Sur'da Bir Sabah...


talan terör şehitler
Sur'da Bir Sabah
Sur'da Bir Sabah...


Doğu'nun bu kazasında bir sabahın ezan vakti.Uyanmaya dönen vücutlardan mırıldanarak çıkan kelime-i şehadet sesleri.Kimileri daha uykunun en derininde.Ama o sürekli duydukları patlamaların akisleri uzun zamanlar kulaklarından kolay kolay gitmeyecek  belli. Yoğun  çatışmaların arasında; hedefin hangi tarafındalar bilemeyip, ya da kendi soylarından olduklarını bilip yine de akıl erdiremedikleri, tam da ortasında olabileceklerinin  korkusu sanki hala üzerlerinde. Sur'un her yanı yıkık dökük. Evlerine dönmeye başlayanların kederli halleri, yuvaya girince daha bir artıyor üzüntüleri. Nasıl onaracaklar evlerini, yatışacak belki zamanla büyüklerin korkuları da, lakin hala ürkek bakıyor çocukların gözleri.

Çocuğun ırkı olur mu söyleyin bana?
İstedikleri gülen tanıdık yüzler ve sıcak yuvalar

Ne zaman hainleştirdiniz ki onları böyle,
Diğerinin hayatını hiçe saymayı?
Öldürürken ölmeyi göze almayı?
Nasıl uyuşturdunuz genç beyinleri
Söyleyin insanlığın can  düşmanları?

Biri masumca otururken anasının dibinde, 
Diğeri kuşanmış nişan al, vur emrinde...
Hangisine yansın ki baba ve  ana?

Beklentisiz yaşarken, doğuda bir yerlerde
Mevkilerde artık sözcüleri, ellerinde şişkin bir hak listesi
Hırs yarar getirmedi, kin doldu çocukların yüreği
Ezberde takıldılar, aldılar ellerine bomba ve tüfeği...
Tarihlerden beri sinsi düşmanlığın bilediği. 
Bizim için her insanın aynı olmalı değeri 

Terör belası, tek bu sebepten değil elbet doğuşu
Bu, insanlığı yok etme  amacının  en haince  buluşu
Dünyanın tüm  güçleri  kullanılırken  insafsız
İlahi adaleti yok sayan bir yığın acımasız, vicdansız ve kansız...

Çekin ellerinizi masum halkların üstünden!
Allah'ı hafife almayın, 
<O> ne geçer sabrından, ne de asla kulundan,

Hiç birimizin unutamayacağı günler yaşadık.Dilerim daha da yaşamayız.



Ece Evren      19.06.2016



22 yorum:

  1. Kin, nefret ektiler, şimdi iç savaş olarak biçiyorlar, hep söyledik pkk'yı palazlandırmayın, terör örgütü ile pazarlık yapılmaz, mücadele edilir, şımartmayın, ama tam tersini yaptılar kendi ordusunu hapse atıp, pkk'lıları tanık yaptılar! Vatana ihanetin son perdesi iç savaş oldu. :( kalemine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım.İçim patlayacak sanki.Bu kadar vurdumduymazlık, vatanın savunma ve adalet mekanizmasını neredeyse felç etmiş,halkı birbirine düşürmüş, çaresiz bırakmış , üstelik büyük bir kitle tarafından egosu şişirilen bir zihniyetten ne bekliyoruz ki?Onca insan canından oldu.Ama vicdan nerede?

    YanıtlaSil
  3. Kardeşlik bağlarının sayısı o kadar fazla ki, doğdun aynı yeryüzünde kardeşsin, aynı din,vatan birliği altında yaşıyorsun kardeşsin. Bunları vicdan teyit eder, zalim yüreğe akıl ve sağduyu ya da hak hukuk anlatılamaz. Ama Allah'ın hesabı mazlumun ve haklının yanındadır. Milim şaşmaz mizanın da, hesap gününün de sahibi O. Biz kardeşliğimizi ve Hakk'a olan teslimiyetimizi korursak sabahı yakın olur inşaalah yıllardır süren bu gecenin. Hepimizin içi dolu, sürtüşmeler ayrışmalar var gibi görünse de biz biriz ve milletçe kenetliyiz birbirimize. Bayrağımızın gölgesi tüm milletimizi içine alacak kadar büyük. Allah'ım barış ve birlik dolu günler nasip eyle. Kelimeleriniz dua yerine olsun...

