Yazamıyorum...

Yazmak       


Yazamıyorum...

Kaçarken görüyorum kelimeleri
Tanımaz gibiler birbirlerini
Tamamlanamaz dizeler oluyorlar
Yarım kalmış ifadeler
Öksüz cümleler doluyor sayfalarıma...

Görüyor ve tanıyorum onları
Nasıl da saklanıyorlar...
Hayatımdan gitsinler istemiyorum
Ancak yarenlik etsinler bana

Mutsuzluk girdabından 
Çıkartsınlar istiyorum
Ya beraber çırpınalım
Ya da şiirlerde yaşayalım

Anlatamıyorum düşündüklerimi
Belki de aklım kabul etmiyor
Çılgın ve tutkulu duygularıma
Kalemimin vicdanı galip geliyor...

Çaresizlik çöküyor birden
Yazamıyorum...

Ece Evren

51 yorum:

  1. EMEĞİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK SEVGİLER SAYGILAR KRALIÇE ABLAM D.U

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Duycan kardeşim.Benden de sevgiler, saygılar...

      Sil
  2. Yazamıyorum derken alasını yazıyorsunuz Ece hanım. Yüreğinize, kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Rabia kardeşim. Çok mutlu oldum yorumuna. Teşekkürler ve sevgilerimle ;)

      Sil
  3. 1 kilo demir mi, 1 gram altın mı? Senin cümlelerin onlar, az da olsa altın değerinde...Çağlayan gibi akmasan da, yağmur gibi damla...

    YanıtlaSil
  4. Kaleminize yüreğinize sağlık... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  5. Güzel dizeler için yüreğine kalemine saglik

    YanıtlaSil
  6. Duygulari bazen söze, bazen de kagida aktarabilmek zor gelir. Yazabildigimiz anlar ne mutlu anlardir bizi rahatlatan 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Derya'cığım. Esinlerim şu sıralar direniyorlar. Onları zorlamıyor ve sabırla bekliyorum canım. Teşekkürler 😊

      Sil
  7. şiir dediğin işte böyle olmalı,yazamıyorum derken çok iyi yazmışsınız valla..😁 çok beğendim elinize emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  8. Sağ ol Ertuğrul. Susmanın çok şey ifade etmesi gibi oldu bu sanki😊

    YanıtlaSil
  9. Tekrar bloğunuzda olmak ne güzel. Ben de İnstagrama başlayınca bloğumu istemeden çok ihmal ettim. Dönünce kendimi nasıl da yabancı hissettim. ıssız bir dünyada yapayalnız kalmış gibi. İnanın hemen tekrar uzaklaşmak istedim. Birkaç küçük girişim beni tekrar kendime getirdi. Yeniden yuvaya döndüm adeta.
    Hepimiz zaman zaman bu sıkıntıyı bir başka biçimde yaşıyoruz. Bunu lütfen içinizde ve kafanızda sıkıntı yumakları haline dönüştürmeyin. Asıl beyin ve yürek önemli. Bazen bir süre mola vermek de çok iyi geliyor insana. Bir acı, bir kayıp ya da ağır bir hastalık , bir ölüm sonrası da bu çaresizlik girdabına yakalanıyoruz.
    Öyle zamanlarda uzun yazmak değil de kısa notlar almak, taslaklar oluşturmak iyi geliyor insana. "Yazamıyorum" dediğiniz anda bile ne güzel yazmışsınız. Kutlarım.
    "Öksüz cümleler doluyor sayfalarıma."
    "Çılgın ve tutkulu duygularıma kalemimin vicdanı galip gelmiyor." Bu iki cümle sizin cümleleriniz. Yazabilen insan ancak bu cümleleri kurar diye düşünüyorum.

