İkinci Romanımdan Kesitler 6.Bölüm

Duygusal Roman, Hayal kırıklıkları



Romanımdan Kesitler 6.Bölüm

Sana yasaklandım ben
Yaşama kör edildim yani
Sen görmüyorsun hâlâ
Hiç sevmedim dediğini ve
Üstelik o da seni...
Anlamsız geliyor her ve şey
Dünya bir tesadüf gibi sanki
Peki duygularım?
Onların parçalı hâllerinden bir armağan sana
Kanlı bir mektup
Acıtsın hayli içini
Sadece beni değil, onca senemi öldürdün
Böyle umarsız ve rahat olamazsın
Vardır bir bedeli
Ama hiç mi hiç sabrım yok
Bu acı içten içe kavuruyor beni
Gelecek günler ne getirir ya götürür
Bekleyip cümleten görmeli…

Son çırpınışlardı onlar
Seni yolladığımın ardından…
Son haykırışlarımdı
Bütün güzelliklerimi sende bırakıp
Yeniden doğuşa gittim
Çünkü ben sende bittim.

Ece Evren 04.08.2018

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Onun ilk erkeğisin…
İlk sevdiğimsin belki… Ama onun ilk erkeğisin. Hiç bu tür bir manevi uçurumdan düşmemiştim. Kahroldum dünya! Duydun mu, nasıl kanunların var senin? Bu yaşta böyle bir şey nasıl geldi başıma? 

Söyleyip durduğun nakarata benzer söz yankılanıverdi kulaklarımda… Birbirimizle hiç ilgimiz yokken; ben senin yanındayken bile, akılsız ve vasıfsız diye nitelendirdiğin o kadının ismini ağzından kaçırmanı, hadi ben böyle bir duruma ilk defa düştüm; o neye borçlu ki?  

Özelliklerimiz bir anda dezavantajımız, hatalarımızsa cesurluk, sıra dışılıkla paye alırdı siz erkeklerin gözünüzde bazı anlarda. O kadar çok örnek var ki böyle, hayatta… 
Hepinizin sapkınlıklarınızın toplamı, neslinizi yok sayma zorunluluğuydu aslında. Bütün dünya kadınları neredeyse sizindi. Bir kadın birden fazla erkeğe, her nasıl bir mecburiyetten hizmete düştüyse; hem zevk giderilir, hem de adı “hayat kadını “ olurdu. Ve nedense biz kadınların bir şekilde ihtiyacımız olurdu sizlere. 

Siz; o aklı başındaki erkeklerin dışındaki grup, sizlere; siz evliyken ya da bekârken ya severek ya da tesadüf sonucu yaklaşan kadınları o kötü sıfatla yaftalardınız. Zaten küfürlerinizin çoğu bizim organlarımızla dolu fiil çekimleriyle süslenirdi. Aşağılıyor, bir de köpek gibi peşimizden koşuyordunuz. Siz asıl “hayat erkeğisiniz, hem de en adisinden…”  Gözlerinizden başlayarak hisleriniz; vücutlarınızda anlamsız bir hızla yol alırken, erkekliğinize hizmet eden nefislerinizle bayağı aşağılardaydınız… Bazen sizi görmek çok güç olurdu…
***
Ece Evren

17 yorum:

  1. Kalemine sağlık Ece'ciğim, asıl onlar 'hayat erkeği' gerçekten de. Çok önemli bir konuya parmak basmışsın, elbette o kadınları aşağılıyorlar hayat kadını diye ama gerisindeki hikayeleri bilmiyorlar, kim bilir ne başlarına geldi? Ne korkunç şeyler yaşadılar da artık o hayata bulaştılar? Yıllar önce Uğur Dündar röportaj yapmıştı, ağlayarak "Kimse istemez buraya düşmeyi" demişti bir tane kadıncağız. Çoğu erkekler yüzünden oralara düşmüş.
    Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  2. Evet Müjde kardeşim. Acıyorum ben onlara. Hiç çekinmeden yazdım inan. Doğrusu bu zira.
    Teşekkürler yorumun için canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. ERKEKLER ADINA SORGULAYICI, BİRAZ DA ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAYI GEREKTİREN BİR BAKIŞ AÇISI GETİRMİŞSİNİZ ECE ANNE;TEBRİKLER. BAKIŞ AÇISI DİKKATİMİ ÇEKTİ DOĞRUSU.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Fatih oğlum. Sevgilerimle...

      Sil
    2. Ben de size sevgilerimi sunarım Ece Anne. Sağlıcakla ve mutlu kalınız:)

      Sil
  4. Hayat erkeği cuk diye oturmuş bir tabir. Bugüne kadar küfür etmemiş bir adamım ben ve maalesef küfür edenlere çok acıyorum. Nasıl yakıştırıyorlar bunları kendilerine? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediler ama Recep Bey.Duyduklarımı hazmetmek güç oluyor.
      Teşekkürler yorum için...

      Sil
  5. Her kötülüğün bir karşılığı var. Ama bugün ama yarın.

    YanıtlaSil
  6. Hayat kadını dediğimiz insanlar, namuslu geçinen çoğu kişiden daha namuslu aslında ☹️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Derya, kim bilir o hale getiren nedenler ne?

      Sil
  7. Nazenin çiçeği, nefis gözüyle bakarsan farkedemezsin, belki de kaktüs olarak görürsün ama kalbinle bakarsan gerçekten de mis kokulu çiçek olarak görürsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neye hangi niyet ve gözle bakarsak o hakiki güzelliği ve gerçekliğini gözlerimizin önüne serer biliyorum. Bu karamsarlıktan kurtulmak için elimden geleni yapsam da beceremiyorum... Artık umutsuz, keyifsiz yazılar yazmaktan bıktım inanın. Sizlerin de ruhlarınızı karartmak istemiyorum. Söylemek istediğinizi anladım. Sanırım bir müddet terapi yapmalıyım. Yorum için teşekkürler...

      Sil
  8. elinize sağlık erkekleri gömücü güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadınları da gömmek gerekirse hiç çekinmem. Doğruya doğru Engin oğlum. Ama böylelerinden çok tanıdım, duydum. Sözüm onlara zaten :)

      Sil
  9. Çok güzel bir ifade seçmişsiniz hayat erkeği ile... Zira kadınlara ufacık bir hatada hemen hayat kadını yaftasını yapıştıranlar, erkeklerin yaptıklarından da böyle bir sonucun çıkabileceğini bilmeli. Teşekkürler bu anlamlı paylaşımlarınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Gülhan. Sevgilerimle :)

      Sil

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak için kelimeni yaz ve ENTER'la