Mim - Ben Bunu Yazmam

Kadın, Yazmak, Mim,
Daktilo,  Kadın                                         
Mim-Ben Bunu Yazmam !!!
Öncelikle itiraf etmeliyim ki; şu an yazmak için oturduğum halde, ne yazmam gerektiğine karar veremediğim ve hâlâ düşündüren bir mim oldu. Beni zora sokan her şeyi sevmişimdir. Doğallığımı sırf Derya'ya duyduğum saygıdan dolayı filtrelemeye özen göstereceğim, yine de benden çıkmayacağım bir yazı yazmak istiyorum. Dilerim Derya'ya layık cevaplar olur. Onu seviyorum çünkü.

Neleri Severek Yazarım?
Bunun cevabında zorlanmayacağım, zira sevdiğim tarzlarda sıralama yapacağım sadece. Şiir yazmayı daha çok seviyorum. Çoklukla sabahları şiir modunda olduğumu iyice anladım. Ama hani, "terzi kendi söküğünü dikemez" deniyor ya, niye  "terzi makasını bulamazmış" da olmasın? Ben de bir deyiş katayım edebiyatımıza 😌 İşte ben; dağınık masa üstlü bir kadın olarak, gözüm yarı kapalı o ilk mısrayı yazmak üzere, sağımda el yordamıyla bir kağıt(kağıda benzer bir şey olsa da razıyım) bir de kalem ya da birinden birini arayıp bulamazsam çok sinirlenirim kendime. Hep yapıyorum bunu, kendimi kızdırmak sanki alışkanlık gibi bir şey oldu bende. Şiirlerim kıymetlilerim. Hele okumayı çok sever oldum. Ne kadar küçük bir odada okursam, o kadar iyi kaydediyor sesimi, mikrofondan bilgisayara takılan kablo sayesinde. Ama illaki bazı kelimeler tekerleme gibi oluyor, takılıyorum. Bazen de şiir uzunsa kağıt beklenmedik bir sesle düşüyor. Haydi baştan... Bitirince montaja doğru yola çıkıyorlar. Zaten okurken, bir yandan da kulaklıkla güzel bir müzik dinliyorum. Kayıt bitince odadan başı dik, gururlu bir eda ile çıkıyorum. Çok zevkli çünkü😊

Sonra tüm hayatımı paylaştım zaten. Pişman mıyım peki? Hiç değilim diyemeyeceğim. Ama ok yaydan çıktı bir kere; o nedenle, pişmanlığın yükünü düşünmüyorum. Dört duvar aralarında konuşulsa bile günahlarımın alınacağını düşünüyorum ancak. Yani, çok da sıkıntıda değilim. Kim ne dermiş umurumda değil. Bence ibret hikayesi onlar. Mahlas ismi de sırf kardeşlerim için kullandım. Benim gibi gözü kara değiller zira... 

Şikayetname başlıklı yazılarım, yaradılışımızı çok fazla düşündükten sonra kaleme aldıklarım. İlk yazdıklarımda ve sonradan değişebilen düşüncelerimi de kaydettiklerimde hiç oynama yapmadım. 

Mimlere bayılıyorum. Ama bu mimlenme konusunda alınganım galiba, mimlerken de mimlenmemişlerin araştırmasını hiç üşenmeden yapıyorum. Gönül kırmak istemem doğrusu.  

Yazdıklarımdan dolayı beni tasvip etmeyenlerin olduğunu tahmin edebiliyorum. Bu da beni bağlamıyor. Mutsuzlukların yazılması, mutlulukların yazılması kadar doğaldır. Takip etmemek gibi bir seçim hakkı her daim vardır. 

Hikâye yazmakta zorlanıyorum. O apayrı bir yetenek. Bir şeyi yazmaya gönüllü değilseniz ve yeterinden fazla vakit harcıyorsanız, bence o konu ya da uğraşta yeteneğiniz yok demektir. Ben dışarıya kapalı bir ailede ve genel geçer başlıklarının neredeyse zorbalıkla uygulandığı bir terbiyeyle büyüdüm. Sosyal hayata otuz üç yaşımda karıştım, o da küçük bir kente eşimin tayini nedeniyle gittiğimizde. Daha önceleri büyük şehirde kaybolmuş gibiydim. Akrabalar ve siz. Yine baskılı bir hayat. Ama bakın; tüm o baskılara rağmen neler yazabiliyorum. Belki böyle olmasaydı daha ılımlı şeyler yazabilir, bazen kendimin de tepkili bulduğum paylaşımlar yapmazdım. Onları da silmeyeceğim. Kendime saygısızlık olur zira.

