Mim Etkinliği-Ütopya'dan Mimliyoruz...

Ütopya'dan Mimliyoruz        
Sevgili kızlarım  Hikaye Kalpli Kadın  ve  Bir Deli Maviyim 
 (Semanur Kök) bu mimin sahibeleri. Kendilerine teşekkür ediyorum.

1. Mucizelere inanır mısınız? Neden?

Mucizeye inanırım. Çünkü Allah’ın varlığına inanırım.
Alıntıdır- <Peygamberlerin, peygamberliklerini ispatlamak amacıyla Allah’ın yardımıyla gösterdikleri olağanüstü olaylardır. Mucizeyi peygamberler gösterir, sıradan insanlar gösteremez. Ancak onlar vesile olurlar. Akıl yoluyla açıklanamayan, bu yüzden de Tanrısal bir güç tarafından yaratıldığına inanılan doğaüstü olan, olağanüstü olay ya da şey.>

2. Şu an bir mucize olsa, ne olsun istersiniz?

Türkiye’nin eski haline dönmesini isterdim. Vatanımda huzur, insanlarda sevgi, hoşgörü ve genelin dürüst olmasını isterdim. Kötüler ve kötülükler olacaktır. Geçmişten beri olmuş ve yine olacak bunlar. Bilmek için kâhin olmak gerekmez. Ama birlik olmak her olayın üstesinden gelmek demektir. 

3. Bu kişi / olay / yer benim mucizem dediğiniz bir şey var mı?

Bazı insanları tanımak zaman ister. Genelde her insan kendi doğrularının ve bildiği kadarının savunucusu olur. Ama doğru tektir. O zaman anlaşmazlıklarda bir tarafın kesin yanlış olduğu ortaya çıkar. Yanlış, zaten yanlış olduğu için istediği şekle girip kendisini cazip kılar ve doğruymuş gibi algılayabiliriz. İşte doğruyu tanımanın emin olma duygusuyla anlarsınız ancak bunu. Bir yanlış, doğruyu alt üst etme gücüne sahip oluverir.
Var diyeceğim, ama asla işime böyle geldiği için değil, sadece beni yoğun bir üzüntüden kurtardığı için. Bir insan çıkar ummadığınız belki, mutlaka empatisi güçlü ve adalet duygusu tam, öyle bir şey yapar ki, hem sizi mutlu eder ve itibarınızı iade eder, ama onun olaylarla ilgisi yoktur, sadece akl-ı selim biridir. Bu kadarı bence yeter.

Not: Mim'i cevaplayacak arkadaşların yukarıdaki resimle ve aynı başlıkla yazmaları rica olunur. Bu notu da cevabınızın sonuna eklerseniz seviniriz :)

Notumuzu da ekledik. Beni mimleyen bi’ blog İlknur kızıma teşekkürler.
Ben oğullarımı mimleyeceğim. Yaşları belki çok değil lâkin akılları oldukça başlarında.


Mimlerin birbirimizi tanımakta yardımcı olacağına inanan biriyim. Hayâl dünyaları olabildiğince geniş kızlarıma  teşekkür ediyorum. Gençlerle bu mecrayı paylaşmanın mutluluğunu anlatamam. Hepinize sevgilerimle...


Yusuf Aslan

Samet Tutal




Ece Evren    26.10.2016










29 yorum:

  1. Ah benim güzel yürekli ablam. Çok güzel cevaplar. Seninle bu mecrayı paylaşmak çok güzel. Seni tanımak ve seni okumak da öyle. Güzel cevapların için çok teşekkür ederim. Çok öpüyorum seni ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni tanımak hele, masmavi uçsuz bucaksız bir denize karşı durup, tüm dertlerimi anlatmak gibi sessizce. İyi ki tanıdım seni yavrum, güzel yürekli kızım. Kutlarım İlknur kızımla seni tekrar. Sevgiyle kucaklıyor öpüyorum kızımı :)

      Sil
  2. Okurken bazı düşünceleri nasıl revize edebiliriz diye düşündüm.Değişim,tek günde olmuyor.Bazı konularda yeni bakış açıları kazanabiliriz umarım hep beraber.Hiç birimiz mükemmel değiliz.Sen de kompleks yapmadan tüm çıplaklığıyla içini döktüğün için ayrı seviyorum seni.Hepimizde o kadar çok maske var ki?Maskesiz insanları özlüyorum bazen :)Bu arada mimlenen erkek arkadaşlarımın da mimlerini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yurdagül'üm. Hemen okuduğun ve zaman ayırıp yorum yaptığın için çok mutlu oldum.
      Bakış açımı değiştirmem için; (içim, kişiliğim) benden bazı soruların cevabını isterler. Ama arkasında durup verecek tutarlı bir cevabım yok. Olayın içinde olmakla dışında olmak farklıdır ve ben gerçekten duygusal zekası da hafife alınmayacak biriyim. Bir ilke için, ya da çok kişiye yararı olacak bir hareket gerekiyorsa ve eğer çözüm olacağına inanırsam başımı önüne koyacak kadar cesaretliyim. Ve benim acılarımı sollamalarına izin vermem. Ne aşk tutar beni, ne dünya sevgisi. Bir tek ONUR...

