Düşenin Hali...

Yaralanmak
Düşmek          
Düşenin Hali...


Merhaba bloğum, merhaba sevgili blogdaşlarım...

Uzunca bir süredir sizleri ihmal ettim. Tabii ki sebepsiz değildi.

Herhangi bir günün sabahına uyandığınızda o gün olacaklardan bihabersinizdir. 
Yaşarken dikkat bir yana, olacakları önceden kestirmek imkansızdır. Belki rüyanızda görseniz inanamayacağınız şeyler hazırlamıştır kader. İnanmak istemez, başınıza gelene kadar 
anlamazsınız. Ta ki olay gerçekleşene kadar. Aklınızın ucundan bile geçmeyen şeyleri yaşayabilirsiniz. Artık yapacak tek şey olayın tahribatlarını, geri dönüşü çok zor olsa da en aza indirgemek için harekete geçmektir. Bu uzun bir süreye ihtiyaç olan bir yaralanma olabilir. 


Hayatımın ikinci büyük kırık hadisesini yaşadım. Bir anlık boş bulunmam benim başıma bunu getirdi. İlk ameliyatımdan sonra yaşadığım zorlukları bana hatırlatan bir kırık olayıydı. 
Tabii ki hızlı hareket etmem buna nedendi. Ama olan olduğunda vakit çok geçti. Bugün itibarıyla tam bir ay oldu. Nasıl ayaklarım takıldı ve sağ tarafıma sertçe düştüm hala tam hatırlayamıyorum. 
Aslında sebepsiz değildi... Yerde, yardımcımız tarafından özensizce bırakılmış elektrik süpürgesinin hortum ve kordonu vardı. Ben ona takılmıştım. 

İlk kırığım otuz sene önce yaşadığım omuz başı kırığıydı. O da hızlı bir hareketim sonucu olmuştu.
Bunda da dikkatsizliğim söz konusuydu. Düştüğüm an pek anlayamadım, vücudumu dinledim. Fazla süre geçmeden sağ bacağımın üst kısmında yoğun bir sancı hissettim. Ev ahalisi başımdaydı. 
Kızım çabucak karar verdi ve kendimi ambülansta buldum. Birden fazla kırık olmaması tek tesellimdi. 

Derhal röntgen çekildi ve sağ bacağımın kalçaya bağlanan yeri kırılmıştı. Bu süreçte çektiğim acı anlatılır gibi değildi. Sonra yoğun tetkikler başladı ve ertesi günü ameliyata alındım. Üç buçuk saat sonra vücudumdaki ikinci çiviyle uyanmıştım. Narkozdan uyanırkenki saçmalamalarım kızım ve torunumu çok güldürmüştü. hem kusura bakma diyor, hem de kıkır kıkır gülüyorlardı. 
Bu tarafımı da daha önce sizlere yazdım mı bilmiyorum ama ben gerçekten şakalarına gülünen biriyim. 

Aslında mücadele yeni başlıyordu.
Bu kırığı hayatın bana bir ikazı olarak da düşündüm yatarken. Boş yere üzüntü yapmanın doğru bir şey olmadığını anladım en azından. Diyeceğim sokakta düşsem bu kadar üzülmezdim de, bunu evdeki bir ihmal yüzünden yaşamam beni gerçekten çok üzdü. Zira tek kendiniz çekmiyorsunuz, yakınlarınızı da yoruyorsunuz. Şimdi haftada üç gün fizik tedavi görmekteyim. Her halde söylenen; kırmak kolay ama tamir etmek çok güç ve bazen imkansızdır sözüne gel de inanma diyorum.

Ama gittikçe düzelmekteyim. Bacağım gittikçe açılıyor. En önemlisi de azim. Tüm olumlu ve olumsuz yönleriyle 2019 u ben ardımda bıraktım. 

Tam bir aydır sizlerden uzak kalmamın nedeni bu.

Yeniden merhaba diyor, 2020 nin herkese kutlu olmasını diliyorum. Hepinizin tüm tersliklerden uzak olmanızı da...
Kazasız belasız günlere inşallah. 
Sevgilerimle...

Ece Evren   17/01/2020   

37 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun Ece hanımcığım. Ev kazası deyip, geçmeyin. Küçümsenmeyecek kadar ciddi sayıda ev kazaları oluyor maalesef. Dikkat etmeye çalışıyoruz ama sizin de dediğiniz gibi aklımıza gelmeyen başımıza geliyor. Olacağın önüne geçilmiyor. Hiç kimse bile, isteye düşmez. En iyisi hayıflanmayı bırakıp, iyileşmeye çalışmak. Tez vakitte ayağa kalkarsınız inşallah. Yeni yılda size de sağlık ve mutluluklar dilerim. Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Rabia kardeşim. Çok teşekkür ederim. Ev kazası hiç hesaba katılmıyor ama her an başa gelebiliyor. Biraz yavaş olsa da düzeliyorum. Allah'a şükrediyorum ki başımı çarpmadım. Sevgiyle kucaklıyorum sizi :)

      Sil
    2. Ben de size yeni yılda sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim canım :)

      Sil
  2. "Görünmez kaza" dedikleri şey işte böle bişi..Bu tür talihsiz kazalar hemen herkesin başına gelir..Hani derler ya "Verecek sadakamız varmış!" diye,işte Allah daha beterinden saklamış..Size çok çok geçmiş olsun,Allah(cc) şifa eylesin..Ayrıca yeni yılınız da kutlu olsun...😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ertuğrul kardeşim. Gerçekten öyle. Daha kötü olabilirdi... Senin ve ailenin de yeni yılınız kutlu olsun :)