Aslında mizahi yazılar yazmak istiyorum, birkaç denemem var, tamamlayınca belki paylaşırım. Ama az çok beni tanıyanlar; "Ece abla bugün mutlu gibi dedirtirim" Ben siyasetten hiç hoşlanmam ama görüşüm vardır. İnsan, can ve haksızlık söz konusuysa yazarım.  Yani inandığım, bana doğru gelen ve bilgim olması gerektiği için önceden araştırdığım her şey yazarım.

Neleri Yazmam?
Son zamanlarda hiç huzurumun kalmadığı vatanımda, çok mutlu olsam bile yazmam. Aslında tabii ki benim de mutlu olduğum çok zamanlar oldu, onları asla yazmam. Duyarsız olduklarını fark ettiklerimi mimler (eskilerde mim sözcünü öyle kullanırlardı, "mimlenmiş o, hep böyle yapar" denirdi, o manada kullandım), onları okumayı keserim. Makyaja merakım olmadığı için o tür paylaşımlar yapamam zaten. Şunu yazsan, böyle yapsan dediklerinde ne yaparım, ne de yazarım. Laf olsun diye yorum yazmam. Bir bloğa yorum bıraktığımda çok özen gösteririm, adeta onunla konuşur gibi gülerken yakalım kendimi. Cevap için süre koyarım, yazmazsa, üşenmem giderim tekrar o bloğa; yorumumu siler çıkarım. Farkındaysanız daha konu belirleyemedim tam olarak. Vallahi zorlandım. Bugüne kadar gördüğüm en kaliteli mim.

Kendimi yeterli görmediğim hiçbir konuda yazmam. Şöyle açıklayayım o zaman, yazdığım kategorilerin dışında hiçbir konuda yazmam. Ohhhh... Tebrikler Derya, aklına sağlık.
Sevgili Derya'nın mim yazısı burada
A-dan Z-ye tüm blog yazarlarını mimliyorum. Lütfen yapın 🙌 Sevgilerimle...

Ece Evren/ Halkalı

39 yorum:

  1. Çok içten bir yazı. Davranışlarımızı yaşadıklarımız belirliyor kesinlikle. Yazınızda çok dozunda özeleştiri yapmışsınız, en çok da bu yüzleşme sonunda pişman olduklarınıza bile sahip çıkışınız. Okumak çok keyifliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum paneli bize oyun oynamak istiyor. O nedenle hepinize geç cevap verebiliyorum. Düşüncelerinizi belirttiğiniz için çok teşekkürler.

      Sil
  2. gün içinde kafamı toparlayabilirsem bende yapacağım bu mimi ..
    Eskiden gençken :) üniversite yıllarımda falan daha çok şiir olur ve yazardım son zamanlarda az şiir okuduğum için yazamıyorum da sanki, artık daha çok şiir okumaya karar verdim sizi gördükçe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkle okurum SevKoz :) Şiir yazmayı seviyorum, nadir okurum, değişik yazarlardan. Teşekkürler yorum için :)

      Sil
  3. Şiirlerini gerçekten severek okuyoruz Ece Abla. Hikaye yazmakta zorlandığını söylüyorsun ama hikayede de baya iyisin bence. Yazdığın hikayeleri çok güzel buluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arif, yorumun beni şevklendirdi doğrusu. Son hikayeyi çalışmalı :)

      Sil
  4. Simdi hem cok mutlu oldum bastaki sözlere hem de telaslandim. Ben de sizi cok seviyorum duygular karsilikli 😍😍😍. Yorum yanitlama konusunda dizlerim titredi bana yazdiklarinizi silmemissinizdir umarim ben biraz gecikiyorum yanitlamakta ama kötu niyet asla degil zamansizliktan. Sizin özenli ve güzel yorumlarinizi okumaktan her zaman keyif aliyorum. Mim icin cok tesekkür ederim. Sevgiler 😍😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'a şükür, panel halloldu. Ben çok yordum oğlumu ama sonunda oldu Derya.
      Yorum silmeyi sen ve sayılı kişilerde asla düşünmem. Silmek için mesnetli sebeplerim olmalı. Ben de sayfamı ziyaretlerinden çok mutlu oluyorum. Teşekkürler ve sevgiler Derya:)

