Biz De Yaşıyoruz Bu Dünyada 9.Bl.

 





Heyy!.. Ben De Varım Dünyada... 9.Bl.

Merhabalar... Hikâyeme kaldığım yerden devam ediyorum. Kapanan bahçemizi hemen düzene soktuk. İnternetten çok da pahalı olmamasına özen göstererek büyükçe bir dolap aldık. Camlara, kedileri görmesinler ve varlıklarından rahatsız olmasınlar diye durduk yere masraf edip storlar aldık. Ben çalışma masamı, üstüne bilgisayar, kitap ve notlarımı yerleştirip iştahla çalışmalarıma başladım. Soğuklar bastırmıştı. Önce elektrikli portatif petek  kaloriferle ısıttık orayı. Fakat masraflı olacağı anlaşılınca da bir büyük  tüpün ve üstündeki aparatıyla daha ekonomik ve sanki daha çok ısınmaya başladık. Günlerden bir gün masamda kitap okurken, bir sesle irkildim. Bu bir sürtme sesiydi. Başımı gayri ihtiyari yukarı kaldırdığımda kapama camları puslu olmasına rağmen, açık açık gördüğüm uzun bir sopa (muhteviyatını bilmediğim, ama çıkardığı sesten metal olduğunu düşündüren) ve onu tutan bir el, duvarla  camın  birleştiği yeri kanırtıyordu. Bir haneye tecavüz seyrettim resmen ve derhal balkon kapısında çıkıp baktığımda ortada haliyle kimse yoktu.

"Polis çağıralım kızım." dedim, çıktığım bahçeden oda camımıza doğru seslenerek. Bir nebze korkutmaktı amacım. Ben daha çok korkmuştum aslında. Bunu yapan daha neler yapar, ya da yapacak acaba ? endişesi hemen oturdu içime... Bu işi komşuların görme ihtimalini dahi göze alarak yapması, benim daha da ürkmeme sebep  oldu... O anlarda yaşlı adam, bu tip tacizlerin hemen ardından ev sahibimize telefon açıp bizden ve bahçe kapama tarzından rahatsızlıklarını bildirmiş hemen, yavuz hırsız misali... Hem suçlu, hem güçlü sıfatlarıyla. Neydi bu başımıza gelen ve gelecekler? Üç nesil yalnız yaşıyorduk. Ama başsızdık. Bunu hissetmiş olmalılardı. Çoğul eki kullandım zira komşularla yan camımızın üstündeki merdiven başında yaptıkları yüksek sesli konuşmalarda  göndermeler yapmaları, tehlikeli insanlar diye düşünmeye mecbur etti bizi.

Bu arada anne kedi yine hamile olmuştu. Bu onların seçmedikleri kötü kaderleriydi😢 Tüm doğallığıyla, yeniden çocuklarını doğuracak en uygun yerin bizim cam içleri olduğunu güdüleri ve koku portföyüyle teyit ederek sığınacak yerde karar vermiş görünüyordu. Yeni doğan 4 kedi ve evdekiler. Asla olamazdı. Barınak oluşturmak gibi bir amacımız yoktu. Ama görmemezlikten gelecek yapı ise hiçbirimizde yoktu... Derken bir gün, yavrularını tek tek ağzında taşıyarak penceremizin kenarına dizdiğini gördük. Çareler arıyor, bu arada kayıtsız kalamıyorduk. Yavruların gözü biraz açılınca, kızımın kafe sahibi arkadaşının kabulüyle, leb-i derya bahçesinin bir kenarına bırakma izni almıştık. Ama annenin aç kalmasına gönlümüz razı gelmiyordu. Anneyi doyuruyorduk, yavrular da sütten nasiplerini alıyorlardı şimdilik. Ve Allah’ın hayvanlara bile verdiği evlat sevgisinin, bazı insanlarda hiç olmadığını düşünüp üzülüyorduk. Yukarıdan yeni bir saldırı gelecek diye de endişe içindeydik. Hiç keyfimiz kalmamıştı 😔 Günler çok olaylara gebeydi...

Bu arada Şeker Bayramınız kutlu olsun. Sevgilerimle...

