Heyy! Ben De Varım Dünyada 2.Bl


                  

İbret hikayem
Kedimiz

Heyy! Ben De Varım Dünyada 2.Bl

HOŞGÖRÜ SEMTİ YEŞİLKÖY...

Ben kendi adıma oturduğumuz semte çok alıştığım için, Yeşilköy’e taşınsak da, ki çok güzel bir beldedir, maalesef bayağı  zorluk çektim. Artık hiçbir konuda karar alamıyor, ancak başkasının kararlarına  boyun eğiyordum. Muhabbet kuşum ise şubat ayında taşındığımız için hastalandı ve öldü. Günlerce ağladım. HAYVANLAR yaşadıkları yeri benimserler. Toprağın ve bulundukları yerin kokusunu, nasıl bilmem ama ayrı ayrı kaydederler. İlk kaybımız kuşumuz oldu. Değişik bir semt, tanımadığım yüzler.

İnsanlar ayrı ayrı bir bilmecedir... Bir "Merhaba" ile hürriyetinizi kaybetme ihtimaliniz vardır. Ben insanların da, "Merhaba" sözünün de değerli olduğunu bilirim. Ama başım önümde gitmek daha tarzımdır. "Merhaba..." dediğiniz birinin size cevap vermediğini düşünün, işte ben onu kaldıramam. 

Doktoruma hangi yeni bir sıkıntımla gitsem, beni anladığını düşündüğüm güvenilir bir omuz bulmuş gibi birden boşalır, hıçkırarak ağlar ve bütün bunların neden olduğunu sorarım. O gözyaşlarımı görmezden gelir. Bana "dünyayı olduğu gibi  kabul etmekte zorluk çekiyorsunuz, anlaşılmak ve ona göre davranış bekleme lüksünüz yok, bunu kabullenmek zorundasınız... Kabullenmek zorundasınız..." Sanki anlamadık, neden iki kere söylersin ki? 'Peki doktor, kabullenmek zorundayız da bütün bunları bir seansa sığdırmak hoş mu sizce? Halbuki ben sert hitap tarzlarından hiç hoşlanmam, keşke birazcık yumuşatarak söyleseydin. Sonunda yine içimdeki isyanı ayaklandırdın. Şimdi hırsım  hedef ararken hiç seçici olmayacak, ama bundan sen sorumlu olacaksın.' derim  içimden ve saygılarımı sunar çıkarım odasından. Benden sonraki hasta içeri girerken şöyle bir süzerim onu, ya da bekleyen diğer hastaları. Bazılarının halini görünce  şükrederim. Ama daha da kendilerinden geçtikleri için, belki zeki insanlar kadar acı çekmezler diye düşünür teselli olurum. İsyanımdan ise bir zaman  utanırım...

Aslında, kansere ya da yoğun tedavi gerektiren illet hastalıklara yakalanmış insanoğlu ve kızlarına teşhis konup bildirilirken, hiçbir yaklaşım  tarzı  ne gerçeği değiştirir, ne de üzüntüyü hafifletir. Ama psikolojik bozukluk en zorudur. İkna etmeye çalışmanın çaresiz kalındığı, yatıştırması imkansız sürekli bir sarsılmadır. Mutlu hissetmeleriniz neredeyse anlarla sınırlıdır. Düşünün ki ana kumanda arızalı... 

Ve onun emir ve komuta zincirindeki tüm organlar bir zaman sonra bulundukları vücutta huzursuz hissedeceklerdir. Tabii ki de zekanın akla destek çıkması ile bu zorluğu mediumda sabitlemek bazı etken ilaçların  desteğiyle  imkansız değildir. Bir de bakmışsınız onu oyalamak, belki kandırmak için hayatınızın senaristliğini kaderin elinden yarı yarıya alıvermişsiniz. Maksat anları kurtarmak ve teneffüs yapmaktır sadece...


Yeni bölümde görüşmek üzere.     