      Zorla, emek ve iyi niyetle dizilmiş domino taşlarına önce kim umarsızca vurduysa onu suçlarım. Aynı olay çok kereler başıma geldi. Ortak nedenleri blog düzensizliğime! yardım etmeleriydi.
      Tam on sekiz yayınımın bir çöp gibi silinip atılması bile onu yüreğimden çıkarmama neden olamıyor. Blog sahibesinden söz ediyorum.Eskisi gibi olmayacak biliyorum ve bu beni çok üzüyor. Bana karşı tavırların bileşenlerinin ne olduğunu çok merak ediyor, yaşımla ilgili ben asla sorun etmezken, hakaretlerin içinde acımasızca malzeme edilmesini anlayamıyorum, zaten anlatamazlar da. Ben çok sevdiğim kızıma, çok da deneyimim olmadığı bir edebiyat kategorisinde yayın paylaşıyorum. Ama tam son cümlelerimi yazıp çıkarken , aynı bloğun içinde saygısızca bir yorumla karşılaşıyorum. Orada yapılacak tek şey o yorumu kimsenin görmemesi için blog sahibinin, konuşma talep ettiğimde müsait olmaması nedeniyle, en pratiğinden küçük bir dokunuşla silmesi ve üçüncü şahsı uyarması idi. Yaşım ve aklım referans olmadı. Menfaatler güç oluşturmuş, neyin hırsıysa o saldırılmıştı bir kere..

      Ve (Kara yazıların sahibi)nin, daha evvel yine blog yapım aşamasında yaptığı yanlışlar nedeniyle yollarımızı ayırdığımız bir iken iki kişiye sirayet eden düşmanlıklarından haberdar olup, hepsini birleştirip o hakaret dolu yazıya dönüştürmesine hiç gerek yoktu. Benden özür dilenmeliydi, aslında en gereken şey pişman olunmalıydı. Kendisini bunu yazmaya yetkili görmesi boşuna değildi.

      Bu hareket, saldırı diğer arkadaşlar tarafından okeylenmemeliydi. Sessiz kalmak da onun kendisini haklı hissetmesine neden oldu. Ben ne gibi bir suç işlemiştim ki? Zira ben kimseyle yarışmam, kulvarım ayrı, ayrıca çok organiğim ben.Benim kendimi üzmek gibi bir şansım yok artık. Herkesi anlayışla karşılayabilirim ama bir yere kadar. Aklım, gururum, onurum eğer kırılırsa cevabımı veririm.
      Maske takacak bir sosyal hayatım olamadı. Acılarımı göğüslemekte, on sene hastahanede koşturmamda, çocuklarımı kaybettiğimde, hatta on yedi yaşımda babam fren yapsın, annemi ve kardeşlerimi artık incitmesin diye kendimi feda etmek düşüncemde bile öyle kararlıydım ki. (Tek Kişilik Kalabalık ) hikayemde yazar.
      Bu açıklamayı yapmak zorundaydım. Dilerim seni yormamışımdır. En iyi sen anlarsın beni Yurdagül. Seni sevgiyle kucaklıyorum canım :)

      Sil
  3. Sen de gençsin ablam. Tabi ki her zaman başımızın üstünde yerin var :) Samimi cevaplarından ve davetimi geri çevirmediğin için çok teşekkür ederim sana. Kucak dolusu sevgiler ablacığım :) ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum canım :) Sizinle ve huzurluyum.Böyle devam edecek. Sana da sevgiler canım :)

      Sil
  4. Ablam merhaba :) evet gerçekten insanları ayırt etmek yahut birine doğru diyebilmek güç artık. Yine sana yakışır cevaplar ablam :) Seni seviyoruz ablam daima yanındayız :)

    YanıtlaSil
  5. Seni çok iyi anlıyorum ama insanlara bu kadar verdiğin değeri kendine vermiyor ve üzülerek kendine psikolojik şiddet uyguluyorsun.Ablacığım,yaşadığımız her şey deneyimdir.Yürü,dersini al ve devam yoluna.Gelen gelir gelmeyen de zaten senin frekansında değildir.Aslında çok uzun yorumlar yazıp meşgul etmek istemiyorum kimsenin alanını ama nedense sana uzun yorumlar yapmak zorunda kalıyorum.Dilerim demek istediğimi anlatabilmişimdir.Sen,çok değerlisin.Kulaklarını tıka ve bildiğin yolda devam et.Kimseye de açıklama yapma.Senin gerçekten yanında olmak isteyenler gelecektir.İnsan sayısının çok olması değil,nitelik önemlidir.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun yorum yapmanın nedeni benim canım. Sanırım ikimizin arasındaki gmail yazışmalarımızda bir aksama oldu.

