Güzel Günler Göreceğiz...

 



Güzel Günler Göreceğiz...

Ama belli ki bu yolda ödeyeceğimiz birçok bedel var. 'Bitmedi gitti!' diyoruz epeyce ve sayısı yadsınmaz zamanlarca. Bitecek inanın... İnanırsak oldururuz. Böyle gelmiş böyle gider deyişini unutun. Hiçbir şey böyle gelip, böyle gitmemiş. Tekdüze bir şey olmaz. Mutlaka inip çıkan grafiği olacaktır.

Olanları unutabilir miyiz? Hayır unutamayız. Geç gerçekleştiğini düşündüğümüz adalet, bizim beklediğimiz ya da umduğumuz gibi değildir. Kayıplar birikir ve değer biçemeyeceğiniz geri dönüşleri olur. İnanmak oldurmaktır. Eğer her şeye rağmen içinizdeki sevgiyi ve umudu koruyabilmişseniz ancak, yaşam sizin için bütün acı şeylere rağmen katlanılabilir olur.

Geldik ve gidiyoruz. Tek gerçek mutlak bir gün yaşamın son bulacağı. Her an bir fırsat olarak değerlendirilmeli. Nasıl ki zaman ileri gidiyor bizim bunun tersine gitme lüksümüz yok.


Görüntü, sadece ruh içine girince canlanan ve şekillenen bir sanrıdan ibarettir.

Can çabalarken onun yaşlanmasına asla engel olamaz. Ruh ise yaşlanmaz. Sadece biz onu hırslarımızla hırpalarız. İhtiras, hırs ve güdülerinin esiri olan insanların erken yaşlanmaları bundandır. Hiç değmez. Bunu anladığında ise ne tecrübelerin ve ne de gençleşme çabalarının hiçbiri işe yaramaz.

22.01.22 Ece Evren


Gün Aydın

Hadi öyle olsun
Öyleymiş gibi yapalım
Senin canın sağ olsun
Hangi dünyaya
Hangi mutluluğa
Hangi önemsenip, değer verilmişliğe günaydın?
Kalıplaşmış sözlere açma gözünü
Kendi günün aydın diye
Kararttığın günlerime böyle seslenme
Zorla söyletme bunu
Gün koyu, gün ağdalı, gün çok zor artık
Riya bekleme benden...

Mordoğan'ın mor batan güneşi
İstanbul'un dertli bulutları
Gün aydın demek kolay oradan
Tokadını yemeden hayatın.
Haydi senin gün yolun aydın olsun
Hatta, sana uğurlar olsun...

Ece Evren 22.06.2019

Bu şiirimde olduğu gibi, hiçbir şey artık o günlerde düşündüğüm gibi değil. Öyle gelip öyle gitmemiş. Hayatın gerçeklerinden biri de değişimdir...

21 yorum:

  1. Gün aydın demek kolay oradan
    Tokadını yemeden hayatın.

    Ne anlamlı bir dize...
    Yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Geçen huzurevinde hiç beklemediğimiz bir konuk önce korona oldu ardından vefat etti.Neyse ki son günlerinde kızıyla iletişimini düzeltmelerine destek olmuş,yaş gününü ve yıl başını kutlamıştır.Tek tesellimiz,iyi anılarla yolcu etmemizdi.
    Hayatın ne olacağı gerçekten belli değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavrum dün vardık, bugün bu saate kadar da varız ama ya bir dakika veya kim bilir ne zamana kadar hayattayız? Hayıflanmak ancak yıpratıyor insanı. Bazı şeyleri istemesek de kabullenmek zorundayız.
      Allah rahmet eylesin o vefat edenimize. Ama senin kızıyla iletişim kurmasına vesile olman ve güzel günler geçirmeleri çok takdire şayan.
      Sevgilerimle canım.

      Sil
  3. Merhabalar.
    Düşünceler, beyinde nöropeptit üretimini tetiklermiş. Neşeli insan ile kederli insanın nöropeptitleri birbirinden farklıymış. İyi şeyler düşünürsek iyi nöropeptitler üretirmişiz. Bunlar kan yoluyla tüm vücuda yayılıp bağışıklık hücrelerini çalıştırırmış.. Bir tür enerji parçacığı gibi.

