Şikayetname 29.Bölüm

Şikayetname


Şikayetname 29.Bölüm


Yaşam ve Dünya

Ancak emarelerini görürsünüz nizami olanların. Hayranlıkla seyredersiniz. Her gece, ölüme alıştırma diye düşündüren uykunun kollarına teslim olup, ardından numaralandırılmış, isimlendirilmiş günlere uyanan, bunu şimdilik aksatılmadan yapabildiğimiz ve tüm mucizelerin bizler için yaratıldığına, sabırla beklendiğine inanmalısınız. Eğer layıkıyla düşünürseniz çetele tutmak için değil fakat hakkın teslimi anına kadar, tüm davranışlarınızın göz ardı edilmediğini anlarsınız. Boşuna yaratılmadı bu dünya. Boşuna yaratılmadık biz.

Hiçbir düşüncemi biriyle fikir atışmasına döndürmeye niyetim olmadığı ve yazmamın beni asla tatmin etmeyeceğine inandığım bir dönem yaşıyorum. İçim dolu ama onların hepsini paylaşmak istemiyorum. Ülkemde ve dünyadaki gelişmeleri, daralmaları, atışmaları-savaşları-, kaynaşmaları ve derin mutasyonu hayretle olmasa da, dehşetle izliyorum.

“Oh, şükür ki yaşıyorum. Eh bunlar da olacak. Nihayetinde ülkeler menfaatlerini ve sınırlarını birtakım tehlikelerden korumaya çalışırken, önüne geçilemeyecek ve tarihe geçecek önemli olaylar yaşanır. Bu uğurda birçok insan kaybedilir” diyeceklerden değilim. Tüm hiçbir şeyi dert etmeyen ve olanlara duyarsız insanlardan nefret ediyorum. Ve tüm ezilmiş, aklını ve kuvvetini pozitife harcamasına izin verilmeyen insanlara çok üzülüyorum. Ben, ben, ben… Ben bunları yazınca hiçbir şey değişmez ama böyle düşünüyorum. Yaşadığım devirden hiç hoşnut değilim. Ömrümün son senelerine yakın olan bu evresini sırf bu nedenlerle mutsuz geçiriyorum.  Vatanıma selamet diliyorum.

Ece Evren 23.10.2019




16 yorum:

  1. Maalesef Ece abla bunları yazdığımız halde hiçbirşey değişmeyecek. Cehaletin makarna ve kömür ile beslendiği bu kadim ülkede, aydınlık ve çağdaş geleceğe olan umutlarım her geçen tükenmekte. Geleceği tarumar edilen evlatlarımız için kaygılıyım. Zira bizler kapkara trenin vagonlarında sonu olmayan bir yolculuktayız. Kederli bir yolculuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel anlatmışsınız Taner kardeşim. Kesinlikle sonuna kadar arkasındayım yazdıklarının. Gerçekten de umutlarımızın tükenmesi için ne çok sebep ve belirti var... Allah sonumuzu hayretsin.
      Çok teşekkürler ziyaretin ve yorumun için. Bu arada dilerim sorunun hallolmuştur...

      Sil
  2. Maalesef hoşnut olunacak bir dönem yaşamıyoruz. Yine de Ece Evren blogunda yazı görmek beni mutlu ediyor 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Derya. Bu sebeplerin ve kötüye gidişin bizim dahlimizle pek ortadan kalkacağı ve düzeleceği yok ve ben en azından kendi moralim ve terapi olsun diye yazmalıyım. Çok teşekkürler canım. İnan bu yorumundan çok etkilendim :)

      Sil
  3. Feryat etmekte çok haklısınız Ece hanımcığım. Yılların yorgunluğundan daralmış yürekler daha fazla acı kaldıramıyor. Elbette bu aynı zamanda karakter meselesi. Hayatını yaşamak arzusunda olan çok insan var. Acıları duymak görmek istemiyorlar. Her gün bir yerlerde keyiflerine bakıyorlar. Yapacak bir şey yok. Herkes bildiği, inandığı gibi yaşıyor. Allah vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Her şeye rağmen, hoş ve selametle kal kardeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gerçekten üstümüze bir kabus gibi çökmüş günler yıllar oldu sonunda. Bunu pek umursamayanları anlamam imkansız, yapım buna müsait değil. Her geçen gün, huzurumuzdan bir şeyler eksiltiyor. Dilerim bu çıkmazdan kurtulup düze çıkarız.
      Size de ben aynı güzel dileklerde bulunuyorum. Yorum için çok teşekkürler Rabia kardeşim :)

      Sil
  4. Mutsuz olmanız için gerçekten de çok sebep var Ece Anne ama yine de karamsarlıkların ağına düşmemek gerekir bence. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yavrum. Yaşananların sağlığımızı bozmasına izin vermemeli... Çok teşekkürler oğlum :)

      Sil
  5. Yine de yaz sen. Kendi deşarj etmenin en iyi yollarından biri.

    YanıtlaSil
  6. Çok haklısın Cem. Yavaş yavaş açılıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. MRH nasılsınız umarım iyisinizdir bu gün kendi sitem olan www.kumas.org için araçtırma yaparken google de ilk sayfada senin siteye denk geldim yaklaşık 7.8 konu okudum sonra bir kaç arkadaş geldi onlarada gösterdim okuduğum konuları ben okumuş olduğun konuları evet ciddi anlamada hasseten faydalı gördüm tavsiye ettiğim arkadaşlarda pay yapılan konular çook güzel anlamlı bilgi verici olduğunu söylediler siteye kaç kişi emek verdi bilmiyorum ama emek çok önemli verilen emeğin karşılığını almak daha güzel yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı tebrik ederim başarınız daim olsun el emeğiniz göz nurunuz olan konular devamı gelmesini temeli ederim saygılaırımla KUMAŞÇI KEMAL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz beni çok memnun etti, öncelikle bunu yazayım dedim. Bir de arkadaşlarınıza tavsiye etmişsiniz, çok teşekkür ederim. Belki fark etmişsinizdir, epeydir bloğuma yayın girmiyorum. Dünya ve ülkemde yaşananlar beni çok etkiliyor. Üzgün ve neredeyse biraz umutsuzum. Bir şeyler düzelmedikçe de kendime gelecek gibi değilim. Bu post en son 29.bölümünü yazdığım bir seri.
      Bloğumu düzenleyen kardeşime hep minnet duydum. Ama yazıların tümü bana ait. İnşallah yine yazabilirim.
      Şimdi sitenize ziyarete geleceğim. İlginize ve beğeninize çok teşekkürler :)

      Sil
  8. Boşuna yaratılmadı bu dünya. Boşuna yaratılmadık biz.
    ve boşuna açmadık biz bu blogları yılları önce :)

    Ben tüm dünyaya selamet diliyorum abla...

    Bugün okuduğum son yazındı, öğleden beri senin blogdayım, hiç ara vermeden fazla yüklendim sanırım beynim sulanmaya başladı. Biraz daha okursam okuduklarımı anlamamaya başlayacağım.

    Bi ara yine uğrarım kendine iyi davran, hoşça kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldürdün beni, Allah iyiliğini versin Bilâl. Neden mi? Ben de yorumları cevaplarken yazıları yeniden okudum. Aynı senin gibiyim. Yoruldum da:)))
      Sen de kendine çok iyi bak. Bloğunda görüşmek üzere...

      Sil
  9. Ayrıca bi şarkı bırakmak isterim sana :)

    https://youtu.be/RO-8kmSZb9o

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la