      Sil
  5. Yine Ece abla farkıyla mim yazısı okuduk. Bence yaptığın hiçbir şeyden pişman olmamalısın. Hayat kısa. Kim ne demişlere takılmaya gerek yok abla. Çünkü onlara göre en iyisini bile yapsan, emin ol yine kusur bulacaklardır. Okurken çok keyif aldım. Şiirlerini ve youtube seslendirmelerini bekliyorum. Bu sıra kafam yerinde değil. Zor günlerdeyim. Kendimi iyi hissedince tüm şiirlerini tek tek dinleyeceğim. Bu kafayla dinlersem ağır depresyona girerim kesin. Seviliyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kızım. Dilerim bu zor günleri de atlatırsın. Ben bile seçip dinliyorum ve müzikle uyumundan dolayı 'Miladım' şiirimi seviyorum. İnşallah her şey düzelir Beyda. Sevgilerimle :)

      Sil
  6. İçerik tarzını çok iyi yansıtan bir mim yazısı olmuş. Ben de kimsenin şunu yaz bunu yazma demesine bakmam. İçimden ne geçiyorsa yazanlardan oldum hep.
    Senin bloguma yazdığın yorumlar hep samimi hep içten ablacığım. Yüreğine sağlık!💖🌸🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Tuğçe kızım. Biraz inatçıyım galiba, söylemeden söylemeye de değişebilir aslında. Çok teşekkürler kızım, sevgiyle kucaklıyorum :)

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Gitmemiiiş, bak aşağıda, yorum panelim error veriyordu. Şimdi birlikte aşağıya iniyoruz canımmm.

      Sil
  8. Seni özledim, upuzun bir yorum yazdım telden, bu ara o kadar çok aklıma düşüyorsun ki ablacım!
    Ama gitti yorum! Profili tanımadı yayımlamadı yorum da tekrar gelmedi ;(
    Zorlanmışsın ama bu mim tam senlik!
    Senin gibi kendini bilen, çizgileri ve kalitesi belli olan bir blog için! Ama aynı zamanda istediği zaman istediğini de yazacak kadar samimi...
    Derya’nın aklına sağlık! Bu ara ne kadar güzel mimler yaptın ablacım!
    Hepsine yoruma gelemesem de okuyorum ;)
    ‘Dağınık’ lafının geçmesine ayrıca sevindim 😃
    Ama benim blogumdan sakın yorum silmeye kalkma bak!! Hiç sevmedim o kısmı haha 😃
    Çok öpüyorum ablacım!
    Özledim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif'im, yukarıdaki nedenden dolayı boğuştuk blogla sanki. Yeni tema önce kabul etmedi, bir yığın temizlik falan. Aslında yorumunu okudum, lakin cevap yazamıyorum ki. Yayınla butonu kayıp :((( Ah diyorum, ulaşacak bir yer olsa da Elif'ime yazsam.
      Bak buradayım ve çok teşekkür ederim canım. Ben senden yorumumu siler miyim hiç? Yüreğini tanıyorum canım. Seni ve Atakan'ı sevgiyle kucaklıyorum kızım :)

      Sil
  9. Kraliçe ABLAM kendini anlatırken kendisi ile sesli olarak konuşmuş.! Ben cahil bir adamım ne mimden anlarım ne de mimlemekten.?Hele karşımda kalben imla üstadım ve kraliçe ABLAM dediğim bir insan varken;ne okuduğum okullar ne de yaşadığım yarım asırlık HAYAT kelimelerime yardımcı olamaz.?İlk kitabın Kara pazarları iki kere okudum.?İki tane almıştım şimdi üçüncüsünü de almayı düşünüyorum.Ikinci kitabınızı ramazandan sonra okuyup editörlüğünü üstlenmeyi düşünüyorum.!?Kendimi eleştirebilen insan;kendine en çok güvenen insandır.!Karaların içinde yüreği bir nur gibi bembeyazdır.!Kraliçe ABLAM da bunlardan biri.!Daha fazla bu kısmı uzatmayacağım zira övmeyi de övülmeyi de sevmem.?Kraliçe ablamı takdir etmek ise haddim değil.!İyi ki varsın kraliçe ABLAM ve olmalısın.!Ne mutlu kraliçe ablamdan kıssadan hisse alabilenlere.!?SEVGİLER SAYGILAR KRALİÇE ABLAMA VE DERYA KARDEŞİMİZ VE DİĞER BLOGGER kardeşlerime.!D.U