Ece Evren/İstanbul






15 yorum:

  1. Ne kadar düşüncesiz insanlar var ya. Hayvanlar bunlara niye batıyor bu kadar. Allah merhamet versin herkese.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Duygu, o günlerde çektiklerimiz hafızamızda tazeliğini koruyor ve artık bu konuda insanlara önyargılı bakar oldum. Tabii ki seven de çok. Hikâyemin devamında başımıza gelenleri anlatıyorum.
    Okuyup yorum yaptığın için teşekkürler canım. Şeker Bayramın kutlu olsun. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sizin de bayramınız mübarek olsun. :)
      Yazınızı takipte olacağım.

      Sil
  3. Bir süredir takip ediyorum komşularınız ile yaşadıklarınızı ve gerçekten akıl almaz seviyeye gelmiş... Ne kadar üzücü ve sinir bozucu bir durum.. Dikkat edin kendinize, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum, saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl, okuduğunuz ve yorum yaptığınız için çok teşekkürler. Ben de sizin bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.
      Ziyaretinize hemen geleceğim.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Evet Cem kardeşim. Zor günlerdi. İnsanın evinde huzursuz yaşaması çok zormuş :(

      Sil
  5. Çok güzel hikayele . Leyla ile Mecnuna gönderme de var:))
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bu yeni bir kitap mı,hayırlı olsun..Ve bayramınız da kutlu olsun efenim..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni gördüğüme çok memnun oldum kardeşim 🙂 ( emojini helâl et :)))
      Bu arada bir istimlak mevzusu vardı. O mesele halloldu mu?
      Ben de ailecek sizin bayramınızı kutlarım Ertuğrul 🙂

      Sil
  7. Merhaba Ece ablacığım🥰
    bu güzel seriyi kaçırmışım ben. Biz insanlar bu gezegenin patronu değil paydaşıyız. Bütün canlıların en az bizler kadar yaşamaya hakkı var bu dünyada. Farkındalık arttıran bu güzel paylaşımınız için size tebrik ederim🧿🧿. Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgi ve selamlarımla 😍🌺🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldin Yıldız kızım; bu gezegenin patronları değil paydaşıyız sözlerin benim içimi o kadar rahatlattı ki...
      Eskice bir hikâyem ama bugünlerde artan hayvan mezaliminden dolayı tekrar düzenleyip bloğumda yayınlamak ihtiyacı hissettim. Kendi cinsine bile zalimce davranan insanlardan ne beklenir ki?
      Ben de senin bayramını kutluyorum canım. Sevgiyle kucaklıyorum seni🥰

      Sil
  8. Ah, canımmmmm Ececiğim, anne kedinin yavruları tek tek camınızın kenarına taşımasında gözlerim doldu inan, benzerini yaşamıştık rahmetli annem hayattaydı, tekir bir anneydi ve o da penceremizin (giriş katıydı ev)kenarına atlayıp orada doğum yapmaya başlamıştı:( hiç unutmam Allah varsa eğer (yani ben dinlerde anlatılan gibi bir Allah'a inanmasam da) seni çok çok çok mutlu etsin canım, seni ve tüm aileni, buna kedilerin de dahil canım. Bu yazı dizini en baştan okumaya geleceğim. O kedicikler çoook şanslı senin gibi altın kalpli bir anneleri / koruyucuları var, hayvan düşmanlarını, o haneye tecavüz eden de Corona olup sürünerek gebersin diyorum.
    Sevgiyle kucakladım. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili kardeşim. Eğer inanmak istediğimiz doğrultuda adalet ve çekilenlerin mükâfatı olacaksa, onca canı yakılan insanların, şehitlerin ve yaşam standartları iyice düşürülmüş insanların mükafatlandırılması gerekir. Körü körüne inanmak olmaz.
      Allah ki, hâlâ ağzımdan düşürmüyorum, seni ve yakınlarını da sıhhat ve afiyetten ayırmasın sevgili kardeşim.
      Ben de seni sevgiyle kucaklıyor, anneciğine Allahtan rahmet diliyor ve bayramını yeniden kutluyorum.
      O komşularımla ilgili son ettiğin duaya aminnn diyorum. O alçaklar cezalarını bulurlar inşallah. Kendine iyi bak kardeşim. Bücürüğü de öp benim için :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la