Güneşe Hazır Değilim... 3.Bölüm


Aile Bebek
Bebek  
Güneşe Hazır Değilim... 

İyi ki Doğdun Yağmur

Her gün ve geceleri eve misafirler geliyor. Ne kadar çok akrabamız varmış bizim... Hiç uyuyamıyorum, ikide bir beni alıp onların yanına götürüyor babaanne, bari salondaki koltuğa yatırsın. Babamın arkadaşları da geliyor geceleri. Hep seviyorlar beni. Bir şeyler takıyorlar sağıma soluma. Babaanne alıyor onları bir yere koyuyor. Ne zaman yalnız kalırız ki biz? Annem, babam ve ben, sadece üçümüz olalım hep. 

Annem babaanneye “Kusura bakmayın.” dedi elini öptü dün gece. Babaanne “Kötülüğün için mi söyledik kızım?” dedi. Anladım ben, annem yine kızdı içinden.

Bugün yine geldi yaşlı teyzeler.  Bir tane çocuk vardı, elini hep gözüme değdirdi, çok korktum ben. Annem içerdeyken babaanne onlara fısıltıyla bir şeyler söyledi. Onlar “Aaaaa “ dediler. Beni doğduğumda ilk defa kucağına alan anneanne burada olsaydı keşke, annemi korurdu o, beni de korurdu. 

Yarın oldu, beni hepsi bir yere götürdüler, koluma bir şey batırdılar. Dünyaya geldiğimden beri annemle babamdan başka hiçbir şey hoşuma gitmedi. Aşıymış o, konuşurlarken duydum. Ben çok ağladım. Annem hep sarılıp öptü beni. Artık ben emzik emiyorum biliyor musunuz? Alıştım işte… Ağlayınca ağzıma veriyorlar hemen. Sanki ağlamayacağım. Kandırıyorum onları, biraz sonra emziği fırlatıp yine ağlıyorum. “Yaramaz kızım benim “diyor babam. Çok hoşuma gidiyor. “Mavişim” diyor bana. Neden acaba?
Babam sabahları erken kalkıyor ve yatağımın yanında, başından aşağı bir şey sıkıyor. Çok kötü kokuyor, ben nefes alamıyorum o zaman. Annem bir şey diyemiyor babama. Ben konuşamıyorum ki… Öksürüyorum sadece. Annem, babam odadan çıkınca hemen camları açıyor. Rahatlıyorum biraz.

Bize bu günlerde bir kadınla oğlu geliyor, hastaneye gelmişti o kadın kocasıyla. Amcammış o adam, o da çok gülüyor, sinir oluyorum. İşte o kadınla babaanne de fısıltıyla konuşup sonra hep gülüyorlar. Babaanne onlara çok iyi davranıyor. O erkek çocuk bana hiç rahat vermiyor, üstüme abanıyor, ağlıyorum, anlamıyorlar. Kadın babaanneye “Hiç ona benzemiyor “dedi, güldüler yine. Annem geldi işte, beni kucağına alır şimdi. Konuşamazlar öyle. Annem de oturdu. Babaanne biraz sonra” Sen çocukluğunda iyi beslenememişsin “ dedi, annem de ona öyle baktı kaldı. Bir yandan beni sıkıca kucaklayıp öptü. O çocuk yaklaşamaz bana artık. 

Onlar her gün geldiler bize. Annem babama “Artık sıkıldım” dedi bu gece. Babam da “İdare ediver artık “dedi. Aslında ben bu gelen kadının sesini tanıyordum. Ben annemin karnındayken hep gelirlerdi. Annem kendi kendine konuşuyor derdim bazen. Hep telefon açar saatlerce konuşurmuş bu teyze annemle. Anneanne söylemişti sonra. “Ne konuşuyor seninle bu kadar, ulaşamıyorum sana, babana bir şey olsa ben kimden bir şey isterim?  demişti.

Biliyor musunuz bugün anneanne geldi, o kadar sevindim ki Beni öptü, öptü, ona "Dede nerede?" demek isterdim. Anneme yatak odamızda bir şeyler anlattı. Dedem çok hastaymış. Anneanne çok kalamadan gidecekmiş. Gidene kadar beni kucağından bırakmadı. Ona hep güldüm. Babaanne ona dedeyi sordu. Konuştular biraz. Anneanne giderken ağladım ben...  

Ben büyüyorum galiba. Annemin sütü bitti. Mama veriyorlar artık hep. Yıkanmayı hiç sevmiyorum, nefes alamıyorum, çok ağlıyorum. Ne zormuş bebek olmak… Annem beni seve seve giydiriyor sonra. “Güzel kızım” diyor, ona gülüyorum çok seviniyor. Haaa, artık melekleri görmüyorum. Yeni doğduğumda hep görüyordum. Artık gittiler, onlar çok güzellerdi. Bizi koruyorlardı.

Ben dört aylık olmuşum. Bu sabah babaanne birdenbire “ Artık başının çaresine bakacaksın kızım” dedi. Annem ağlamaya başladı. “Ben size zaten söyledim anne, ben bakabilirim kızıma “ dedi. 
Akşam oldu, annem hâlâ üzgündü. Babam geldi, tam yemek yerlerken “Biz artık evimize gidelim oğlum “ dedi babaanne, “Kalın, neden gidiyorsunuz ki?”dedi babam. “Yağmur ele geldi artık, biz de dinlenelim.” dedi babaanne, adım Yağmur’muş… Ondan mı çok ağlıyordum ki ben?

