Blogger Mim-2017'ye Doğru Hayaller, Dilekler ve Hedefler

Yeni Yıla Doğru
Mim Yazısı       
Sevgili Dilek Kıroğlu kızım bir mim başlatmış. Beni de mimlemiş. Teşekkür ederek başlıyorum bakalım…

1-Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan geçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?

_Tabii ki…Hiç birimiz mükemmel değiliz, olamayız ve zaten insanoğlu kusurları ve değişik huylarıyla bütün bir varlıktır. İyi olmayan huylarımız mutlaka birilerinin dikkatini çekip tepki verecekler, biz farkında değilsek bile bunların neler olduğunu öğreneceğiz. İnkar ve kendimizi haklı çıkarma yollarını da deneyeceğiz büyük ihtimalle. Ama eğer önceden biliyorsak, ancak tahammülsüz olduğumuz anlarda açık vereceğiz. Ben insanın kaç yaşına gelirse gelsin karakterine adeta yapışmış huylarından vazgeçebileceğini sanmıyorum. Ama bu defa da her fırsatta üzülecek. Törpülemek istediğim huylarım var benim de. İnatçılığım ve son söz sahibi olma alışkanlığı. Anlayışlı olamıyorum bazı durumlarda. 2017 de yeni bir yaşam tarzı gerçekleştirmek arzusundayım ama bu benim elimde ve kararımda değil maalesef. Şansa ihtiyacım var.

2-Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?

_Önce onu lamba olduğu için cereyanların kesilmesini beklemeden yakmayı denerdim. Cin çıkınca içinden sanırım önce bayılırdım. Ayıltmayı becerirse bay cin (bu arada bayan cin var mıdır ki?) ona derdim ki. Senden dileğim bir an önce yok ol. Kendi devrine git. Eğer inatla söyle üç dilek tut söyleee…derse…. Şu İstanbul’dan beni kurtar, elli sene yetti canıma. Sakin bir yer lütfen, ikinci olarak sevdiğim yanımda kalsın artık, üçüncüsü de evlâdım ve torunum hep güzellikler ve mutluluklar içinde yaşasın. Yapacak mısın, söz mü cin?

3-Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)

_Bana ait bir mekanda değilim. Kızımla, torunumla yaşıyorum. Yalnız kalma fobim var benim. Onlar için ancak güzel yemekler yapmaya, kızımı mutfaktan uzak tutmaya çalışırdım. Torunumun çok dersi olup zaten yurtta kaldığı için gelip gittikçe selamlaşıp öpüşüyoruz. Kendim için iki çeşit başarı. Biri manevi anlamda , diğeri bir türlü derleyip toparlayamadığım ve yayın için teslim edemediğim şiir kitabıma giden yolun açık olması. Kedilerim benim. Onların bize verdiği pozitif enerjinin karşılığında bol bol oynatmak isterdim. Minik toplar aldım rengarenk. Tutmaya çalışırken profesyonel sporcular gibi burgu hareketiyle zıplıyorlar, ancak görünce inanıp şaşırabilisiniz...

4-Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok  para şart mı? Belki de değildir.

_Paranın lazım olmayacağı kimse yok gibidir. Öyle büyük bir para mutlaka beni rahatsız eder, tavırları değişmesin diye söylemezdim bir kere hiçbir tanıdığıma. Sonra Çocukları Esirgeme Kurumuna bizzat gidip kime niçin vereceğimden emin olarak bir kısmını. Afrika’ya nasıl gönderiliyorsa artık, banka müdürü söylesin onu da. Aç cocuklara yani. Bir iki diyaliz merkezi bulup,( tabii yatırımı az olanlarına) makineler bağışlamak isterdim. Bazılarını o zor  hastalıkta  eşimin yanındayken öğrenmiştim, az çok bilgim var. Eh kalırsa da bir iki yatırım ve bildiğim yerde bir ev almak isterdim. Daha ne olsun ki? 

5-Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.

_Var beyin gücümle, ve olan var azmimle  yazmak, yeniden kitap çıkartmak ve sevdiğimle artık yollarımın birleşmesini istiyorum.
Dilerim hepinizin hayalleri gerçek olur. Sağlık, huzur ve mutluluk hep sizinle olsun.
Dilek kızımın mimlediklerini tekrar mimlemedim. Ben de diğer kızlarım ve oğullarımdan bir liste oluşturdum. Haydi bakalım. Bekliyoruz. Arkadaşımızı mutlu etme zamanı. Hepinize sevgilerimle.