    İnsan vücudu bir gemi gibiymiş. Emirleri kaptan verip, makine dairesi de emirleri yerine getirirmiş. Bizde de kaptan beyinmiş. Bilinçaltı da makine dairesi. Telkin çok önemli. Oturup günde on kere bugün çok iyiyim şükür dersek; karaciğerimiz, dalağımız, akciğerimiz ona göre çalışırmış. Kaptan iyiyiz derse, beyin iyi endorfin salgılarmış..

    Konuyu sizin yazınıza ve şiirinize bağlamak için önce böyle bir giriş yaptım. Güzel günleri görecek olmamız aslında bir hakikat. O halde, bu hakikati neden görmezden gelelim. Bugüne kadar karamsar olduk, yeter artık! O halde, iyi şeyler düşünelim ve hayatı kendimize yaşanmaz kılmayalım, zehretmeyelim. Neden? Şu yalan dünyada zaten topu topu üç günlük ömrümüz var; onu da cehenneme çevirirsek, ahiretteki cehennemi kim yaşayacak?..
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Recep Bey, inanmak oldurmaktır en sevdiğim sözdür. Bazıları hep, böyle gelmiş, böyle gider derler. Ben aksi olduğunu anlatmak istedim. Üstelik iyi düşüncelerin vücut kimyasını nasıl iyi yönde etkilediğini siz anlatmışsınız. Herkes yapabilse vatanımıza iyi enerjiler yayar. inşallah iyiliğe, adaletli bir yaşama doğru adımlar atılır ve Allah bizlere de görmeyi nasip eder.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  4. gün aydınmış gibi yapmak yoruyor maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense hiç istemeden cevap verdiğim bir selamlaşmadır. Ben 'merhaba' ve 'selam'ı tercih ediyorum.

      Sil
  5. Sizdeki iyimserliğe hayranım. Ben artık ciddi manada ümidini yitirmiş bir birey olarak bakıyorum ülkenin gidişatına. Belki de şafağın sökme vaktidir, her şey bu yüzden bu kadar karanlıktır. Eğer bu karanlığın ardından da şafak sökmezse bin yıl geçse bir daha aydınlık günler falan görmeyiz.
    Sizdeki ümitten istiyorum biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bir Edip,
      Yaşın sanırım çok genç daha. Sizleri bu karamsarlık ortamına sokanları kınıyorum. Bizler ancak yaşımız sebebiyle bu kaos ortamına dayanabiliyoruz. Ama insanda umutsuzluktan başka bir duygu yaratmıyorlar. Aslında çok da iyimser sayılmam. İşte ben de iyi düşün diye kendime sürekli telkinde bulunuyorum.
      Vatanımda olanlardan dolayı şiir yazma zevkinden utanacak hale geldim. Yazamıyorum da... Ama ümit vermeye razıyım sana. Telepatiyle gönderiyorum:) Kabul et. Maneviyatım kuvvetlidir.
      Teşekkürler yorum için.
      Bir harf hatasından dolayı sildim önceki yorumu.

      Sil
  6. Gerçekten düşünmek zor, yargılamak ise çok kolaydır. Harika bir söz.

    YanıtlaSil
  7. Ece Abla'cığım,
    Hoş geldin! Yazılarınla tekrar buluşuyor olmak ne güzel.
    Sevgi ve umut. İkisi de birbirini tamamlayan önemli duygular.
    Ruhun yaşlanmıyor olmasıyla ilgili yazdıklarına katılıyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin kızım. Yazayım bari dedim. İnşallah devam ederim. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  8. Gün aydın mı gerçekten yoksa biz mi çok iyimseriz. Nasılsın diye sorulduğunda iyi olmasak da iyiyiz dedik hep. Peki, güzel günler görecek miyiz gerçekten yoksa bi umut mu bizi hayata bağlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezberlenmişçesine her gün söylenen ama şahsen benim zorlanarak cevapladığım bir söz.

      Sil
  9. İnşallah artıkgüzel günler yakındır 🙏💖

    YanıtlaSil
  10. İnsanı hayata bağlayan da umut değil mi, ki engelleri var gücüyle aşmaya çalışırız. "Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim, ha gayret" deriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ali, öyle demeliyiz. Gerçi depremden sonra modum çok düştü ama...

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la