Görüşürüz. Daha anlatacaklarım bitmedi.

Ece Evren/İstanbul     30/12/2017 

22 yorum:

  1. Bebeğin gözünden hikaye çok güzel gidiyor. Bebeğin gözünden olayların bakabilmek de ayrı bir yetenek olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlandığımı söyleyemem Arif, ben genç kızken; diyelim abim bir kıza aşık oldu, onun yerine mektup yazardım. Hatta evlenmeden eşime yazdığım mektuplar o kadar uzun olurdu ki, seviyordum yazmayı. Eşim yaşarken ve biz daha gençken, bir kıskançlık anında yırtmıştım onları, sonra çok üzüldüm. Şimdiki tecrübemle onları incelemek isterdim.
      Burada ise birebir yaşandığına şahit olduğum olaylardan giderek, izlenimlerimi bebeğin hislerinden aktarmaya çalışıyorum. Sevindim beğenmene, çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bundan sonra Yağmur'un anlatacaklarını merakla bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seriyi çabuk yazıyorum, teşekkürler canım.

      Sil
  3. Çok güzel Ece ablacım yine... İyi seneler diliyorum sana hemde kocaman sevgiler ile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, çok teşekkür ederim. Ben de senin yeni yılını kutlar, sevgiyle gözlerinden öperim, düşünceli yavrum.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Ben büyük bir kısmında indirimden faydalandım. Pahasız bir şey var mı oğlum? 😂

      Sil
    2. Ah ne kadar haklısınız:).

      Sil
  5. Aa! gene babaanne! babaanneden kurtuluş yok galiba..😀 aslında babanneler ve ananeler huysuz da olsalar yerleri dolduralamaz ama işte bazen böle üzebiliyorlar insanı..🙂 isminin yağmur olması ile çok ağlaması arasında bir bağlantı olabilir mi acaba? çok mistik bi durum..🤔 emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul, en güzel ve beni tatmin eden yorumları sen bırakıyorsun. Aslında birbirimizi yaptığımız yorumlarla da tanıma imkânımız var, tümden çözemesek bile... Babaanne, anneanne ve dedeleri aslında bir kenara koyup, şu üç garibanı bırakıp, bir rahat ettirseydik... İlk çocuklarıydı, böyle saçma sapan kaprislerin ortasında bırakmak hiç hoş değildi. İşte, hayatı evlenene kadar zor geçmiş genç kadının sütü kesiliverdi, bu günah değil de nedir? İsmi Yağmur değil, andırıyor ama bazen yağmurdan yapraklar ıslanır ya... Fazla tüyo veremem, evdeki yerim sarsılır 😀😀😀 Ama çok akıllı o. Bakalım neler anlatacak bize? Teşekkürler kardeşim. Eline sağlık yorum için.

      Sil
  6. Çocuk gözünden çok ilginç gerçekten.İyi ayrıntılar yakalıyorsun.Büyük maharet.Zevkle okuyorum.Bakalım nolcak :)

    YanıtlaSil
  7. Senden bunu duymak çok güzel canım, teşekkürler, gözlerinden öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. çocuklarn adını yağmur koymayalım o zaman ağlamasınlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Meltem. İsimlerin insan hayatında büyük etkileri olduğunu okumuştum. Mesela benim iki adım, bir soyadım var. Numeroloji falan, bunların üstünde çok çalışanlar ve bayağı inandırıcı açıklamaları var. Bu çocuğun ismi Yağmur değil ama gerçekten çok ağlardı. Daha açık yazamıyorum canım. Teşekkürler, sevgiler ve iyi seneler Meltem'ciğim.

      Sil
    2. evet biliyorum ismin etkisini, bizim oralarda bakarla hep bu isim uygun mu diye

      Sil
  9. Bekliyorum yağmurun gözünden nasıl ne şekilde olur. Bakalım gidecekler mi babaanne dede

    YanıtlaSil
  10. Gittiler bile Mayıs'ım. En çok da kendileri rahat edemediler.

    YanıtlaSil
  11. Yüzümde tebessümle okudum yine bu bölümü. Bebeğin ağzından böyle böyle masum masum, okuması da hayal etmesi de çok güzel olmuş. Şimdi bir sonraki bölüme geçiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Aktarmaya çalışıyorum, beğenmen mutlu etti... Yüzünden gülümseme eksik olmasın canım.

      Sil
  12. Yağmur ne kadar güzel bir isim, bakalım bahtı nasıl olacak? Eline sağlık ablacığım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilerde nasıl değişik isimler koyuyorlar hele Müjde'm. Ben ismim için anneme derdim, neden böyle koydunuz diye. Annem "Olur mu, ismin güzel" diyordu. Aslında bu yaşıma yakışıyor, severim adımı. Senin adın çok güzel canım. Nurlar içinde yatsınlar hepsi. Sevgiler kardeşime...

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la