BLOGGER MİMİ

BLOGGER MİMİ
BLOGGER MİMİ          

BLOGGER MİMİ

Sevgili kızım İnci mükemmel bir yıl sonu mimi hazırlamış. Ona teşekkür ediyoruz. İnci kızımın mim soru ve cevapları burada. Yıldız kızım da yapmış Onun mimi de burada . Sevgili Derya'nın mimini görünce haberim oldu. Onunki de burada

Sorular ve cevaplarım

1- Blog dünyasına nasıl adım attın ? Hadi anlat bize.

Daha önce buna benzer sorular oldu ama bu mim sayesinde bunu yeniden anlatmak doğrusu beni mutlu edecek. Sanırım yıllardan 2013 idi. İlk defa yazmaya başlamamıştım. Gençliğimden beri çeşitli konularda genellikle duygusal hikayeler ve şiirler yazardım. Epeydir bir roman hazırlığım vardı. Kitabım çıktıktan sonra, bir bayram ziyaretime gelen bankacı  akrabam, kızıma "yengeme bir blog açalım" diye öneride bulundu. İlkin biraz heyecanlandım. Başarıp başaramayacağımdan emin değildim zira. Onun gösterdiği yoldan gidip bir gmail adresi aldık. Ve o günlerde google+ açıktı. Bu sayede birçok blog tanıdım. Aralarına karışıp onlarla kaynaştım. En mutlu olduğum da dikkatleri çekmiş olmamdı. Çok sık yayın giriyor ve  çeşitli konularda sürekli  yazıyordum. Genellikle genç blogger arkadaşlarımın övgü dolu yorumları benim motivasyonumun yükselmesine vesile oluyordu. Yaşım ileriydi ama hiç zorlanmadım. Hepsine şefkatle yaklaştım. Onları görmesem ve tanımasam dahi çok sevdim. Herkes gibi bazı terslikler ve moral bozucu durumlar yaşasam da asla bloğumdan soğumadım, vazgeçmedim. 

2- Bloğunu kısaca tanıt desem  neler söylemek istersin ?

Bloğumun zengin içerikli bir blog olduğunu yazabilirim. Gerçek hayatımdan kesitlerin olduğu, bunun yanında benim kurgum olan hikayeler, çoğunlukla şiirlerim, manevi duygularımın dışavurumları, son zamanlarda şirlerimi seslendirdiğim şiir videolarım ve hayat görüşümü anlattığım yazılarım var. Bazı yazı ve hikayelerimi bölüm bölüm sunuyorum. Arkası yarın tarzında yazmanın heyecan yaratacağına inanıyorum. 

3- Yazarken olmazsa olmazların nelerdir?

Öncelikle yazının hakkını verebilmek için istek olmazsa olmazdır. Sakin bir ortam ikinci olmazsa olmazdır. Benim için ilk attığım başlık çok önemlidir. Ardından onun açılımı olan yazacaklarım aklıma akın ederler. O nedenle yazmak zaman yaratmaktır ve yapılanı vazife addedip önemsemektir. 

4- Ne sıklıkta yayın giriyorsun ?

Son altı ayı ayrı tutuyorum. Ondan önce iki-üç günde bir paylaşım yapardım. Ama sağlık sorunlarım ve bazı nedenlerle araları açılmaya başladı. Bu beni üzüyor. Yeni yazı da yazamıyorum son zamanlarda. Memleketimin gidişatı bende güven duygusu azalmasına neden oldu. Çok şeye saygımı yitirdim. Kafam olanlara itiraz eder ve tepki veremezken, ben başka şeyler düşünemiyorum. Vatanıma selamet ve halkımıza kolaylıklar diliyorum. 

5-Degistirebilme imkanın olsaydı  Blogger da neyi değiştirirdin ?

Kodlar ve benim ödümün koptuğu ayarlar... Hep yardım aldım. Bana anlatılsa da sanırım anlamam. Keşke daha kolay olsaydı...

