Dünya Alarm mı Veriyor?

100 yılın Depremi, Kasırgalar, Güneş'teki Patlama
Depremde kaydedilen ışıklar     

Dünya Alarm mı Veriyor?

Güneş'te 20 dünya büyüklüğünde patlama
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yılbaşı gecesi Güneş’te kopan dev fırtınanın videosunu yayımladı. Gök bilimciler, Güneş’ten saçılan kozmik bulutun, 20 Dünya’yı içine alacak kadar büyük olduğunu belirtti.

Son günlerde kasırga, deprem ve ardından beklenen tsunami ve Güneş’teki büyük patlama ister istemez hiç de iyi şeyler düşündürmüyor. Üstelik normal olan büyük Güneş tutulmasının bu felaketlerle aynı zaman diliminde olması, bunların üst üste gelmesi aralarında bağlantı mı var diye düşündürüyor. Bilimi bilim sahiplerine bırakalım. Ama değerli Mustafa Sönmez kardeşimden bilgileri çerçevesinde tüm bunlar için ne düşündüğünü içeren bir yazı hazırlamasını isteyeceğim. Dünya’nın eksenini kaydıran bu deprem; ardından karşı hareketlerle devam edip insanlığı korkulara mı salacak?



Nasıl yaratıklarız değil mi? Bu afetler olduğunda kendimizi bir fare gibi hissederiz ama bitmeye görsün, cüsselerimiz irileşir birden ve bıraktığımız yerden perde açılır ve oyunlara devam ederiz. Deprem kadar yıkıcı, sel kadar boğucu ve bu afetler kadar acımasız oluveririz. Bizler de kör, sağır ve dilsiz olma mecburiyetimize döneriz. Anlayamıyorum bu  gidişatı… Anlayan var mı ki?

Dün arkadaşımın face sayfasında bir resim ve üstündeki yazı dikkatimi çekmekle kalmadı, beni tiksindirdi. Bu nasıl bir kafa ile yapılmış yayındır ve buna gülenler, altındaki yorumlar, şakşaklar insanlığın kaybının ispatı bence. Alta resmi geçeceğim, siz ne düşünürsünüz bilemem ama ben içinde günahsız hayvanların adının geçmesine ve benim için hiç değeri olmayan bu zihniyete yazıklar olsun diyorum. Mizah yeteneğinizi yararımıza olacak mesajlarda kullanın bence.



'Depremde kaydedilen ışıklar' görseli alıntıdır. http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-meksika-da-8-dunya-2515617/ 

Ayrıca İzmir'in kurtuluşunu kutluyorum. Sevgilerimle. 

   EceEvren                             09.09.2017















20 yorum:

  1. Ilginc ve ilgi cekici bir yazı..

    Arakan da unutmamak lazım..

    Amerika da 5 milyon insan kasirgadan tahliye ediliyor..

    Hayir olsun sonumuz..

    Ece ablacim yaziyi okurken mobilde gözüm çok yoruluyor bilmem diğer arkadaşlar da yoruluyor olabilir. Arka plan rengi ile yazi rengi cok ayni oluyor insani yoruyor. Bi haber vereyim dedim.

    Eline sağlık ablacim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Murat, Arakan için karalar bağladım. Tabii o da var zulümlerin içinde. Amin yavrum, sonumuz hayırlı olsun.
    Bloğumu düzenleyen kardeşime söyleyeyim. Bir şekilde halledelim. Sağ ol Murat oğlum.

    YanıtlaSil
  3. Her şeyiyle zengin ve güzel bir yazıydı. Dünyadan umutlar çoktan kesilmiş olacak ki Satürn'ün su ve atmosferi olan iki uydusuna göz dikmiş yeni bir dünya aramakta olanlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemin kardeşim. Bence de sanki oraları garantiye almış gibi ve benden sonrası tufan düşüncesindeler mi ne?

      Sil
  4. İnsanlar nelere güleceğini şaşırmış. Ahir zaman işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Tuğçe, daha neler var da, hayvanlar denince inceden bir sızı kaplıyor her yerimi. Teşekkürler canım.

      Sil
  5. Dünya'nın son kullanma tarihi yaklaşıyor bence de, bu konuya dikkat çekici güzel bir yazı olmuş elinize sağlık ablacım.

    Son rakı ve balık fotoğrafına değinmek gerekirse, zihniyetleri körelmiş ve bazı özenti haline gelen şeylerle kendini avutmak isteyen bir zihniyetin ürünü diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkarım öyle ama sizler inşallah çok zarar görmezsiniz Mücahit oğlum. İnan sadece çocukları ve gençleri düşünerek yazıyorum bunu.
      Hayvanlarla dalga geçenler için diyecek çok söz yok.
      Yorum için teşekkürler oğlum.