http://emrebek.blogspot.com.tr/
http://yalnizlikmeydani.blogspot.com.tr/  
http://www.samettutal.com/ Samet tutal
http://engelsizrenkler.blogspot.com.tr/
http://neselisusevim.blogspot.com.tr/
http://bucurukveben.blogspot.com.tr/
http://basitrota.blogspot.com.tr/

http://ipektenrenkler.blogspot.com.tr/
http://ucunkuslar.blogspot.com.tr/ 
http://ucunkuslar.blogspot.com.tr/
https://aynahikayesi.blogspot.com.tr
beydaninkitapligi.blogspot.com
birdelimaviyim.blogspot.com
http://basucumdaki.blogspot.com.tr/ 
https://sendenbendenbizden5.blogspot.com.tr

https://auseesua.blogspot.com.tr/
http://kizkardeslerarasinda.blogspot.com.tr/


Ece Evren       21.11.2016 

36 yorum:

  1. Cin'den talep ettiklerin tam da anne ic gudusuyle olmus ece ablacim.. Sorulara uzun cewaplar wermen ve ictenligin cok guzel.. Seni sen yapan bu herhalde.. sevgilerimlee 😍

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Şeyda, anlaman ne kadar güzel. Seni mimlemiş Dilek kızım, ondan yazmadım. Çok teşekkür ederim. Hayırlı geceler kızım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir mim olmuş böyle. Beni de unutmamış olman ne güzel ablacım. Çok öpüyorum 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutur muyum canımmm. Müsait zamanında yaparsın, zevkle okuruz. Sevgiyle sarılıp öpüyorum kızımı :)

      Sil
  4. Mim okumayı seviyorum.Kedilerini,hayatını ve yaptıklarını öğreniyoruz valla :) Kalemine sağlık ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yurdagül canım. Tanımak bir bakıma. Ben aklıma ne gelirse yazıyorum. Dilek kardeşimiz seni mimlemiş. O yüzden ben adını tekrar yazmadım. Bilgine canım. Sevgilerimle :)

      Sil
  5. Huyumuz ve karekterimiz değişmez ama yaş aldıkça ve terbiye gördükçe şekil değiştirebilir. ben buna inanıyorum.
    .....
    Şişeden cin çıksa ve "Ne dilersen dile benden!" dese; ben de ona "Özür dilerim" derim.
    .....
    Benim de torunlarım var; onların gülücükleri yeter bana. Herkesin çocuğu ve torunları mutlu olsun yeter. Bunları düşünüyorum.
    .....
    Hayatımda hiç piyango bileti almadım. Talih oyunlarına karşı antipatikliğim var benim. En büyük kazanç inanç, umut, mutluluk ve huzur.
    .....
    Dost edinmek ve dostluklarımızı daha da pekiştirmek. Belki bir karikatür sergisi düşünebilirim. Herşeyin hayırlısı.
    .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel olur. Serginiz belki blogger buluşmasına vesile olur. Cine cevabınıza bayıldım. Sizi de yazsamıydık acaba mimlenenler arasına?. Herkes, bilhassa Erkekler mim yapmayı sevmiyorlar gibi geliyor bana. Dostluklar pekişiyor ve daha güzel tanıyoruz sanki birbirimizi :)

      Sil
  6. Kardeşim, blogunda başarılar dilerim…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi bloğunuza geliyorum. Teşekkürler güzel dileğiniz için :)

      Sil
  7. canım herşey hayalerinden bile güzel olsun :)

    YanıtlaSil
  8. Canım ablam cevapların ne güzel. Bazılarını okurken utandım. Kendimin ve bazı isteklerimin ne kadar bencil olduğunu gördüm. En yakın zamanda cevaplayacağım bende. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif'im. İstekler istemek ve dilemek içindir. Gençsin en tabii hakkın canım :) Okuruz zevkle. E-mail kaydımı yaptım. Yayınlarını kaçırmam artık güzel kızım. Sevgilerimle :)

      Sil
  9. Ece'ciğim inşallah tüm hayallerin gerçekleşir. Özellikle o güzel şiirlerin kitap olmayı çok ama çok hakediyor. Bu kadar çok para rahatsız eder beni demişsin, bak ondan iyi anlaşıyoruz seninle, aynen ya, beni de rahatsız eder. Alışmışım ay sonunu zarzor getirmeye.:)))Beni de mimlemişsin en kısa zamanda yapacağım canım. Çok teşekkürler. :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmen mutlu etti canım. Yalnız bir dileğimi yazmamışım, nasıl atlamışım hayret. Kedilere saray gibi barınak ve insan gibi insanları işe alır, sürekli denetlerdim. Severdim onları gidip gidip, buradan söz veriyorum. Ama önce bilet almak lazım. Sevgilerimle can kardeşim :).