      Sil
  3. Görünür-görünmez kaza.. :/ geçmiş olsun canım, niye ses seda yok senden diye de düşünmüştüm şu son zamanlarda. Bir an önce klavye başına dön ve o komik esprilerinden yaz, biz de okuyup gülelim.. Lütfen :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kardeşim. Evet, son bir buçuk ay gündemimde kırık olayı vardı. Ardından fizik tedavi başladı. Kendime gelir gelmez bir öykü yazayım :)
      Çok teşekkür ederim. Sevgiler canım :)

      Sil
  4. Çok çok geçmiş olsun. En kısa sürede sağlığına kavuşmak dileğiyle. Yazılarını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Cem :) İlk fırsatta yazacağım.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun gerçekten zor bir dönem atlatmışınız, 2020 sağlık dolu geçsin :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim canım. Sizin de yeni yılınız güzel geçsin dilerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  7. Tekrar çok geçmiş olsun Ece ablacığım. Inşallah artık fit bir şekilde yılın geri kalanına devam edersiniz 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Derya'cığım. Az kaldı. Dilerim öyle olur...

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun,hepsi bizler için, gelir geçer, kalp kırıklarının yanında bunlar ne ki:) Yeter ki kalpler kırılmasın, üzüntüler olmasın ve umarım 2020 böyle bir yıl olur. Sağlık ve sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Duo Diyet, çok teşekkür ederim. Üç aydan sonra ancak düzgün adımlar atabiliyorum şükürler olsun.
      2020 kötü sürprizlerini bir yana bıraksa diye dua ediyoruz. Dilerim dünyaca atlatırız. Sevgilerimle :)

      Sil
  9. Hay Allah, çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun ece hanım Allah beterinden korusun kendinize dikkat edin sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim HürPost. Amin. Hepimize sağlıklı günler inşallah...

      Sil
  11. En son 2014 yılında geçirdiğim trafik kazasıyla birlikte defalarca kırık sıkıntısı yaşadım.Zordur kırık.Ameliyatı da zordur,ağrılar da fenadır.Çok çok geçmiş olsun ablacığım :)

    YanıtlaSil
  12. Sağ ol Yurdagül kızım. Üç ayda ancak düzelirmiş. Az kaldı Allah'ın izniyle. Sürekli fizik tedavi görüyorum. Bu da geçecek inşallah. Sevgilerimle kızım 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik tedavilerde de umarım fazla ağrın olmuyordur.Tez zamanda iyileşmeni diliyorum gönülden...

      Sil
  13. Başlarda kasılan kaslarım yüzünden bayağı sancılı oldu ama gittikçe açılmaya başladı canım. Teşekkürler ilgine kızım :)

    YanıtlaSil
  14. Ece'ciğim ben daha yeni gördüm (çünkü bloğuma daha bugün döndüm)
    Çok çok çok geçmişler olsun, düşmelerin çoğu evde oluyormuş inanır mısın? Ama şükür ameliyatın iyi geçmiş, şimdi nasılsın? İnşallah iyisindir. Bir daha böyle talihsiz kazalar yaşamaman dileğiyle çok sevgilerimi bıraktım canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kardeşim. Çok teşekkür ederim. Kırığın geçmesi ne uzun sürermiş meğerse. Aralık 17 de düşüp kalçamı kırdım. Ameliyat, fizik tedavi derken ancak ayakta durabiliyorum :(
      Ben de ancak bugün girdim bloğuma. Dönmene çok sevindim :) Senin paylaşımına şimdi bakacağım. Sevgiyle kucaklıyorum canım. Kendine iyi bak arkadaşım. Çok öptüm :)

      Sil
  15. Tatlı arkadaşım, nasılsın? hadi bir şeyler yaz bloğa :)) geçirdiğin evreyi anlat.

    YanıtlaSil
  16. Canım, bu yorumunu gözden kaçırmışım. Ancak bugün girebildim. İçimde en ufak bir kıpırdanma olsa yazacağım inan. Geçirdiğimiz bu dönemde işi zorlaştıran yetkililerin beyanları beni çıldırtıyor. Dilerim bütün bunlardan en kısa zamanda kurtulur ve selamete çıkarız. Biliyor musun kendimi gagası yapıştırılmış kuş gibi hissediyorum. Ağzımı açasım yok.
    Seni sevgiyle kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
  17. Güzel paylaşım olmuş arkadaşım saol

    YanıtlaSil
  18. İkinci yazınızı okuyorum ki artık bu sayfayı takip etmeliyim düğmesini arar oldum. Yeni bir günün sabah kahvaltısının diğer günlerden çok bir farkı olmayacağını düşündüğüm bir sabah, kahvaltı anında boğazıma bir ekmek parçası takıldı ve anladım, hayat saniyelerle dönüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza geç cevap vermemin duyarsızlıkla ilgisi olduğunu düşünmenizi istemem. hep aklımda idiniz. Öncelikle çok teşekkür ederim. Evet, düştüğüm anda yaşadığım travmayı anlatamam. Allah dilerim herkesi tüm belalardan korusun.

      Sil
  19. Geçte olsa geçmiş olsun demek istedim abla, çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim oğlum. Kimse yaşamasın dilerim.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la