 Ece Evren  

  









13 yorum:

  1. Cidden doktor neden iki kere tekrarladı?

    Merhaba Manevi annem, yayınlarınıza bırak yorum yapmayı, girip okuyamıyorum bile. Sınav haftası diye berbat bir hafta var bilirsinizi. İşte ben o haftanın ta kendisindeyim. Ama artık okuyacağım ve paylaşacağım arkadaşlarımla ailemle söz. Zaten ailem sizi tanıyor onlara sizi söylüyorum.

    yazınız çok güzel, yeni insanlara ve yeni ortamlara alışmak zordur. Dikkat edin kedinizi de kaybetmeyin. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samet oğlum,hoş geldin.Zaman ayırdığın için sağol.Allah sınavlarında sana yardımcı olsun.Ailene selam ve sevgiler.Gördüğüm yayınındaki ünlülerin sözlerine tek tek yorum yapmak istiyorum Allah'ın izniyle.Sevgimle yavrum. Başarılar dilerim.Ece teyzen:))

      Sil
    2. Samet,doktoru sormuşsun niye iki kere tekrarladı diye..Sonra farkettim sorunu.Yani doktorun havalı bir konuşması vardı.Her sözü iki kere söylerdi:)))Sinir olurdum.Şimdi senede bir gidiyorum,'Neden geldiniz' diyor.Ben de 'Öyle bir küçük terapi yaparız,elbette hala sıkıntılarım var..'diyorum.Lütfen konuşuyoruz.Bence onlar da sıkılıyorlar:((

      Sil
  2. Dodiş çok şirinmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dream,o smokinli cins,yavrum diyor severken.Fransa'da geçmiş minikliği öyle bir miyav diyor ki,sanırsın fransız kedi:))Hoş gelmişsin canım.Sevgiler sana:))

      Sil
  3. Abla çok tatlış bu kedi :)
    Doktorlardan çok korkorım aramızda kalsın hiç gitmem:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de korkarım ve çok geç gittim zaten.Fakat yardım almak her konuda en uygun olanıdır.Dodiş,dünya tatlısıdır.Yaşlı kedi ama bakımlı olduğu için kraliçe tadında yaşıyor.Çekiliş yaptın mı Kuğu kızım?

      Sil
  4. Ahhh bu doktorlar. Sizin de bizi müşteri olarak görme lüksünüz yok ama müşteri yerine koyuyorsunuz hastayı.
    Vanım Sblacım senin hassas ruhundan tıp doktoru ne anlasın . Onlar kadap olmuşlar , ya apandisit ya da ruhu besleyen damarları kesip alıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kızım,Tigris'im.Hikayenin ayrıntılarına girip,biraz eski yayının havasından kurtulması adına,konudan çıkmadan biraz eskiye dayalı detay giriyorum.Artık doktoruma ben de sesimi yükseltecek hale geldim,ama saygıyla ve kendimi ondan iyi tanıdığım için.Bu tür davranışlar devam ediyormuş,ama ülkemizde hasta olmak bile etkilemiyor ne doktorları (istisnalar hariç)ne de insanları. Sevgilerimi yolluyorum kızıma.:)

      Sil
  5. Öncelikle sağlık,huzur diliyorum.İnsan samimiyet bekliyor doktorlardan da.Bazı doktorların tavrı öyle ki,niçin geldin der gibi.Bazıları da sizi detaylı bilgilendirir, rahatlatır, samimidir.Bence birkaç doktor deneyebilirsiniz Ece Ablacığım.Herşey gönlünüzce olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kızım.Anlattığım olay biraz eskiye dayanıyor.Ama muhakkak bu durumlara rastlayanlar oluyor.Sevgiler yavrum:))

      Sil
  6. Merhaba Ece ablacım,
    Küçüklüğümden beri hastahaneleri de doktorları da hiç sevemedim. Çok ağır şekilde hastalanınca mecburen gitsem de onun dışındaki durumlarda evde kendi tedavimi kendim yapmak daha iyi hissettirmiştir hep. Hep şunu söylerim 'Allah kimseyi doktorlara muhtaç etmesin.' öyle bir ortam ki sağlıklı girsen hasta çıkıyorsun. Umarım sizin de yolunuz daha az düşer artık doktorlara. Sağlıklı, huzur dolu günler sizinle olsun. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif kızım.Amin diyorum.Gerçekten hastahane insanın psikolojisini bozar.Ama üzüldüm,ağır hastalanınca derken,kronik bir rahatsızlık mı?Dilerim öyle bir durum yoktur.Geçmiş olsun canım benim.Yorum için teşekkürler kızım.Ben de şimdi senin bloğuna doğru bir yolculuk yapıyorum. Sevgilerimle Elif'ciğim.Hep sağlıklı ve mutlu olman dileklerimle.Ece ablan:))

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la