    YanıtlaSil
  4. Amin yavrum.Ne kadar güzel bir yorum, inanç dolu, sabır öneren ve mutlaka bu gecenin sabahı olacak diyerek rahatlatan bir teselli.Birden içim umut doldu.Tabii ki öyleyiz ayrı yerlerde olsak da, kenetliyiz birbirimize.Dileklerimiz, dualarımız süzülüp giderler, hak üzere edildikleri için ulaşırlar elbet Allah'a.Senin dualarına da tüm yüreğimle amin diyorum canım.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. beni büyüten babannem bana insan sevgisinden baika bir şey aşılamamış. öyle ki lise okumak için ankaraya geldiğimde dikkatimi çeken ilk şey, sınıf arkadaşlarımın birbirleri hakkında yaptıkları yorumlar olmuştu. kimi diğeri için 'kürt', başkasına bilmemnereli, bu alevi, şu kız sünni, bunun babası ateist gibi yaftalar yapıştırırlardı. öyle saf ve temizdim ki, büyüdüğüm yer küçük sayılabilecek bir yerdi ve devir henüz bu denli korkunç olmaya başlamamıştı. karşı kommşumuz polonyalı, ev sahibimiz beş vakit namazlı, karşı komşumuz kedili teyze ateist, yandaki akrabalarımız solcu demokrat, sokağın başındaki teyze başı örtülü ve pamuk gibi şeker bir teyzeydi.. esmer - beyaz, kürt, türk , rum ve ermeni arkadaşlarım vardı. kimse kimseyi parmağıyla göstermezdi. öyle ütopik, öyle cennet bir çocukluğum vardı ki bugun hala ağlarım ben neden ankaraya taşındım diye. lise en iyisinden olmayıverseydi keşke diyorum.. büyüdükçe öğrendikçe insanlığımdan, insanlardan, yaşanılanlardan utanç duymaya başladım. içime kapandım. çevremden uzaklaştım insanların gruplaşmaya, yaftalamaya ne kadar meraklı olduklarını gördükçe..
    biraz uzun ve alakasız oldu gibi ama okuyunca satırlarınızı içimden bunlar geldi.. keşke hep kardeşçe yaşasak, dil din ırk cinsiyet ayrımı olmadan birlik olsak.. çok şey istemiyoruz aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar alakalı olmuş ki Duygun kızım.Bir kere yanlış anlamaya çok meyilliyiz.Bu sınıflandırmayı biz yapamayız, yaftalayamayız, Allah'ın her kulu insanca yaşamayı hak eder.Ben halkımızın acılarını, şehitlerimizin annelerinin, babalarının yangınlarını, onlar kadar asla olmaz ama üzüntüsünü yaşıyorum.Çok şüpheyle bakar oldu halkımız birbirine.Güven kalmadı.Ne isek oyuz ama sonuçta hepimiz insanız.Akıllar karıştı.Dilerim sukunete kavuşuruz.Hepimizin vatanımızda güven içinde yaşama hakkımız var.Yorum için teşekkürler kızım.Sevgilerimle.

      Sil
  6. Hiç düşünmezdim bir zamanlar böyle şeyler yaşanacağını, ülkemde böylesine bir ortamın oluşacağını. Düşünmeye yeltensem bile, kısa sürede vazgeçerdim, yakıştıramazdım. Ama oldu işte ve hiç unutulmayacak bu yaşadıklarımız. Bir zamanlar düşünemediğim şeylerin daha kötülerini tasavvur ediyorum şimdi, hep aklıma geliyor, daha olmadan içim acıyor. Ki aslında biz bir şey yaşamadık, ne kadarı yansıdı ki bize? Allah vatanımıza ve tüm dünyaya birlik ve güzellik versin. Başka da söz söyleyesi gelmiyor insanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Serhat, asıl o hayatlarından olan, yakınlarını kaybeden, yuvaları dağılan kim bilir kaçlarca insan.Bizlere değmedi şimdilik.Allah insanı vicdansızların elinde oyuncak etmesin.Tek kerelik yaşama hakkının yanlış politikalar yüzünden uçup gitmesi, tekrarlaması, tüm bunlar olurken gereken vicdanlar uyanmalıydı.Ama olmadı.Ne yazık ki hala uyanmaya da niyetli değil o vicdanlar.Dualarına yürekten amin diyorum oğlum.

      Sil
  7. Yaşanılan bütün kötülükleri unutup hepsine bir perde çekip, aydınlık yarınlar görmek istiyorum. Perdeyi çekemiyorum arkasından kan akıyor, yetimlerin göz yaşı var. Umut edemiyorum artık güzel günleri...
    Yüreğine sağlık Ece ablacım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutlar dilerim yeşermek üzere, bir sebeple yeniden doğarlar yüreklerimizden. Allah büyüktür canım.Gençlerin yüzü suyu hürmetine, dilerim yine huzurla uyuyup, umutla uyanacağımız günleri görürüz yavrum.Teşekkür ederim, sevgilerimle kızım.

      Sil
  8. Ne zor günler yaşadık, hala da yaşıyoruz Ece Ablacığım. Biz izlerken yüreğimiz sızlıyor. Onlar evlerinden barklarından oldular. Canlarını verdi şehitlerimiz. Rabbim ülkemiz için hayırlı, huzurlu, barış içinde yarınlar nasip etsin.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım.Bu, hırslardan uzak sadece yaşamanın derdine düşmüşleri, vatanını yeniden güvenilir, huzurla yaşanır halde görmek umuduyla sıkıntı yaşayanları, bu yolda ettiğimiz tüm duaları Allah kabul eder dilerim yavrum.Sevgilerimle.