      Sil
  6. Gerçekten çok ilginç... İnsan sonunu düşünmeden edemiyor böyle haberleri duydukça. Kaleminize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık açık bağırıyor neredeyse yavrum. Allah sizleri korusun. Hadi biz belli bir yaşa geldik artık.
      Yorum için teşekkürler Elif.

      Sil
  7. ilk yazıyı okuyunca aklıma nedense "2012" ve "yarından sonra" filmleri geldi..bu filmlerde de dünyanın sonunun geldiğini ve insanlığın kurtuluş çareleri aradığını gösteren sahnelerle doluydu..gerçekte ise insanlık gerçekten de dünyanın sonu geldiğinde kurtuluş çaresini bulabilecek mi acaba,çok merak ediyorum? am ne yalan sölim hiç umudum yok gibi.. :( resimle ilgili düşüncenize de aynen katılıyorum..insanlık bitmiş artık,çok yazık.. :( ilginç ve önemli bir yazıydı,elinize sağlık.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Ertuğrul. Bu yaşıma kadar dünyadan, vatanımdan bu kadar umudumu kesmemiştim inan. Teşekkürler.

      Sil
  8. Çok haklısın ablacığım, son Meksika depremindeki ışıkları Sözcü'de görünce dehşete kapılmıştım:( Hiç unutmuyorum, 17 Ağustos depreminden sadece bir hafta sonra, babam hastalandığı için mecburen İstanbul'a gitmiştik, o zaman henüz evimiz satılmamıştı, duruyordu. Üsküdar'dayız öğleden sonra oturuyorum, o zaman Bücürük yok tabii...Prenses'im var. Aniden hani evde kapı - balkon kapısı açılır cereyan yapar, evin içinde o cereyanı, havayı hissedersin böyle rüzgar üfürür, tüm vücuduna değer sanki...aynen öyle oldu. Ben de "Aaa hangi pencere açık? Neresi açık?" derken baktım avize sallanıyor ve hiçbir pencere açık değil, balkon açık değil her yer kapalı. !!! O rüzgar dediğim meğer -bilimsel olarak mutlaka açıklaması vardır, deprem rüzgarı mı diyeyim, öyle bir şeymiş inan böyle aynen şiddetli bir rüzgar oldu evin içinde. Ve hala deprem fobim var o yüzden korkarım. Sonra baktım kitaplığın camları zıngır zıngır zıngırdıyor deprem oluyor anladım tabii.

    Ben diyorum ki, insanlara özellikle çocuklara, bebeklere, kedi, köpek, at, eşek, hatta ormanlara , tüm hayvanlara yapılan zulümler büyük bir 'ah' yaratıyor, o da bir enerji bence, ve çıkıyor. Bugün Ankara ODTÜ ormanınında ağaç katliamı başlatmış akp. :( bunların ahı tutsun ama masumlardan değil yapanlardan çıksın dilerim.
    Eline sağlık ablacığım, sevgiler. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek 99 depreminde İstanbul'daydın Müjde'm. O neydi öyle hakikaten. Sanki beton bir kutunun içinde bir o yana bir bu yana savrulduk. Çok uzun süre sokaklarda yattık.

      Ankara'da kesim var yine demek. Asabım bozuluyor diye iki gündür televizyona bakmıyordum. Cellat bunlar. Dilerim aynı sona uğrarlar. Sevgilerimle canım.

      Sil
  9. Ay, unuttum o fıkraya fıkra bile diyemiyorum son derece geri zekalı biri, malum yerinden - çok affedersin- uydurmuş. Belki de laik kesimi kötülemek için, özellikle bir aktrol ya da yobaz yapmıştır o da olabilir. Böyle komplolar çok yapıyorlar.:)))Laik biri böyle kötü bir espri pek yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle biridir. Balığı konuşturuyor utanmadan. Her şeyi dener bunlar, faaliyetlerinde atlama ya da hiç boş yok. Hepsi aynı kafada olduğu için olmalı..

      Sil
  10. Duyarlılığın beni çok etkiliyor Ece Ablacım. 'Bir tek benimle mi düzelecek dünya' dediğimiz her saniye dünya daha da kötü bir yer oluyor. Mustafa Sönmez'den böyle bir paylaşımı okumak çok faydalı olacaktır. Umarım kabul eder. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyarlılığım aslında beni okuyan siz değerli yavrularımı yoruyor biliyorum. İnşallah okuması gerekenler de okur da işe yarar canım. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine nevi şahsına münhasır değerli kardeşimden konsantre bir yorum. Ama senin yazdıklarına ve bakış açına gerçekten ihtiyaç var Mustafa. Teşekkürler ve sevgiler kardeşime.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la