30 Ağustos Zafer Bayramı Hepimize Kutlu Olsun

Atatürk, Lider
Mustafa Kemal Atatürk    
30 Ağustos Zafer Bayramı Hepimize Kutlu Olsun

30.Ağustos.1922’de kazanılan büyük zaferi kutlamak üzere yasayla kabul edilmiş olan resmi bayramdır. Başkumandanlık Meydan Muharebesinin kazanıldığı, 30 Ağustos 1922 tarihini yâd etmek için her yıl 30 Ağustosta kutlanan milli bayramdır. Zafer Bayramı, Türkiye’de, Kıbrıs’ta ve dış temsilciliklerinde büyük merasimlerle kutlanır. Zaferin önem ve anlamını belirten konuşmalar yapılır. Resmi ve özel müesseselerin katıldığı merasimde geçit resmi yapılır. Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup askeri birlikler de bayrama katılıp, merasime ayrı bir hususiyet katar. Hava Kuvvetlerine ait uçaklar semalarımızda gösteri mahiyetinde uçuşlar yapar. Cadde ve sokaklara taklar kurulup, fener alayları düzenlenir. 
Böyle biliriz ve hâlâ böyle olmasını istiyoruz. 

Bütün bunlar Atatürk’ün büyük mücadele gücüyle kazandığı ve vatanına nasıl sadık bir vatansever olduğunun tarihlerle ispatlı ve Türk Tarihi’ne kazınarak yazılmış zaferleridir. Hazıra konmuş bizlerin, belli bir zamana kadar hür ve huzurla yaşadığımız; güzel vatanımızın nimetlerinden doyarak istifade ettiğimiz onca zamanların minnetiyle bu günü kutlamamız ve Ata’mızı yâd etmemiz görevimizdir. Son geldiğimiz durumu anlamamız beklenmemeli. Ata’yı inkâr hiç hoş karşılanacak, kabul edilebilecek bir durum değildir. Ve tarihimize sahip çıkarak ancak, vatanımızın dünyaya karşı gururlu duruşu mümkün olabilir. Milletler tarihleri ile anılır. Tarihlerini inkâr etmezler. 

Çünkü bugünkü rahatımızın hazırlayıcısı Atatürk’ün, kısa hayatına sığdırdığı bir kahramanlık öyküsüdür bu. 
30.Ağustos Zafer Bayramımız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve vatandaşlarına,  Türkiye’mize ve tüm vatandaşlara kutlu olsun.Vatanımız ilelebet payidar olsun... 

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE… 

Ece Evren/Milas  30.08.2019




16 yorum:

  1. Zafer bayramımız kutlu olsun. Tekrar böyle zaferler kazanmak zorunda kalmayız umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutlu olsun Recep Bey. Umarım böyle bir zorunluluk olmaz. İnşallah güzel gelişmeler olur artık vatanımızda da yüzlerimiz güler. Selamlarımla...

      Sil
  2. Demişsin ya hazıra konduk diye, sanırım biraz o yüzden kıymetini bilemiyoruz, önemini, değerini anlayamıyoruz. Daha doğrusu anlamayan ve bilemeyen çok büyük bir kesim var, en başta elinde tık tık cep telefonu aşk, meşk, flört, oyunla meşgul apolitik gençler, sonra güya 'pek bi dindar' tipler! Bunlar altın günü yapar, kek, börek, kısırla popo büyültürler ama Atatürk, cumhuriyet, vs. umurlarında değildir hatta "Atatürk din düşmanı" diye belletilenleri de var.
    Son olarak balkonuna, penceresine, dükkanına bayrak asmaya korkanlar.
    İşte onlara sözüm: Bir ülkede insanlar kendi bayrağını asmaya korkuyorsa o ülke, ismi konmamış işgal altındadır diyorum. Bu kadar korkak insanlar çoksa da yıkılsın o ülke acımam...zaten benzerlerimiz birer birer gözlerimizin önünde yıkıldı işte Libya, işte Irak, işte İran, işte Suriye....

    Ece'ciğim biraz öfkeliyim sanırım yorumuma da yansıdı elimde değil kusura bakma....
    30 Ağustos'un kutlu olsun canım, sevgilerimle kucakladım. :)♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet işgaldeyiz Müjde :( Fikrimizi söylememeye mahkumuz üstelik. Ben de bugün düşündüm, nüfusumuza göre tepkilerimiz yetersizden de öte. En azından biraz çaba ve yapılacak o kadar şeyler var ki ama uykuda gibiyiz. Ben de oturduğumuz sitede o kadar az TÜRK BAYRAĞI görüyorum ki, balkona çıkıp avazım çıktığı kadar bağırasım geliyor. Siz bu ülkenin vatandaşları değil misiniz? diye.
      O kadar üzgünüm ki arkadaşım anlatamam. Daha da kötüsü ne olur, inan düşünmekten korkuyorum. Vatanımız bize haram edildi sanki.
      30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun canım. Sevgiler benden de :)

      Sil
  3. ZAFER BAYRAMI HEPİMİZE KUTLU OLSUN. BU BAYRAMDA EMEĞİ GEÇEN HERKESİ MİNNETLE ANIYORUM VE ONLARA DUACIYIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şekilde düşünüyorum oğlum. Atatürk'ümüzü şükran ve minnetle anıyorum.

      Sil
  4. Onlara sonsuz şükran duyuyorum ve teşekkür ediyorum.
    Bu manalı bayram hepimize kutlu olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutlu olsun ve vatanımız ilelebet payidar olsun...

      Sil
  5. Merhabalar.
    İslam aleminin başına halife olmak uğruna, tüm milli değerlerimiz bir bir yok ediliyor. Halifelik bir kez Osmanlı'nın gücü ve kudretiyle tesis edildi. Bundan böyle hiç bir İslam ülkesi lideri, İslam aleminin başına halife olamaz!.

    30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu ve mutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene!..
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş gelmişsiniz Recep Bey, merhabalar. Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene. Selamlar, saygılar.

      Sil
  6. kıymetini bilmesek de Vatanımız harika. Ben her zaman bu ülkenin vatandaşı olduğum için gurur duydum. İnşallah evlatlarımın da da vatanını milletini seven başarılı bireyler olması için elimden geleni yapacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vatanımız cennet aslında kızım. Ama bize yar etmemekte ısrarcılar var. Dilerim herkes ona layık olmaya çalışır artık.

      Sil
  7. zafer bayramımız herkesin kutlu olsun güzel ve bilgilendirici özellikle de bilmeyenlere faydalı bir yazı olmuş ama yorumlarda çok karamsar olanlar var iyi düşünüp iyiyi yapmak gerekir çocuklarımızı bilinçli yetiştirirsek bu olumsuzluklarda azalacaktır. saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle oğlum. Hiçbir şey bitmiş değil. Elbet düzelecek. Bunun için ebeveynlere epey sorumluluklar düşüyor. Çocuklar bu bilinçle büyürse geleceğimiz aydınlık olur dilerim.

      Sil
  8. Her yıl kutlanması dileğiyle 😊

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la