      Sil
  9. Çok güzel bir yazı olmuş abla .. Ama ben yorumdan uzak kalıcam Konuya . .kalemine sağlık sen bu işi en iyi bilenlerdensin

    YanıtlaSil
  10. Anlıyorum oğlum.Ayrıntı sıkıntı yaratır.Sağol övgün için.Ben halkımızı oluşturan tüm insanlara aynı gözle bakıyorum.Tüm devletlerin halklarına da.Ez cümle yaşarken her milletin huzuru, güveni ve insanca yaşamayı hak ettiklerine inanıyorum.Gerçekten çok üzülüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Bu dunyada koltuklarinin hirsina dusmus egoist yoneticiler oldugu muddetce toplumlar aci cekecek. Siyasi oyunlar hic bitmez hele bu devirden sonra :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de canım.Daha kötüsünden korusun Allah .

      Sil
  12. Bu günleri ilerde sadece hüzünle anacağımız çok güzel gelecek günler ümit ediyorum.. güven içerisinde, huzurla bütünlükle.. kelimelerinin o gücü, o duygularını bizlere bu denli yoğun geçirebilmen apayrı bir hüner Ece Ablacım yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum kızım :) İnşallah aynı düşündüğün gibi olacak. Dilemekten vazgeçmek, olumsuzu kabul etmek gibidir.Ama hep güzel olacağını düşünmek zorundayız.

      Sil
  13. Güzel günler görecek miyiz Ece ablacığım, güneşli günler?! Bazen o kadar umutsuzluğa kapılıyorum ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızıyı bana sevdiren kızım.Göreceğiz tatlım.Önce dualarımızda olmasını, düzelmesini istediğimiz şeyleri birleştirip tek yürek olacağız.Bu vesileyle ben tüm doğruyu gören, duaları aynı dilekte birleşen din kardeşlerimizi buna davet ediyorum.Selametimiz için.Doğru tektir.Bizi kurtaracak olan ise sürekli evrene mesaj yollamaktır, çok istemektir. Senin bu mesajın vesilesiyle şu an tek tutunacak dal, İlahi adaletin tecellisini göstermesini dilemek bence, diğer yollar kesilmiş. Başka çaremiz yok görünüyor.Her devrin hükmünü sürdüreceği zamanın da bir sonu vardır.Gördük bunları ve yaşadık !Sonsuza kadar süreceği aldanışına girenler oldu. Bunları dönem dönem yaşadık.Fakat bu haddini aşan hırs sadece onlara zarar getirecek.Halkı umursamamazlık affedilir bir günah değildir Azabı çoktur. Bir vakitle sınırlıdır.Allah sonsuz sabır sahibidir.Gazabı şiddetlidir.Vah ki o zaman vah.Gafletin gözleri açıldığında onlar için zor bir süreç olacak.Vatanımız huzura kavuşacak.Şehit annelerinin yüreklerine bir nebze su serpilecek.Bundan sonrasında onlarla ilgili yazmak istiyorum.O bambaşka bir yazı olacak.Türk olmamızdan asla taviz vermiyoruz, niye verelim ki.Biz türküz ve aslında çok hoşgörülü paylaşımcı insanlarız. Bazılarımız kaldıramadıkları için misyon üstlenmekten kaçıyorlar ama googleda iki topluluk var ki çırpınıyorlar, birleşip aynı düşüncede olan insanları bir ulvi düşüncede birleştirmeye çalışıyorlar..Onlara destek olacağım , her ne pahasına olursa olsun.Vatanımı seviyorum, seviyoruz.Haydi belli saatlerde birlik olup dua edelim de,semalarda dolaşsın dileklerimiz. Ulaşacağına tüm yüreğimle ve yaşımın kırılmışlığıyla en içten dualarımla inanıyorum. Sevgilerimle canım.Japon vecizesiydi herhalde kafam karışık biraz, buna inan ki yavrun 'HER ŞEY GÜZEL OLACAK' DOĞRU VE DÜRÜST HAKİM OLACAK. Sevgilerimle umudunu hiç kaybetme canım benim :)

      Sil
    2. Canım ablam, eşimle sık sık konuşuyoruz, her şey kötüye gidiyor, ne olacak vatanımızın hali, diye. Sen çok haklısın, hiç bitmeyecek gibi gelse de, bu dünyada hiç bir şey sonsuz değil. Elbet, bugünler de geçecek, bu devir de bitecek. Allah'tan dilerim ki, kısa zamanda olur inşallah. Daha fazla fidan vermeyiz. Dualarım her zaman vatanımız için ablacığım. Zaman zaman çok umutsuzluğa kapıldığım oluyor, çok üzülüyorum çünkü. İnşallah bugünler de geçecek Ece ablam, inşallah... Ellerinden öpüyorum

      Sil
    3. İnşallah yavrum.Ben de gözlerinden öperim.Eşine selamlar, hep mutlu olun dilerim kızım :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la