20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü!..


Çocuk Hakları
Çocuk ve Sevgi     


Çocukluk. En savunmasız hal. Nakış gibi işlenmesi, bir gülüşünün mutlu edip; ağlamasının insanı  "Ne yapabilirim?" çaresizliğine düşüren o masum çocuklar. 
Hanginizden bahsetmeli ki? Mutlu bir yuvada özenilerek büyütülürken birden kaçırılanlarınızdan mı, sizi zevk aracı diye düşünebilen soysuzlardan mı? hatta etrafınızda hâlâ melekler dolaşırken size tecavüz ederek o iç organlarınızı parçalayacak kadar vahşileşmiş bir sapığın elinde anlayamadığınız acılarla çığlıklar atarak can vermenizden mi, aile içindeki kavgalarda arada kalıp üzüntüyle hayata başlamanız ve hayatı başarmamaya mahkum edimenizden mi, ananızı babanız öldürürken kurşunu ve kanı küçücük yaşınızda tanımanızdan mı, tiner içenlerinizden, ayakkabısı delik deşik burunları akarak okula gidip gelenlerinizden mi, küçük yaşta uygun olmayan işte çalıştırılanlarınızdan mı, dilenmek zorunda bırakılıp, hırsızlık yapmak öğretilenlerinizden mi, nadir de olsa sizi döven öğretmenlerinizden mi, anne babanızın bazen size işkence etmelerinden mi, yasak aşklarına kurban edecek kadar azmalarından mı, hangi bilmediğimiz daha çektiklerinizden mi, Afrika'da bir şeylere ihtiyacınız olduğunu anlayamadan açlıkla boğuşurken, çaresizce ağlamalarınızdan mı,  şişen karınlarınız ve hâlâ sizden nemalanmaya çalışan yüzsüz sineklerin tacizlerinden mi, ülkenizden kaçarken aileleriniz bir botta üst üste yığılmış halde derin sulara gömülüp küçük yaşlarınızda ölenlerinizden mi??? 

Afrika'da Açlık
Afrikalı Çocuk    
20 Kasım  Dünya Çocuk Hakları Günü!..

Hangisinden bahsedeyim ki? Siz en son yasaları sarstınız vatanımızda. Hiç hükmünüz kalmamış yavrularım. Ölmeniz yetmedi katı kalpleri yumuşatmaya. Kurban olmanız yetmedi doğru olanları uygulattırmaya. Siz dünyanın melekleri... Sizler için yapabildiğimiz tek şey, etrafımızda ve elimizin uzanabildiklerinizi koruyup kollamak. Siz telef olanlar... Sizin de etrafınızda birileri vardı, AMA YOKTULAR ASLINDA. Onlar yokluğu, görmemezliği seçtiler. Cehennemde rezervasyonları yapıldı onların. Ama ne çare ki siz yoksunuz artık  ya da  hayatta kalanlarınız bu acıyla yarım hayatlar yaşayacaksınız. Dünya, harcanacak kurbanlarla ve harcayacak canilerle dolu. Şu yazıyı yazdığım anda bile kim bilir hangi sapık tacize, tecavüze hazırlanıyor ama yardıma koşamıyoruz, yetişemiyoruz. Ben böyle bir dünyayı asla sevmiyorum. Çocuklara uzanan ellerin kırılmasını,  göz dikenlerin ise Allah'ın gazabına uğramalarını tüm yüreğimle diliyorum, iki çocuğunu kaybetmiş bir anne olarak yalvarıyorum Yaradanıma. 

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN, HAKLARINIZ EN AZINDAN BU GÜNDEN SONRA BAKİ OLSUN DİLERİM MELEKLER. HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUZ, BİZ İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMIŞLAR.

Ece Evren    20.11.2016

25 yorum:

  1. Merakla bekliyordum bu yazını. O kadar zor geliyor ki artık. İçimde onca birikene son damla oldu bu yazın. Ağlayarak okudum inan. Çok güzel anlatmışsın. Anne baba evladını büyütürken, düşüp dizini kanatsa üzülüyor. Hastalandığında, yavruma geleceğine bana gelsin, benim canım yansın diyor. Sonra... Gözünden sakındığın yavrunu bir uçkuruna sahip çıkamayan kansız taciz ediyor. Daha da gözü dönüyor tecavüz ediyor. Cahilliğine alkış tutulanlar, sapıkları ödüllendirir gibi yasalar çıkarıyor. Ya bu senin evladına yapılmış olsaydı? Ha bana dokunmayan yılan bin yaşasın, değil mi? O yılan bir gün seni de aynı şekilde zehirler inşallah. Gelecekten ümidi kestim artık.

    Güzel yüreğine, kalemine sağlık ablacığım :( ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknur kızım. Bu konudaki hassasiyetini biliyorum. Bir yazı okudum , bu günün Çocuk Hakları günü olduğunu bilmediğim için kendimden utandım. Ama asla unutmam artık. Ve inan klavyenin üstünde sabırsızdı parmaklarım, ağlayarak yazdım. Allah böylelerini layık oldukları şekilde dünyada cezalandırır dilerim. Dünya devletlerinin de bir başarısızlığıdır aynı zamanda çocukların aç, sefil olması ve denizlerde ölüp gitmeleri... Yorumun için çok teşekkür ederim yavrum.