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Duycan, sevindirdin beni yine. Öncelikle cahil kelimesini mümkün olsa silerdim yorumundan. Estağfurullah kardeşim. Tabii, ne zaman istersen alabilirsin kitabımı; okursanız da, her görüşe açığım ve aslında buna çok ihtiyacım var. Yine çok güzel şeyler yazmışsın benim için. Sonsuz teşekkürler. Sevgiler ve saygılar :)

      Sil
  10. Ece annem, senden hoşlanmayan insan evladı var mı, olabilir mi? Şu blog aleminde gönlü senceleyin güzel başka kimimiz var bizim.

    Sen yaz, ne yazarsan yaz biz zevkle okuruz. Bazen vakit bulamadığımızdan yorumlarımızla sana katılamasakda kızma bize, biz burdayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihat oğlum. Hoş geldin. Öyle mutlu oluyorum ki seni gördüğüm zaman. Ben nasıl kızabilirim sizlere? Bana dair düşüncelerin için ayrıca teşekkürler. Sevgiyle gözlerinden öperim oğlum :)

      Sil
  11. evet gerçekten de yazmak için yazmıyorsun yada yorum yapmak için bu çok belli..
    çok güzel ve samimi olmuş gerçekten :) bende genelde yorum yaparken hep gülerim tıpkı şimdi olduğu gibi :) emeğine sağlık bende en yakın zamanda yazmayı planlıyorum ve buraya bolca seviler bırakıp gidiyorummmm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İman, hoş geldin yavrum. Bu sene biraz sağlık sorunlarım oldu ve ziyaretlerim kısıtlandı, bayağı üzüldüm. Şimdi sanki daha çok vaktim olmaya başladı. İyi ki varsınız canım. Yorum için teşekkürler. Sevgiyle kucaklıyorum :)

      Sil
  12. Yine içten ve harika bir yazı yazmışsın Ece abla. Ayrıca bana ve arkadaşlara yaptığın yorumlarını okuyorum. Gerçekten yorumların da çok içten. İyi ki varsın. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kadar seviyorum ki sizleri ve blog yazmayı anlatamam Saadet'ciğim. Sen ilk çıktığından beri, bir kelebek nahifliğiyle aramızda uçuyor ve dikkat çekiyorsun. Sen de, hepiniz de iyi ki varsınız canım. Sevgiyle kucaklıyorum:)

      Sil
  13. Eski yaşadıklarını ve güncel olaylara anlattıklarını okumak çok güzel. Tema da yenilenmiş 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Cem 😊Temamı sevdim. Daha şevkle yazarım şimdi...

      Sil
  14. Edebi türlerde yazma yeteneğim yok. Aynı şekilde kendimden bahseden yazılar da yazamıyorum. Bu yazıdan sonra bunu fark ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki bunu daha evvel okudum bloğunda ama ikinci girişimde yeniden bakayım diye aradım. Kısalmış gibi gördüm hakkımda yazını.
      Ben ailemde tek kişiyim, böyle düşünen ve üstüne bir de kayıt altına alıp, insanlarla paylaşmaktan çekinmeyen. Haa, sorulsa bana "kırklı yaşlarda yapar mıydın yine bunu?" diye "hayır!" derdim. Demek oluyor ki otuzlu yaşlarda hiç aklıma gelmemiş hatta yazarak bile rahatlamak istememişim. Zaten vaktim de yoktu ki... Bir de yeteri kadar tahammülüm bitmemiş ve kaderin oyunlarına direnebilmişim. Aslında hiç isyankâr bir kul değilim ama paylaşmak istedim, yaşadıklarım gidebildiği her yere savrulsun istedim.
      Bu edebiyat merakı küçükten kalma bende, hakkımda yazımda anlattım bunu. Yorum için çok teşekkürler oğlum. Eğitiminde başarılar dileklerimle...

