzgün bazen mutlu ama hep umutlu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli de bu kardeşim. Ben sanki az da olsa pesimistim. Belki de hayatımda ters giden şeylerin üst üste gelmesindendir, bilemiyorum. Aslında bir diğerinin kıymetini bilmek için her duygunun değeri başkadır... Empati sahibi olmamı, en çok da buna yoruyorum...

      Sil
  6. Her düşüşten sonra kalkip yola devam etmek en önemlisi 🙃

    YanıtlaSil
  7. hayat işte geliyo geçiyo işte öyle veya böyle ...sağlıklar yerindeysa eğer şükretmeli ve anı yaşamalıyız başka çare yok...

    YanıtlaSil
  8. Şöyle baktığınızda içinizi ürperten bir mazi gelir gözünüzün önüne ve sonrası kalan yolculuktur insanın yaşamı. Güzel hayatlar dileğiyle..

    YanıtlaSil
  9. Olmuyorsa olmuyordur. Takılıp kalmamalı bence de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki Cem. En güzel yanı bana malzeme çıkıyor :)

      Sil
  10. Merhaba bloğunuzu yeni keşfettim.
    Kaleminize sağlık çok güzel yazmışsınız. Her bitiş bir başlangıçtır. Umudumuzu hiç bir zaman kaybetmememiz lazım.
    Sizi takibe aldım. Bana da uğrarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz. Teşekkür ederim. Şimdi takibe alacağım :)

      Sil
  11. Yine döktürmüşsün Ece'ciğim, hayat kısa, ölüm var o yüzden iki kişi ister bu iki kişi sevgili olsun ister karı, koca, ister komşu gurur yapmak, gereksiz kalp kırmak, kaprislerle üzülmektense sevelim sevilelim diyorum:) Çok sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, çok mutlu oldum seni gördüğüme arkadaşım. Bazen geliyor esinler, ben de rahatlıyorum inan. İçimde daha neler sıkışıp kalmış diyorum. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
  12. Gençlik eşittir cahillik. Gençlikte insan kıymeti bilinmiyor. Sabır yok. Tahammül yok. Bunun sonucunda da insanlar birbirini adeta tüketiyorlar. Ayrılıklar, boşa harcanan zamanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Rabia kardeşim. Bir de yaşlılıkta çocuk gibi oluyor insan. Çabuk kanabiliyor. Ben bu hatayı bir genç kızken bir de son senelerde yaptım. Genç iken yaptığım bana çocuklarımı verdi en azından. Ama bu yaşta yapılan yanlışlar çok yıkıyor insanı :(
      Yorumunuz için çok teşekkürler canım. Sevgiyle kucaklıyorum sizi :)

      Sil
  13. hekesin hayata bakış açısı kendine göre farklı aslında,kimi sevinçli görür,kimi eğlenceli,kimi de üzgün,acı ve keder görür hayatı..aradaki farklarda çok farklıdır,hayatta zorluk çekenlerle çekmeyenler arasında paylaşılmıştır bu hayat şartları..yani insanın hayata bakış açısı,bir nevi kendi yaşantısıyla ilgilidir,diyebiliriz herhalde..valla benim hayaım bana göe çok sarsıntılı,acılı ama işte bazen de hayatın zorluklarına takmamamk gerek,saten biz de öyle yapyoz,yoksa bu hayat çekilmez..🙂emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayata bakış açısı yaşadığımız olaylarla ilintilidir bence. Ben mesala hayatım roman olur dedim ve yazdım, rahatladım. Kim bilir okuyanı, bir şeyler çıkaranı var mıdır, kimlerdir bunlar ve nasıl yorumlarlar? Galiba bunu (fikirlerini yazan ve söyleyen bir-iki blog arkadaşım dışında) hiçbir zaman bilemeyeceğim.

      Altı ayda ailenden yedi kişiyi kaybediyorsan burada kaderin acımasızlığı vardır ve her birinin bir travma nedeni olduğunu söylüyor doktorlar. Atlatmak için de bir yığın tedaviler...
      Ben başıma gelen bunca felakete rağmen yaşamayı seviyorum ve hayata direniyorum. Yakınlarım beni iyi bilirler. Geçmişi hatırlamaktan kaçıyorum. Artık eskisi gibi şakalar yapıp evladımı güldürebiliyorum. Yani şükrediyorum. Senin hayatında da ters gitmiş ve belki hâlâ giden şeyler var. Bunu hissediyorum :( Ama hayıflanmanın hiç faydası yok kardeşim. Olan olmuştur. Biz gelecek günlerimize bakalım, aynı yazdığın gibi 😊 Çok teşekkürler ve sevgilerimle 😊

      Sil
  14. Yaşamın da size "Sana da tekrar merhaba, bu seferki görüşmelerimiz için güzel sürprizlerim var" demesini dilerim.

    YanıtlaSil
  15. Ne kadar güzel bir dilek, çok teşekkür ederim :) Hepimize adil davranmasını da ben diliyorum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  16. Ömür kısa gerçekten de yaşam koşturmasında hiç fark edemiyoruz maalesef :(
    Emeklerine sağlık ablacığım :)
    Bu arada mutlu bayramlar dilerim :)
    Kocaman Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kızım. Senin ve ailenin bayramınız kutlu olsun. Çok mutlu ettin beni. Yorum için çok teşekkürler. Sevgiyle kucaklıyorum seni yavrum :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la