6- Yazıların içinde en fayda sağlayan yazın ya da yazıların nelerdir ?

https://www.eceevren.com/2015/12/yasam-denen-mucize.html
https://www.eceevren.com/2015/12/sikayetname-1.html

7- Senin sevdiğin  blog türleri  hangileri  ?

Emek vermiş tüm blogları severim. Ayırım yapmak bana göre değil...

8- Blogunla ilgili içine sinmeyen yada değiştirmek istediğin  bir şeyler var mi?

Her şeyi içime sinerek yaptım. Son zamanlarda yazamadığım için kendime kızıyorum o kadar.

9- Blogunla ilgili hedefin  nedir  ?

Hedefime ulaştığımı düşünüyorum. 

Ece Evren/14.12.2019


29 yorum:

  1. Canım ablacığım büyük bir keyifle okudum yazınızı. Ancak küçük bir şeye dikkat çekmeme gerekiyor sanırım. Mimi başlatan ben değil İnci kızınız. Bağlantı adresini doğru göstermişsiniz ama. Kalplerimiz birlikte😍🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kızım :(( İyi ki yazdın. İnci kızımın kalbini kırmayalım ve gereken değişikliği hemen yapayım. Sanırım dikkatimden kaçmış. Yeniden çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle canım :)

      Sil
  2. İyi ki blog yazmaya başlamışsınız. Kaleminiz daim olsun.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ebemkuşağı, siz de iyi ki varsınız ve tanıştık. Çok teşekkür ediyorum size.
      Sevgilerimle :)

      Sil
  3. Ece Abla, iyi ki yazıyorsun ve yazılarını okuyorum böylelikle. :) İyi ki adım atmışsın blog dünyasına. Blogunu severek okuduğum bloglardansın. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de benim çok sevdiğim kızlarımdansın,
      Çok teşekkür ederim Tuğçe'm :)

      Sil
    2. Merhaba Ece Abla,
      Son yazdığım yazımda seni mimledim. :)

      Sil
  4. En çok şiirlerini ve samimi yorumlarını özlüyorum. Yazarken olmazsa olmazlarının aynısı bende de var. Yayın girmene engel olacak negatif durumların bir an önce ortadan kalkması dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileğine amin diyorum Duo Diyet :) Sanki o gri bulutlar üstümden kalkıyor. Bayağı niyetleniyorum. Hele şiirsiz bir hayat düşünemiyorum. Çok seviyorum şiir yazmayı. Beni düşündüğün için çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Ece ablacığım.. Seni blogumu açtığım zamandan beri takip ediyorum ve 2016 zamanlarını hatırlıyorum da.. Yazmaya ara verdiğim dönemde bile bana Akela kızım diye hitap edişini hiç unutmadım. Bence blogger'in en değerli blog sahiplerinden birisisin. Hatta abla gibi anne gibi bile diyebilirim. Acil şifalar diliyorum ayrıca. Ve mutlu günler tabi ki. Dilerim daha sık yazarsın ve bizde seni okumaya devam ederiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Akela'm. Bu sabahki yorumlar, hele senin yazdıkların beni çok duygulandırdı. Senin yerin apayrıdır bende. En yakın zamanda bloğunu ziyaret edeceğim kızım. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
  6. Mim yazılarını okumayı çok seviyorum, sizinkini de keyifle okudum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Ben de mimleri çok seviyorum:)

      Sil
  7. oleey maşallah maşallah daha uzun yıllar birlikte olalım kiii burdaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bizim İncimizsin. İyi ki varsın canım. Seni sevgiyle kucaklıyorum...