      Sil
  2. Her satırının, her cümlenin altına imzamı atarım, gerçekten böyle canavarlarla aynı havayı solumak, onlarla aynı dünyada yaşamak istemiyorum ben de Ece'ciğim, yok olsunlar, Tanrı'nın gazabına uğrasınlar aminnn diyorum. Daha az önce de yavru bir kediye tecavüz ve akabinde ölmüş zavallım okudum çok kötüyüm...nasıl bir ülke olduk biz? :(((( Yeter delireceğiz biz iyiler...:(
    Kalemine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Müjde kardeşim. Çocukların yerine "Artık yeter!" diye çığlık atmak istiyorum. Kediye bile tecavüz, gördüm paramparça etmiş zavallı kediyi. Ne kadar iğrenç insanlar var. Nasıl bir ülke olduk ? anlatması anlamak kadar güç bir devlet oldurulduk. Hesap günü hepsini göreceğiz dilerim. Sağ ol kardeşim. İyi geceler dileklerimle.

      Sil
  3. Yüreğinize sağlık sevgili Ece. Duygulanarak, üzülerek okudum. Gerçekler can yakıyor.İnsan kılığına girmiş, maske takmış canavarlar hep vardılar, giderek çoğaldılar. Bazen organ mafyası olarak çocuk kaçırdılar, bazen yardım bahanesiyle yaklaştılar, yetkilerini kötüye kullandılar.Caydırıcı yasalar olmayınca giderek çoğaldılar.
    Çocukların haklarını koruyamadıkça geleceğimiz de karanlık ve umutsuz görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin son şiirinize bırakılmış bir yorum mail kutuma düştü. oradan öğrendim Makbule kardeşim. Hemen bloğuma koştum. O kadar üzülerek yazdım ki, yazı bittiğinde yaşlardan boğulacak gibiydim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Selam ve sevgilerimle .

      Sil
  4. Okurken yüreğim daglandi resmen. Dünya çocuklara uygun bir yer değil. Çocukların acilarinin son bulacağı ve tek mutlu olacaklari yer cennet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Cem. Onların layık oldukları tek yer Cennet. Haklısın. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. ah bizde çocuk hakları kadın hakları ve bir de insan hakları bir olabilseeeee yaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke o bilince sahip olabilseydik, aslında yaradılışımızda olup kaybetmeyi seçtiğimiz.

      Sil
  6. Çocukların günü çocukları yerlere duvarlara çarpmaktan aç kalmaktan da beter karaları alma isteğiyle yananların çoşkulu gününe döndü:((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncak oldular yani, eğlenceleri azaldı sapık düşüncelilerin :(((

      Sil
  7. Yüreğine sağlık Ece abla, okurken ağladım. Saçmalıklar içinde yaşıyoruz ve artık insanların genelinde kötülüğün ağır bastığına inanıyorum. Hep dua ediyorum. Allah tüm çocukları, tüm iyilikten korkmayanları, tüm sevgi dolu yürekleri korusun. Amin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Gökçe, ben de ağlayarak yazdım. Duana en içtenliğimle amin diyorum.

      Sil
  8. Ablacım yapacak yorum bile bulamıyorum. O güzel yüreğine sağlık.. Zaten fazla da yorum gerektirmiyor yazdıkların. Ne düşündüysek dile getirmişsin birer birer. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Elif, söyleyecekler belki az bile ama yapacaklarımız çok olmalı. Sevgiler kızım.

      Sil
  9. Keşke bu olaylar hiç yaşanmasa.. acı ama bunlar gerçek.. önüne geçilemiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstenmez ve önlem alınmazsa geçilmez tabii. O çocukların yanlarına önlerinde veya arkalarında mutlaka birileri vardı. Ama büyük ihtimalle onlar insan değildi.

      Sil
  10. Anlamı, sadece bu özel günde kalmasın dilerim.

    YanıtlaSil
  11. Ece Ablacığım yüreğine sağlık... Hepimizin tercümanı olmuşsun adeta. Ben artık diyecek söz bulamıyorum, kaç gündür açıp bir şeyler okumaya korkuyorum. İyice tiksindim insanlardan, bu zihniyeti savunuyorlar! Aklım almıyor abla :( Nasıl yaşayacağız, kendimizi, çocuklarımızı nasıl koruyacağız bilmiyorum. Ellerinden öpüyorum ablacığım <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin kötüsü de o. Toptan beyin travması mı geçirdiler, aynı yanlışta birleşmeleri, en nazik konuda yetkilerini kötüye kullanmalarını, sapıklara ceza yerine, mağdura ikinci bir ceza vermelerini. Kanunları ezip geçmelerini. Hiç bilemiyorum. Doğruyu düşünen azınlık olduk sanki. Gözlerinden öperim kızım. Sevgilerimle.

      Sil
  12. Maalesef, insan yaşam türleri arasında en vahşisi. Hayvanlar âleminin bir kuralı var. Ama insanlar âleminde aç gözlülük, haksızlık, çocukları-kadınları-yaşlıları darp etmek bolca var...

    Her zaman diyorum yine diyeceğim: Yetişkinleri eğitmek zor. Çocukken özellikle ilk okulda en az 3 yıl insanlara kendilerini, yaşamı, evreni tanıma dersleri verilmeli. Müzik, resim ve ruh-akıl-beden sağlığı konuları çocuk yaşlarda insanın aklına işlenmeli.

    YanıtlaSil
  13. Haklısın Mustafa. Ağaç yaşken...Sağol yorumun için.

    YanıtlaSil
  14. Çok üzücü bu anlamda medeniyeti bir türlü yakalayamadik. Insanin isyan edesi geliyor çocuklarin yasadigi kötülüklere.

    YanıtlaSil
  15. Maalesef Derya, hiç ummadık zamanda ummadık birileri bile olabiliyor.Dikkat etmekten başka çare yok. Yasaları hiçe sayıyorlar zaten :((

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la