Şikayetname 7. Bl.



Başakların Bereketi
Buğday Başağı
Şikayetname 7.Bl

Boşa kürek sallamışım, bunu yeni anladım. Ama boş atıp dolu tutmadım hiç. Boş hayallere kapılmadım. Boşuna istemedim. Boş başak değildim ama tam dolamadım. Belki de ondan dik duramadım çok zaman. Boşvermedim hiç bir şeyi, tüm gücüm ve isteğimle kendimi anlamaya verdim ve bu yüzden çok şeyi, hele ihanetleri çabuk farkettim. Boşuna bekletmedim kimseyi. Boş vaatlerle kandırmadım. Boş durmadı hiç beynim. Mutlaka her şey düşünmeye değerdi benim için. Umutlarım boşuna olmadı hiç.Yok saymadım hataları. Gurur yaptım, boşverildi. Vazgeçmedim. Boşuna mücadele etmedim hiç, sonuçlarını aldım hep. Belalar boşuna gelmediler arka arkaya.O zamanların içinden irademle çıktım hep.

Bu yüzden boşa gitmedi emeklerim, uğraştım didindim, hep bir insan kazandım. Boş sayfalara yazdıklarım, dolu dizgin geri döndüler. Hiç bir kimse, hayvan ve hiç bir şey boşuna yaratılmadı. Onun için boşa götürdüğümüz zamanlardan, önemsememiz gerekirken boş verdiğimiz şeylerden mesulüz hepimiz. Benim boş zamanlarım uykularımın dışında gözlerimin ve ruhumun tutulduğu zamanlardı. Ancak huzuru yakalıyordum. Boş yere çabaladım  mı hiç? Evet olabilir, yine de öyle düşünmedim. Mutlaka bu nedenle küçük de olsa bir mutluluk yakaladım.

Boşaltacak ne kadar çok gözyaşım varmış...Daha da çok var diye düşünüyorum. Çünkü çabuk doluyorum. Göz yaşlarımın yağmur bereketinde olduğunu düşünüyorum. Ağladıkça arınıyorum. Her şeyin dolu tarafına bakmam. Boşuna boş kalmamıştır diğer taraf. Hep düşünürüm bunu. Boş kalmadım ki ben hiç. Hiç boş amelim olmadı. Ama bana eşim kaç kereler sarhoşken bile; üç defa söylendiğinde geçerli olacağı safsatasını bile unutmadan ''Boş ol!''Boş ol!''Boş ol!'' derdi. Boş olmadım ama ceza olarak ondan boşandım. Hastaydı, terketmedim onu, boşta bırakmadım. Kalleş değildim çünkü. Boşuna hastalanmadı diye düşünüp, ona duyduğum üzüntümü hafifletmeye çalıştım hep.

Gözüme, doğa ve hayvanların dışında değen her şey beni acıtıyordu. Ondandır, insanlarla beraberken zaman zaman boş baktığımı söylerlerdi. Anlamak istemediğim çok zamanlar oldu onları, istesem de anlayamazdım ki...Boş gelirdi konuşmaları. Benden başka kimsem olmayan boş odalarda çok kaldım ben. Hastamın yanına gidip boş boş ona bakmaktan, ya da haline mutlaka ağlamaktansa...Çok boşa götürüldüm ben. Bir yığın böyle yitirtilmiş senelerim var. Kendi kendine olmaz hiç bir şey. Bir müdahaleye ihtiyaç duyar. Aklımız var, çalıştırılmak ister, gücümüz kullanılmak. Zayıflık ise, hele yaradılıştansa destek görmek ister. Körlük beyaz baston, beyaz baston ise farkedilmek ister. Farketmek dikkat, dikkat empati ister. Eksikler tamamlanmak, fazlalıklar atılmak ister. Dünyada her şey denge ister.

Boş değil bu dünya, kainat, yaratılmamız, evveli ve ahiri. Hiçliği boşuna aklınıza getirmeyin. İmanınız boşa gider. Hiçliği düşünmek varlığımıza ihanet gibi. Eğer kısa bir zaman dilimim kaldıysa hayattan, şimdi ancak neler yapmam ve  neleri telafi etmem gerektiğini anladığım için, ödünç zamanlar diliyorum kaybettirilmiş yıllarımın hatırına Allah'ımdan.

Hoşçakalın. Sevgilerimle...


Ece Evren        11.08.2016




25 yorum:

  1. Canımm Ece teyzemm.. ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızım benim, Canım Didem'im.Sevgiler ve olabildiğince mutluluklar diliyorum sana kızım :)

      Sil
  2. gecenin bu hüzünlü saatinde benden de sana sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soslu Badem.Gecenin o hüzünlü saatlerinde yine dramatik sayılabilecek bu yazıyı okuyup, yorum bırakma inceliğini gösterdiğin için teşekkürler yavrum.Son yazını okudum, tam yorum bırakırken araya dünya işi girdi.Ama yorumların cevaplarını yazdıktan sonra 'Kavgam'yazına gelip düşüncelerimi yazacağım.Sevgiler benden de :)

      Sil
  3. Hiç bir şeyin boşuna olmadığını düşünüp ona göre yaşamak daha güçlü kılıyor bizleri. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorum.Teşekkürler Cem.Sevgiler kardeşim :)

      Sil
  4. "Kaybedilmiş yıllar hatırına Tanrıdan ödünç yıllar dilemek" Çok güzel bir dilek. Belki o yılların içinde de çok farklı güzellikler vardı. O dengeyi nasıl sağlayacağız?
    Gön7lden selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Makbule kardeşim.Ben de öyle düşünmek istiyorum.Yaşama teşekkür etmek ve bunu ancak mutlu olursam yapabilirim diye düşünüyorum.Sonsuz selam ve sevgilerimle.