      Sil
  8. Bloğunu çok severek okuyorum Ece Abla şiirlerin çok güzeller. Bu güzel mim yazısı için emeğine sağlık :)
    Dilerim şiirlerin konusunda istediğin her şey olur.
    Sevgilerimle Ece Ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Atakan oğlum. Geç cevapladığım için üzgünüm. Nedeni son yazımda olacak. Dilerim senin de her girişimin başarılı olur oğlum. Gözlerinden sevgiyle öpüyorum :)

      Sil
  9. Yıllardır takip ettiğim ve anne değeri verdiğim Bloggerin bu harika mimini burada okumuş olduk. Çoğu bloggere verdiği yorumsal destekle daha keyifli yazmasını sağlayan kocaman yürekli Blogannesi diyebilirim. Sevgilerimle Ece anne keyifli mimler bol paylaşımlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar ne güzel sözler Ersin oğlum. Blogannenizin bacağı kırıldı, yazıları sekteye uğradı ama dönüyorum Allah'ın izniyle. Gözlerinden öperim oğlum. Sevgilerimle :)

      Sil
  10. Iyi ki blog açmış ve iyi ki tanışmışız. Kişisel, samimi yazılan bloglar favorim ☺️💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki Derya'cığım. Sahalardan uzak kaldım ama dönüyorum canım :)

      Sil
  11. İyi ki varsınız ve iyi ki sizin şiirlerinizi, sizin sesinizden dinliyoruz. Sizin yazılarınızı okuyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de iyi ki varsınız Beyaz Yakalı ve ben sizleri mecburen, bir vücut kırığı nedeniyle ihmal ettim :( Ama hepinizi okuyacağım. Selamlar ve sonsuz teşekkürler :)

      Sil
  12. Bu güzel mim yazısı için çok teşekkür ederim Ece Anne. Uzun zamandır blog aleminden uzak kaldım ve arkadaşlarımın çalışmalarına göz atma imkanım olmadı. Bundan böyle eskiden olduğu gibi aranızda olmayı istiyorum. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Fatih oğlum. Sorma, ben de epeydir yazamıyorum rahatsızlığım nedeniyle. Başlarız yazmaya. Canımız sağ olsun da 🙂 Sevgilerimle oğlum...

      Sil
  13. Beslenmekten sonraki öncelikli ihtiyaç okumak ise işi bir dengede tutmak adına yapılması gereken şey ise öğrenilenlerle kendinden zamana not düşmektir.
    Blogger çıktığı yıllarda yazmaya başladım. O zamanlar internet yeni yaygınlaşıyordu hatta duymuşluğum bile vardı. O zaman günlüklerimi deftere yazardım ve düşündüğümde günlüğü internete yazmak mantıksız gelmişti.
    Yazılan birşeyin internet ortamına atılması herkesin okumasına açılması mantıksız gelmişti. 2016 yılına kadar okumaya ve öğrendiklerimi aynı zamanda yazmaya devam ettim. Yazmadan okuyarak biriktirmenin bir anlamı olmaz.
    Daha sonra çalışmalar yaptığım bir alanı geliştirmek istedim ve bilgilerimi insanlarla paylaşmak istedim. Blog açmaya karar verdim ve alanda uzmanlaşmanın nasıl birşey olduğunu gördüm öğrendim. Bir doktorsanız dahi mutlaka deneyimlerinizi blog yazmalısınız ki doktorlar benzersiz deneyimlerinizi istediği zaman okuyabilsin.
    4 yılda 1000 üzerinde yazı yazdım. İçerik ürettim ve müthiş bir ilerleme kaydettim. Bir alanda çalışan birşeyler üreten insanların zamana damga vurması için yaşadıklarını öldürmemesi için mutlaka blog yazmasını tavsiye ederim.
    Öyle mükemmel olmasına hiç gerek yok düzenli olsun yeterlidir.
    Hayatınızda gelişim, değişim, ilerleme istiyorsanız blog yazın.
    Okula, üniversiteye, gitmeyin okuyun ve blog yazın.
    Daha büyük bir ilerleme kaydettiğinizi göreceksiniz.
    Herkese başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süredir bir rahatsızlığım nedeniyle bloğumdan uzak kaldım. O nedenle yorumlara ancak bugün cevap verebiliyorum.
      Bana yorum bıraktığınız için teşekkürler. Düşüncelerinize katılıyorum. Sizi tanımak için bloğunuzu ziyaret edeceğim.
      Huzurlu ve sağlıklı günler dileklerimle...

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la