      Bu kadar açık yazmak da istemezdim açıkçası. Ama yaşlar ilerlemeden anlaşılmayan şeyler bunlar. Etrafınızda sayılan sevilen insansınız ve birden şok oluyorsunuz.Artık bu konuda seni rahatsız etmeyeceğim. Arkadan saldırılırdı önceleri, ki ben neler çektim. Sormak isterim herkese. Siz olsaydınız ne yapardınız? Benim insan sayısıyla ilgili bir sıkıntım yok. Zaten yetişemiyor ve kimseyi ihmal etmek istemiyorum. Bu da benim yapım. Sadece hissettiğim halde, ben nasıl aldandım, inanamıyorum. Yurdagül, yazdıklarını göz ardı etmeyeceğim. Sevgiler kızım.Özür dilerim canım :(((

      Sil
    2. Ayyyy üzülürüm şimdi :( Lütfen özür dilemeyin.Sizi seviyoruz :) Sadece biraz bakış açısını değiştirebilir miyim diye yazdım.Yazmak eksik kalıyor bazen.Seni kırdıysam ben de özür dilerim ablacığım :) Sevgiyle kucaklıyorum :)

      Sil
    3. Rica ederim canım. Ben kızlarımı anlayabiliyorum. Erkeklerin çoğunu, bunca yıllık yaşamımda gördüğüm hâl ve hareket varyasyonlarından sonra kategorilere ayırdım. Bazıları hariç onları anlamamın bana hiç yarar getirmiyeceğine inanarak son kararımı vermiş durumdayım. Seni seviyorum kızım. Sen bildiklerini bana yazmazsan üzülürüm ancak. İlim her zaman doğruyu söyler. Saygı duyarım :)

      Sil
  6. Emeğine sağlık sevgili Ece ablacığım ....
    Açık yürekliliğine ve özverine ....
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Didem'ciğim. Ben bir tek vicdanıma karşı sorumluyum... Sevgilerimle canım :)

      Sil
  7. Az daha ben de MİM bırakacaktım, eğer MİMleri görmeseydim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Yapmışız kızlarımızın sayelerinde. Size geldim mi acaba, bir kontrol edeyim. Zihnim karışık kardeşim...Sevgiler :)

      Sil
  8. Teşekkür ederim annem. 3. soruya verdiğin cevap çok hoşuma gitti niye bilmiyorum. Sanırım bende öyle düşünüyorum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Samet, aklın yaşta olmadığını zaten bilirdim. Ben gençlerin adalet duygusu taşıyanlarını seviyorum. Sen onlardan birisin. İlk tanıştığımızı hatırlayıp muzipçe gülüyorum bazen :) Sevgiler oğluma :)

      Sil
  9. Ne güzel yazıyorsun Ece ablacığım. İnsanları yüzyüze tanımadan buradan nasıl da sevgi dolu yaklaşıyorsun bize. Seninle aynı platformda olmak çok güzel. Çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sevgim yüreğimden taşıyor Destino. Sizleri yüz yüze görsem de asla değişmez. Ben hırslarımı acılarıma teslim etim. Ama onurum hele tasvip etmediğim bir şeye hiç teslim olmadı. Şu an sana yazarken kalbimin etrafındaki hareketlenmeyi kelimeler anlatamaz. Tatlı sözler bütün düşmanlıkları bitirirdi aslında bazı insanlar sevgiyi tanımadıkları için hırsı seçerler. Siz tatlı kızlarım, yaşlarınızın tazeliğine rağmen sevgiyi anlıyorsunuz. Sizleri sardığımı hissediyorsunuz. Asıl benim şansım sizlerle olmak. Seni kucaklıyor öpüyorum canım. Sevgimle :)

      Sil
  10. Ece teyzem yorumunu görünce hemen geldim. Güzel miminiz ve güzel yüreğiniz için biz size teşekkür ederiz. Sizden öğreneceğimiz daha çok şeyler olduğunu inanıyorum. Sizin yazılarınız ne zamandır takip edemiyordum. Kusura bakmayın. Tekrar mim için teşekkür ederim. En kısa zaman içerisinde yapmaya çalışacağım. Her zaman dediğim gibi Gönlü güzel kendi güzel Ece teyzem kendine iyi bak.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreği dağlar kadar engin oğlum benim. Kimseler bugünlerine güvenmesin. Anlıktır her şey hayatın alt-üst olması için. Yorumuna sevindim. Mimi kendini sıkıntıya sokmadan yaparsın oğlum. Daima destekçinim. Bunu ve seni sevdiğimi aklından hiç çıkarma yavrum. Allah'a emanetsin oğlum. Sevgimle :)

      Sil
  11. Ece ablacım gönlündeki mucizen ne ise, o senin olsun.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Ece teyzem mimi yaptım. Umarım beğenirsiniz.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu yeni gördüm Abdullah oğlum. O gün bugündür kafam hâlâ karışık. Şimdi girdim internete, hemen bakacağım oğlum. Sevgiler sana :)

      Sil
  13. Ece ablacim sorulan sorulara cevaplarin cok guzel okumalara doyamadim.. Ellerine saglik 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyda'm, hikaye arkadaşım. Bir savrulduk ki, özledim o günleri. Şehir dışındayım. Yeni gördüm yorumunu. Sağol canım. Yorum bırakan yüreğine sağlık. Sevgilerimle kızım :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la