    Yüreğinize, emeğinize, gözlerinize sağlık.
    Yazılarınızı ben merakla bekliyor olacağım.
    Sevgiyle- dostça...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Makbule kardeşim. Bilgisayara ancak geceleri giriyorum. Yeni gördüm detaylı yorumunuzu.Çok teşekkür ediyorum. Şiirde aslında gerçek duygularımı işledim. İnsanın ruh hali yazmaya her zaman müsait olmayabiliyor. Sanki kendimi kamçılamak için yazdım bu şiiri. Çalışmalarımdan çok kitap okumaya vakit ayırıyorum. Tabii ilgi duyduğum konularda ve olmazsa olmaz klasikler. Aslında biraz geç kaldım yaşamın gailelerinden ama şükürler olsun ki böyle güzel bir uğraş edindim. Siz de yavaş yavaş daha çok vakit geçirirsiniz dilerim bloğunuzda. Orası bizim için çok değerli. Giremeyince öksüz bırakıyor gibi hissediyorum. Bir hikaye var yeni yeni oluşmaya başladı aklımda. Bakalım devamını getirebilecek miyim?
      Yeniden görüşmek dileğiyle sevgilerimle kardeşim :)

      Sil
  10. Keşke sizin kadar yazamadaydım Ece hanım 👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum RenkliBlogSayfam. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  11. Bu aralar bende tıkandım. Yazamıyorum senin gibi.

    YanıtlaSil
  12. Başlık Yazamıyorum .... Aldatmış çoğunu, oysa şiir hakikat... çok manalı ve duygusal bir şiir okudum, Sevgili Ece anne teşekkür ediyorum farklı şiirlerde görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba oğlum. Manalı bir başlık diyebiliriz, sana katılıyorum.Kendimi şiirde geliştirmek baş amaçlarımdan biri. Yorumuna çok memnun oldum. Teşekkürler oğlum. Sevgilerimle :)

      Sil
  13. Senin radarlı gözünden kaçabilir mi hiç, o saklanmaya çalışan kelimeler? :) Hiç sanmam, kollarından tutup dize dize oturtursun işte onları böyle.. Eline sağlık canım :)) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Radarlı göz... Çok tatlısın arkadaşım. Arada bir yakalanıyorlar, kaçtıklarını sanıyor onlar :)) Sevgiyle kucaklıyorum canım 😊

      Sil
  14. Şiirlerde yaşayalım, kalemine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, çok teşekkürler ve sevgiler :)

      Sil
  15. Analatabildiğimiz, yazabildiğimiz şeyler var, anlatamadığımız, yazamadığımız şeyler var Ece'ciğim, her şey herkese anlatılmıyor insan çekiniyor ya yanlış anlaşılırsak, ya tam tersi anlaşılırsak ya bambaşka yorumlarlarsa diye....ama sen çok güzel şiir yazıyorsun bu bir gerçek, eline sağlık. Sevgilerimle kucakladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Müjde'm. Beni o kadar hem sevindirip, hem de teşvik ediyorsun ki, çok teşekkür ederim canım. Ne olur devam et Karpuz Apartmanı'na. Zira senin güldürme ustalığın çok fazla. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

      Sil
  16. başlık yazamıyorum olsa da çok harika yazmışsınız vallahi kaleminize yüreğinize sağlık canım....sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım :) Sevgiler sana...

      Sil
  17. Yazmak biraz zordur Ece, duygu taşması gerekir. Benim blogdaki şiirlere de bir göz at istersen tarzımız çok benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ziyaretin çok sevindirdi. Hemen takibe alacağım. Sevgilerimle :)

      Sil
  18. Ece Teyzem, yazamıyorum deyip de yazmak büyük bir ustalık ister. Yazma işlemini rahat ve huzurlu bir ortamda yazmak akıcılığı sağlıyor. Yaşamamızda böyle ortamları bulmak gerçekten çok zor. Elimizden geldiği kadar yazmak gerekiyor. Eğer bıraktığımızda yazma konusunda daha isteksiz oluyorsunuz. Ben bir kaç kere bunları yaşadım. Umarım her zaman yazma isteğiniz canlı ve tutkulu devam eder.
    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili oğlum. Ziyaretine çok sevindim. Usta değilim daha :) Çalışmam lazım... Çok teşekkürler. Sevgiyle gözlerinden öpüyorum oğlum :)