      Sil
    2. Mimini yaptım ablacım. Haber vereyim dedim. :)

      Sil
    3. Hemen bakıyorum canım :)

      Sil
  10. Ece teyzem Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambasındaki istekleriniz ve dilekleriniz olur inşallah. Hatalarımızı bilmek, görmek bir erdemdir diye düşünüyorum.O hatalarımızı ders çıkarıp bir daha yapmamak bizi güçlü kılar. Hayat yolunda daha sağlam adımlar atmamıza neden olur diye düşünüyorum.
    Ece teyzem beni de mimlemeden geçmemişsiniz yine teşekkür ederim. En kısa zaman içerisinde yapmaya çalışacağım.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Abdullah. Seni de mimledim tabii ki. Bir fırsat bulursan yaparsın, biz de zevkle okuruz. Sevgilerimle oğlum :)

      Sil
  11. Ece ablacım, umarım tüm istek ve arzularını, hayallerini gerçekleştirdiğin bir yıl olur 2017.. Hep kendin gibi güzel insanlarla karşılaşırsın inşallah.. Her şey gönlünce olsun, sevgileeer ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde güzel kızım. Amin, hepimizin dilekleri gerçek olur inşallah. 2017 huzuru ve güzellikleriyle gelir dilerim. Sevgilerimle Gözde'm :)

      Sil
  12. Ece ablacığım bu güzel cevapları zevkle okudum. Bana da yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiniz. Hayallerinizin ve amaçlarınızın en kısa zamanda gerçekleşmesini diliyorum. Şiir kitabınızın en kısa sürede yayınlanıp okumayı diliyorum. Sevgiler Eve ablacığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım :) Hepimizin hayalleri gerçek olsun dilerim. Sana tabii ki yer vereceğim canım benim. Mimler birbirimizi tanımak için en iyi fırsatlar. Kitap çalışması son aşamada. İnşallah bu defa yayıncım üzmez beni. 2017 nin bütün güzellikleriyle seni ve aileni karşılaması dileklerimle. Sevgilerimle kızım:)

      Sil
  13. 2017 önce sağlık, mutluluk, barış getirsin ablacığım :) Sonra o cinden dilediğin her şeyi getirsin sana. Büyük ikramiye sana ya da senin gibi paylaşmayı seven, vicdanlı birinin olsun :)) Özelikle dikkatimi çekti, bayan aşk kadını sevdiğine kavuşsun, yeni yıl aşk getirsin o zaman :))

    Her zaman ki gibi samimi içten yani Ece ablaca cevaplardı ❤️ Yüreğine sağlık ablam.

    Bu arada küçük bir ricam olacak ablacığım. Beni de mimlemişsin çok teşekkür ederim. Ama mail adresimi eklemişsin. O benim özel mail adresim. Onun yerine ( http://www.hikayekalplikadin.com ) eklersen çok sevinirim. Çok öpüyorum ablacığım ❤️😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimize inşallah İlknur'cuğum. Esinlerin bol olsun. Başarıların daim olsun, ailen ve sen hep mutlu olun dilerim.Hemen düzeltiyorum canım benim. Ben sanırım daha öğrenemedim bu işi :( Sevgiyle kucaklar öperim kızımı :)

      Sil
  14. Ece teyzem mimi yaptım. Umarım layıkıyla yapmışımdır.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  15. Okudum Abdullah oğlum. Yorum bırakmadan çıkmamışımdır. Yine de bir bakayım oğlum. Sevgilerimle yavrum :)

    YanıtlaSil
  16. Ablacığım dilerim yüreğinde yer edinmiş tüm arzuların gelecek yılın güzellikleriyle sen de hoş bir hatıra yaratır ve güzel günlerle karşılaşırsın. Aslında biliyor musun, ben bunu herkes için istiyorum. İmkansız mı? Im, Aladdin'in cinine desek olabilir mi? Sanırım olsa, hiçbir problem kalmayacak gibi geliyor, elbet fazla toz pembeye bulanık bir düşünceden ibaret, kabul ediyorum. Bunu bir yana bırakırsam, şiir kitabı demiştin. Umarım ki gönlünce olur. :) Sağlık ve mutlulukla birlikte, güzel seneler dilerim şimdiden.

    YanıtlaSil
  17. River, seni yeniden görmek çok mutlu etti beni. O hikaye yazdığımız günleri özledim. Hayal etmeyen insan yoktur herhalde. Dileklerin için amin diyorum canım. Hepimiz dilerim mutlu oluruz. Yeni yılın şimdiden kutlu olsun yavrum. Tüm güzellikleriyle gelsin dilerim.
    Şiir kitabı hazır da, yayın evleri arasında karar aşamasındayım. Seni sevgiyle kucaklıyor öpüyorum River.

    YanıtlaSil
  18. Şu uçan kedileri merak ettim :) Bir gün İstanbul'a yolum düşerse söz ellerini öpmeye geleceğim güzel insan :) İyi ki varsın, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklerim Samet, başımın üstünde yerin var. Ben teşekkür ederim oğlum. Sevgilerimle :)

      Sil
  19. çok samimi çok hoş cevaplar, tüm dileklerin gerçek olur inşAllah ablacım :)
    ayrıca bizi mimlediğin için çok teşekkür ederiz kısa zamanda yazıp paylaşacağız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun kızlarım, dilerim hepimizin dilekleri gerçekleşir. Mimi yaparsanız zevkle okurum . Sevgiler ikinize de :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la