Şikayetname 25.Bölüm

Aklı Selim
Adam             

Şikayetname 25.Bölüm

Düşünmek lazım...

Uzun süredir elim, bu seri için yazmaya gitmiyordu. Yazacak bir şey yok mu? Hayır, var; hem de çok ama  gitmiyor işte. Sebepleri bende mahfuz olsa da, kalemimin kapısına dizilmiş ve yazılmayı bekleyen o kadar şikayet var ki...

Onları, düşüncelerimin acımasız olmak zorunda kalacakları yargılarından uzak tutmaya çalışıyor ve sürekli erteliyorum. Bu ise içinden çıkamadığım bir hâle  soktu beni... Zira münferit olarak sadece etrafımdakileri aydınlatabilir ve etkileyebilirim.

Bu yazıyı uzun tutamam. Aslında o kadar çok yazacaklarım var ki... Ben, biz değil ama mutlaka zaman konuşacak. Sert  bir  dille konuşur ve düzeni sağlar mı kaderle birlikte; yoksa uçurum kenarlarına mı götürür bizi?  bilemem...

Aidiyet duygumu kaybettim, bir yanım sürekli sızlanıyor. Çok kişinin bu duyguyu taşıdığını tahmin edecek kadar çalışıyor aklım ve  tahmin yürütebiliyorum.
Bizler gündelik yaşamın telaşına kaptırmış ve aslında büyük sıkıntılarımıza çözümler ararken, hiçbir şeyin değiştiği yok. Hatta ivmesini arttırarak sürüyor.

Ne istediğimizi bilmediğimizi anlamaktan kaçtığımız ve uygulamaya geçmediğimiz sürece böyle boşlukta kalacağız. Ve sonra; belki bir süre sonra akıllarımızı işletsek bile hiçbir faydası olmayacak, geç kalacağız. Sayımızı yadsımamalı ve vatanımıza olan şükran borcumuzu ödemeliyiz.
Vatandaşlar olarak, yaşlarımız nispetince bu topraklarda yedik, içtik, gezdik ve havasını soluduk. Vatanımızın hakkını dürüst vatandaşlar olarak vermeliyiz. Hepimiz aklı selim ile hareket  etmeliyiz.

Hem vatanımız, hem de halkımız sağ olsun.
Hepinize sevgilerimle...


Ece  Evren 07.01.2019


14 yorum:

  1. Söz konusu vatan ise gerisi teferruat olmalı diyen Mustafa Kemal'i iyi okumalı ve anlamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle buna ihtiyacımız var. Ata'mızın sözü. Saygıyla anıyoruz. Nurlara gark olsun...

      Sil
  2. vatanımıza olan şükran borcumuzu "doğruları görünce övdüğümüz" gibi, "yanlışları da görebilmeli ve bu yanlışları düzelterek" de ödeyebiliriz..emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda doğru giden bir şey görmek lüks oldu Ertuğrul kardeşim. Yazım tamamen eleştiri yazısı. Çok teşekkürler yorumun için.

      Sil
  3. Merhabalar.
    Aidiyet meselesini ele alarak konuya dahil olmak istiyorum. Malumunuz olduğu üzere aidiyet bir yere, bir kişiye, aileye, bir iş arkadaşına, bir cemiyete, bir kuruma ya da bir topluluğa ait olma hissiyatı veren bir duygudur. Şimdi siz "aidiyet duygumu kaybettim" deyince, ister istemez düşünmek zorunda kaldım. Acaba blog arkadaşım Ece, tümden mi aidiyet duygusunu kaybetti, yoksa belli bir yere olan aidiyet duygusunu mu kaybetti, diye düşündüm. Aslında burada önemli olan aidiyet duygularından birinin dahi kaybedilmiş olmasıdır. Bize aidiyet duygularımızı kaybettiren nedenlerin de çok ağır ve önemli olduğunu düşünüyorum.

    Sizin de şikayetnamenizde bahsettiğiniz gibi, geç kalınmadan bir an evvel bir şeyler yapılmalı. Vatanımıza olan şükran borcumuzu ödemeliyiz. Bu borcu öderken de ucuz kahramanlıklardan ziyade, yine sizin dediğiniz gibi aklı selim ile hareket etmeliyiz. Yine yazınızda ele aldığınız gibi bizler, gündelik yaşam telaşı; daha doğrusu günü kurtarma telaşı ile uğraşırken, asıl büyük sıkıntılarımızda bir değişiklik olmadığı gibi, halkası giderek büyüyor. Atalarımız ne demişti : "Yılanın başı küçükken ezilmelidir." İşte bu günkü sorunlarımız, sıkıntılarımız da bu yılan gibidir, büyümeden çözülmeli, aksi halde ileride hiç güç yetiremeyecek kadar büyüyünce iş işten geçmiş olacaktır.
    Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerken, bizi yaşama bağlayan, sarıldığımız ve tutunduğumuz tek dalımız olan umutlarımız asla tükenmesin. Damarlarımızdaki asil kan kadar, umutlara da ihtiyacımız var.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey. Yaşım itibarıyla hiçbir devirde bu kadar güvensiz hissetmemiştim kendimi, vatanımı ve insanlarımızın çoğunu... Umudum yok mu? Var, hem de her şeyin düzeleceğine dair inancım çok. Hiçbir şey, Allah'ın varlığından başka sonsuz ve limitsiz değildir. Allah'ın sabrı çoktur ama bir noktada her şeyi tersine çevirecek güce sahiptir. Her gün hem dua ediyor,hem de tespih çekiyorum.
      Bizler, hep seyirci koltuğundayız ve en zoru da bu...
      Dilerim iş işten geçmeyecek gelişmeler olur ve vatanımızda derin soluklar alırız. Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.Selam ve saygılarımla...

      Sil
  4. duygularımıza düşüncelerimize tercüman olmuşsunuz bu yazınızla..teşekkürler...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzer düşünmemizden mutluluk duydum.Yorum için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle...

      Sil
  5. Aidiyet duygusunu kaybedenlerden biri de benim. Dedemiz atamizin da kaniyla suladigi topraklardan atilmis gibi hissediyorum... Yazilacak cok sey var ama bir seyi degistirmeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Derya, yazılacak o kadar çok şey var ki... Dilerim huzurlu olacağımız günler çok uzak değildir :(

      Sil
  6. İnancım kalmadı benim insanlık namına.

    YanıtlaSil
  7. Bu hâle getirdiler sonunda bizi Cem :((

    YanıtlaSil
  8. Bu vatan hepimizin.Değerler,erdemler yok edildikçe,güçlünün zayıfı her şekilde ezmesi mübah görüldükçe ilerleyebilmemiz mümkün değil...Teşekkürler ablacığım :)

    YanıtlaSil
  9. Evet canım. Biz aslında çok mutlu olacak bir toplumuz. Dengeler şaşmasaydı öyle de olurduk. Dilerim güzel günler uzakta değildir. Sağ ol canım yorum için. Çok öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la