      Sil
  19. Merhabalar.
    İnsanın içinden geldiği gibi duygu ve hislerini, "yürekten kaleme" hesabı dizelere aktaramıyor. Sizin de bahsettiğiniz gibi o çok tanıdık ve bildik kelimeler bir türlü bir araya gelmek istemiyorlar. Mıknatısın ters kutupları gibi adeta birbirlerini itiyorlar. Bu aralar ben de kelimelerle barışık değilim. Bir araya gelmeseler de tek başlarına bizlere yarenlik etsinler diyoruz ama, ona bile yanaşmıyorlar. O zaman kelimelerin yerlerini başka şeyler dolduruyor. İşte onlar insanın içini kemiriyor, nefes almamızı güçleştiriyor ve bizlere adeta hayat hakkı tanımıyorlar. Eli kalem tutup da yazamayan insanın halet-i ruhiyesini az çok anlayabiliyorum. Bu sıkıntı bende de yıllardır var. Ben de yıllardır yazamıyorum. İki kelimeyi bir araya getirebildiğim vaki değildir. Kaç kez denedim, her seferinde deniyorum, ama olmayınca olmuyor. Nasıl yazalım? Her şey üstümüze üstümüze geliyor. Sayenizde içimi döktüm. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar Recep Bey. Ne güzel anlatmışsınız, o bazen yaşadığımız çaresizlik duygusunu. Benim blogda altı senem doluyor; ilk defa böyle tutuldum.
    Sizin de esinleriniz sağanak gibi gelir inşallah. Uzun ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
  21. Yaz yaz yaz ve akıt içindekileri.Devam devam yazmaya....Teşekkürler ablacığım :)

    YanıtlaSil
  22. Canım,öyle yapmalıyım ama bu bahar daha gelmeden çarptı beni. Değişiklikleri önceden hissediyor ve adaptasyon güçlüğü çekiyorum. Beni ancak sen anlarsın.
    Sana güzel ve bereketli bir hafta diliyor, gözlerinden öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  23. Yazamıyor olmak büyük dert. Ama bu, kelimeleri bir araya getirememekten kaynaklı ise bir şekilde çaresi bulunur. Sair sebeplerden kaynaklı ise çözümü yok. Ve bu, hepsinden daha fazla yoruyor insanı. Hele yazıp da hiç yazmıyormuş gibi yapmak var ya! İçten içe tüketiyor insanı. Biliyorum ki geçecek hepsi. Şunun şurasında bahara ne kaldı ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahara aldanır mı artık, bunca kırılan gönlüm? Üstelik ben sonbahara aşıkken ?
      Sizi görünce çok sevindim. Gerçekten epey içimde sıkışıyor kelimelerim. Ucunu tutup, gerisini getiremiyorum. Saygılarımla.

      Sil
  24. Çaresizlik hayatta her daim çöküyor üzerimize bir şekilde. Kader örüyor ağlarını. Bize ağları delip çıkmak, en azından çabalamak düşüyor her daim. Bazen bu mücadeleyi biz kazanıyoruz, bazense hayat... Düşüncelerini ne güzel anlatmışsın öyle Ece Ablam. Yüreğine sağlık. Bende epeydir yazamıyorum yoğunluktan. Karaladım yine öyle delice bir şeyler. Ve hemen senin bloguna uğradım. Epeydir uğrayamadım kusuruma bakma. Tekrar saygı ve sevgilerimle. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili oğlum. Çok sevindim görünce. Ben de yazamıyorum, sorma oğlum. Bir atalet çöktü üstüme. İnşallah çözülürüm. Sağ ol, ihmal etmemiş, Ece ablana gelmişsin. Çok teşekkür ederim Meczup, sevgilerimle oğlum 😊

      Sil
    2. Bende sevinmenize çok sevindim Ece Ablam. O atalet hepimizin üzerine çöktü inan ki. Ben tam 7 ay aradan sonra bloguma bir yazı yazabildim. İnşallah hiç ihmal etmeyeceğim, daha çok uğrayacağım bloguna. Asıl ben teşekkür ederim. Sevgilerimle. Vesselam...

      Sil
  25. Şiirin başlığı "Yazamıyorum" ama aslında çok güzel yazmışsınız Ece Hanım. Emeğinize sağlık. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, sevgilerimle 😊

      Sil
  26. Yazmak kimi zaman zor geliyor bizlere. Ancak çaresizliğin en büyük ilaçlarından birisi de bana göre yazmaktır. Yazdıkça rahatlar insan. Hep yazmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil
  27. Çok teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
  28. Bana gayet yazabiliyormuşsunuz gibi geldi. Saygılar...

    YanıtlaSil
  29. Teşekkürler :)) Benden de sevgiler, saygılar...

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la