      Sil
  15. Ece Ablacım harika bir mim yazısı olmuş,gerçekten keyifle okudum:)Senin şiirlerini senin sesinden dinlemeyi seviyorum,yazdıklarını okumayı seviyorum çünkü hepsi çok duyarlı ve özenli..Sevgilerimle Ablacım❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil, kibar kızım. Sen gerçekten, yüreğimde ayrı bir yerdesin. Çok teşekkür ederim yavrum. Sen de yapsana mimi canım. Ben az kişiyi mimlersem, diğerleri kırılır diye düşünüyorum :(( Sevgiler canım :)

      Sil
  16. Teşekkür ederim Ece Ablacım, senin yerinde ben de çok ayrı:) Mim davetin için de ayrıca teşekkürler Ablacım😊En kısa zamanda yapacağım bu mimi..Sevgilerimle❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım 😊 Sevindim, kalplerimiz anlaşmış bile. Mimi yaparsan mutlaka haberim olsun Sevil'im. Blloğunda eğer e-maille takip butonun varsa üye olmuşumdur. Benim blogdaki okuma listesiyle zorum var sanki, oradan takibe bir türlü alışamadım. Sevgiler kızıma :)

      Sil
  17. Ece Ablacım ,ben Mimi yaptım az önce. Haber vermek istedim.Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
  18. Makyaj konusunda çok zayıfım ben de :) Hep yaz yaz yaz :) Keyifle okuyoruz çünkü :)

    YanıtlaSil
  19. Canım, dün gece mimini okudum sanki ama yine bakıcam. Haber verdiğin için sağ ol canım.
    Makyaj bende hemen akıyor zaten.Sanki yüzüme elbise giymiş gibi daralırım, kırk yılda bir bizimkiler zorla yapınca :)))

    YanıtlaSil
  20. İnsanın kendi hayatını yazması büyük cesaret aslında o yüzden tebrik ediyorum, herkes buna kolay kolay cesaret edemez. Yazarsam o kırılır, öteki alınır, beriki üzülür diye düşünmek de var çünkü. Ama bir yandan da bence insana en iyi terapi kendi hayatını yazmak. Şiirlerin hep diyorum şahane, çok güzel ve çok yeteneklisin. Bol bol yeni yazılar, yeni şiirler diliyorum, 3 ay kadar yoktum blogda yeni yeni döndüm. Sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili kardeşim. En uygun yayına yorum yapmışsın. Yaşlarımızın yakın olması, her ne kadar aynı yaşam felsefesine sahip değilsek de, hoşgörü kapısını aralık tutacak kadar tedbirli davranmamızı sağlıyor.
    Ben yaşadıklarımı kendim ayarlamadım ama toplum çekincesinin de olması gerektiğine inanırım. Bunu da gelenek ve inançlarımıza göre "Allah'tan korkmayan, kuldan utanmayan" şeklinde ifade ederiz. Ben harcanan tarafta olduğum için, bunu kaldırabileceğimi yazarım hep. Gittikçe zorlaşan yaşamımda, bundan sonra olanları da, örnek olacak şekilde yazıp, kendimi kurban etmeyi seçeceğim. Yarım kalan hikâye olmaz bende. Yazmaktan çekineceğim şeyler hep sınırlı olacak.
    Bu arada bloğumu sayfalara dökmenin zamanı geldi. Hepsini kategorileriyle küçük kitapçıklar haline getireceğim.
    Sana da başarılar dilerim. Döndüğüne çok sevindim canım :)

    YanıtlaSil
  22. Sizin bu yazınızdan sonra ben de ilk kez bir mim yazısı yazdım.
    Esenlik ve mutlu bayramlar dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle size de mutlu, huzurlu bayramlar :) Sayfamda görünce sizi sevindim. Mimler keyifli ama bir durgunluk var bloglarda. Başlatayım diyorum lakin eşlik edilmezse, çok hassasım üzülürüm diye başlatmıyorum. Miminizi ilgiyle okuyacağım. Güzel günler dileklerimle :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la