      Sil
  5. Beni de alip uzaklara götürdünüz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim bilir nerede yaşarsın canım?Neler mutlu eder seni,neler üzer ? Ya da yolculuğa çıkarırken ben seni, nasıl duygular yaşattım?Ama hüzünlendirdiğim kesin. Gönlümü alan bu yorum için sonsuz teşekkürler kızım.Sevgiler sana :)

      Sil
  6. Hiçbir şeyin boşa olmadığını düşünmek, inanmak ve buna göre yaşamak güç ister, inanç ister, sağlam bir karakter ister sende bunların hepsi fazlasıyla var Ece abla. Yaşadıklarını anlatırken boşa kürek çekmediğini, emeklerinin karşılığını aldığını söylemen ne büyük bir şey. Belki satırlara kolay döküldü ama bunu bu şekilde düşünmek ve gönül ferahlığı hissedebilmek gerçekten çok güzel. Hepimiz bir tekamül sürecindeyken, senin bunu başarıyla tamamlayıp bizlere örnek olman gurur verici olmalı. Ben seninle gurur duyuyorum. İyi ki tanıdım seni. Bu sefer yazın beni hüzünlendirmedi. Aksine umut verdi, güç verdi. Sana teşekkür ederim. Kocaman sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmur'um.Sevgili kızım.Beni anlaman ne kadar mutlu ediyor beni bir bilsen.Ben senin gibi evlatlarımla tekrar mutlu olacağıma inanıyorum.Teşhisin çok yerinde.Değiştiğimi hissediyorum.Hatta şımarmak istiyorum.İhtiyacım var ve sen bana bunu yaşatıyorsun.Seni seviyorum canım :)

      Sil
  7. Ablacığım geçmişe bakarsan yürüyemezsin.Önüne bak ve yürü :) Kocaman öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Canım Ece Ablam uzun süredir uğrayamadım sana bir bakayım dedim, yazını okudum hüzünlendim.. Bundan sonraki zaman güzel geçsin hep mutlu ol öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Gözde.Ben de inan yetişemiyorum.Hepinizde kalıyor aklım.Sağol yorumun için.Sevgilerimle kızım :)

      Sil
  9. Bomboş olmayan, dopdolu bir yazı. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler kardeşim.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  11. Ece ablacım çok özledim yazılarını birkaç güne kadar tam toparlanmış olacağım ve ilk işim senin yazılarını tane tane özenle öğrenerek severek okumak olacak, sevgilerimi yolluyorum iyi akşamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kimi görüyorum :) Canım kızım geLmiş.Özledim, sanki ayrılıyorsun gibi geldi.Üzüldüm.Her işin rast gitsin bir tanem, okursun.Sevgilerimle çok öpüyorum seni ve yavrunu canım :)

      Sil
  12. Ece Ablacığım, Yaradan eğer bu bedenlere üfleyerek bir ruh verdiyse, bunca zaman yaşadıklarının mutlak bir sebebi vardır. Özledim bende yazılarını. Başlıyorum okumaya. En derin sevgilerimle ablacığım.

    YanıtlaSil
  13. Evet yavrum.Mutlak her şeyin olduğu gibi bunun da bir sebebi var.Sevindim yorumunu görünce.Canım kızım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  14. Ece ablacım önce çookk uzun sağlıklı ömürler diliyorum sana. İnşallah Rabbim dikeklerini kabul etsin. Bu güne kadar yaşamadığın, yaşamak isteyip de yaşayamadığın her şeyi yaşa bugünden sonra. Şımar sen, şımart kendini en çok hakedenlerdensin. En çok sarıl kendine çocuğuna sarıldığın gibi sımsıkı, sevgiyle. Çünkü her şeyin başı sevmekse eğer, sev o zaman ama en çok kendini sev. Bırak bir köşeye savaşlarını arkana bile bakma git ve barış yap ruhunla. Yaralarını en iyi sen sararsın inan bana, çünkü acıyan yerlerini en iyi sen bilirsin. Ve Ece ablacım sakın sana akıl verdiğimi düşünme, haşa ne haddime ama öp de geçsin içinde ki çocuğun yüreğinde ki yaraları. Öp de geçsin..

    YanıtlaSil
  15. Zehra'cığım.Güzel yürekli kızım.Şımardım zaten.İnsan kendini onarmazsa kimse tam manasıyla yardımcı olamaz.İçimdeki çocukla gerçekten barışmam lazım.Dileklerin için çok teşekkürler canım.Kimin insana iyi geleceği bilinmez.Sevgilerimle yavrum :)

    YanıtlaSil
  16. Ece abla yazdıkların kimi zaman hüzünlendirdi ki mi zaman umut verdi. Sen hep umut vermeye devam et, hayat gelip geçiyor diyorlar aslında içinden biz geçiyoruz ve fark etmiyoruz.
    Herkesi iyi kılmak mümkün değil ama inanırsak çoğalır iyilikler.
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Şafak kızım.Ama başı nasıl başlamışsa bir yaşamın ve geç kalınmışsa hayata pek de garantisi yok geç gelen mutluluğu kabul edeceğimizin.

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la